Ухвала
від 04.08.2021 по справі 911/2208/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"04" серпня 2021 р. м. Київ Справа № 911/2208/21

Суддя Карпечкін Т.П., розглянувши позовну заяву і додані до неї документи

ОСОБА_1

до Державного реєстратора Пірнівської сільської ради Вишгородського району Мируцького Романа Святославовича

про скасування реєстраційної дії

встановив:

До Господарського суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Державного реєстратора Пірнівської сільської ради Вишгородського району Мируцького Романа Святославовича про скасування реєстраційної дії.

Згідно з ч. 1 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Розглянувши матеріали даної позовної заяви, суд дійшов висновку, що вони є достатніми для прийняття її до розгляду та відкриття провадження у справі.

Разом з тим, беручи до уваги ціну позову та характер спірних правовідносин, суд дійшов висновку, що дана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Крім того, позивач просить залучити до участі в справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю НЬЮ АРК ИСТ .

Як визначено ч. 2 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно з ч. 4 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Оскільки предметом позову є скасування реєстраційного запису № 1003391320011021039 від 27.04.2021 року про відміну рішення щодо припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю НЬЮ АРК ИСТ , тому у разі скасування вищезазначеного запису, рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Товариства з обмеженою відповідальністю НЬЮ АРК ИСТ .

Окрім того, позивачем у позові було заявлено клопотання про витребування доказів, в якому останній просить суд витребувати у Бучанської районної ради оригінал рішення єдиного учасника Товариства з обмеженою відповідальністю НЬЮ АРК ИСТ № 2 від 27.04.2021 року на підставі якого державним реєстратором Пірнівської сільської ради Вишгородського району Мируцького Романа Святославовича було вчинено реєстраційну дію № 1003391320011021039 від 27.04.2021 року.

Відповідно до ч. 1-2 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу.

У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Оскільки зазначене клопотання про витребування доказів відповідає вимогам ст. 81 Господарського процесуального кодексу України та запитувана інформація має істотне значення для всебічного вирішення спору у даній справі, суд дійшов висновку про його задоволення.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази (ч. 2 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України).

Керуючись ст. ст. 50, 81, 176, 177, 181, 234, 247 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у даній справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити проведення підготовчого засідання на 06.09.2021 року о 14:00.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Київської області (м. Київ, вул. С.Петлюри,16/108, в залі судових засідань № 5).

4. Відповідно до ч. 1 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України залучити до участі в справі третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю НЬЮ АРК ИСТ (08129, Київська обл., Києво-Святошинський р-н., с. Петропавлівська Борщагівська, вул. Соборна, 10 Б, ідентифікаційний код 41624500).

5. Повідомити учасників справи про те, що в силу положень ч. 2 ст. 169 Господарського процесуального кодексу України суд встановлює письмову форму для всіх заяв та клопотань, що будуть подаватись у даній справі.

6. Зобов`язати позивача надати:

- оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи) документів, на підставі яких діє відповідач (установчий договір, статут, положення);

- оригінали доданих до позовної заяви документів для огляду в судовому засіданні;

- інші докази, які підтверджують викладені у позовній заяві обставини.

7. Зобов`язати відповідача надати:

- оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи) документів, на підставі яких діє відповідач (установчий договір, статут, положення);

- протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали відзив по суті позовної заяви з наданням доказів, що підтверджують викладені в ньому обставини, а учасникам справи його копію у порядку, передбаченому статтями 165, 178 Господарського процесуального кодексу України.

8. Зобов`язати третю особу надати письмові пояснення по суті заявлених позовних вимог; копії яких направити усім учасникам справи, докази чого надати суду.

9. Зобов`язати позивача подати у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов відповідь на відзив відповідача (за його наявності) у порядку, передбаченому статтями 166, 184 Господарського процесуального кодексу України; копію якого направити учасникам справи, докази чого надати суду.

10. Зобов`язати відповідача подати у строк протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив (якщо така буде подана) заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, а учасникам справи їх копію у порядку, передбаченому ст. 167 Господарського процесуального кодексу України.

11. Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

12. Витребувати у Бучанської районної ради (08292, м. Буча, вул. Енергетиків, 12):

- оригінали та належним чином засвідчену копію рішення єдиного учасника Товариства з обмеженою відповідальністю НЬЮ АРК ИСТ № 2 від 27.04.2021 року на підставі якого державним реєстратором Пірнівської сільської ради Вишгородського району Мируцького Романа Святославовича було вчинено реєстраційну дію № 1003391320011021039 від 27.04.2021 року.

- належним чином засвідчену копію реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю НЬЮ АРК ИСТ (ідентифікаційний код 41624500).

У разі неможливості надати витребувані докази, надати письмові пояснення.

13. Встановити строк для подання витребуваних докуменів - до 06.09.2021 року .

14. Попередити позивача про те, що у разі подання ним заяви про зміну предмету або підстав позову, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи.

15. Роз`яснити позивачу , що він має право надіслати суду відповідь на відзиви, копію якого направити учасникам справи, докази чого надати суду.

16. Роз`яснити відповідачу , що вони мають право надіслати суду заперечення на відповідь на відзив, копії яких направити учасникам справи, докази чого надати суду.

17. Попередити учасників справи та Бучанську районну раду про те, що згідно з частинами 7-8 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

18. Викликати в судове засідання повноважних учасників справи. Повноваження представників мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника з прикладенням печатки цієї організації). У разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівником або засновниками - наказ, рішення, розпорядження, протокол тощо (або засвідчені належним чином витяги з них), які підтверджують їх призначення або обрання.

19. Попередити учасників справи про те, що у разі неможливості виконання вимог цієї ухвали, необхідно подати письмову заяву (клопотання) із зазначенням причин.

20. Попередити учасників справи про можливість застосування судом заходів процесуального примусу у разі:

- порушення порядку під час судового засідання, невиконання розпоряджень судді;

- невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

- зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;

- неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин та ін.;

21. Інформацію по справі учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (http://court.gov.ua/fair/).

22. Копію ухвали Господарського суду Київської області надіслати учасникам справи та Бучанській районній раді (08292, м. Буча, вул. Енергетиків, 12).

23. Згідно ч. 2 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

24. Відповідно до приписів ст. 255 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Т.П. Карпечкін

Дата ухвалення рішення04.08.2021
Оприлюднено11.08.2021

Судовий реєстр по справі —911/2208/21

Рішення від 20.10.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 11.10.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 24.09.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 04.08.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні