Ухвала
від 05.08.2021 по справі 486/1287/21
ЮЖНОУКРАЇНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 486/1287/21

Провадження № 1-кс/486/182/2021

05 серпня 2021 року Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

у складі: слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю: слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчогоСВ Відділенняполіції №3Вознесенського районногоуправління ГУНПв Миколаївськійобласті ОСОБА_3 ,погоджене прокурором Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 12021152120000189, внесеному 04.08.2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 286 КК України, про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

05.08.2021 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління ГУНП в Миколаївській області слідчого ОСОБА_3 , погоджене прокурором Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 12021152120000189, внесеному 04.08.2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 286 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку території ПП «Агро-Альянс», за адресою: Миколаївська область, Вознесенський район, Южноукраїнська ОТГ, автодорога «Благовіщенське-Миколаїв» 107 км + 100 м. (ліворуч), з метою вилучення вантажного автомобіля марки «MAN TGA», р.н.: НОМЕР_1 з напівпричепом «VAN HOOL», р.н.: НОМЕР_2 .

Клопотання мотивоване тим, що 04.08.2021 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за №12021152120000189, з попередньою правовою кваліфікацією правопорушення ч.1 ст. 286 КК України.

В ході досудового слідства було встановлено, що 04.08.2021 року близько 12:30 год. водій ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на території ПП «Агро-Альянс», керуючи вантажним автомобіля марки «MAN TGA», р.н.: НОМЕР_1 з напівпричепом «VAN HOOL», р.н.: НОМЕР_3 , та виконучи рух заднім ходом в середину приміщення ангару для зберігання зерна, здійснив наїзд задньою частиною кузова причепа на неповнолітнього ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , притиснувши останнього до металевої опори ангару. В результаті ДТП неповнолітній ОСОБА_6 отримав тілесні ушкодження та з попереднім діагнозом: полі травма, травма грудної клітини, перелом ребер, перелом лівої ключиці, тупа травма живота, травматичний шок другого ступеня, був шпиталізований до реанімаційного відділення КНП «ЮМБЛ», де вжитими заходами збережено життя останнього.

Під час огляду 04.08.2021 у період з 19:40 до 20:50 год. місця ДТП за адресою: ПП «Агро-Альянс» 107 км + 100 м автодорога «Благовіщенське-Миколаїв», було зафіксовано обстановку на місці події після ДТП, розташування транспортного засобу відносно нерухомих об`єктів довкола місця події, визначено розмір меж проїзної частини та відстань прилеглих до неї об`єктів та, з метою об`єктивного встановлення всіх обставин, за яких відбулася ДТП, вилучено транспортний засіб, за участі якого відбулось ДТП: вантажний автомобіль марки «MAN TGA», р.н. НОМЕР_1 з напівпричепом «VAN HOOL», р.н.: НОМЕР_3 , завантажений пшеницею, загальною вагою 26460 кілограмів (нетто), відповідно до товаро-транспортної накладної № 194 від 03.08.2021, який на підставі ч.6 ст. 100 КПК України, передано на тимчасове відповідальне зберігання його власнику: ОСОБА_7 , у зв`язку з його завантаженістю пшеницею та неможливістю транспортування на територію ВП №3. Оскільки виявлений та вилучений в ході огляду території ПП «Агро-Альянс» транспортний засіб має суттєве значення для повного та об`єктивного дослідження всіх обставин злочину як речовий доказ, та вилучення, якого було необхідною обставиною, з метою недопущення можливості його знищення, слідчий просить про надання дозволу на проведення обшуку території вказаного приватного підприємства.

Відповідно до ст. 98 КПК України предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій мають значення речового доказу по кримінальному провадженню.

Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора (ч.4 ст. 234 КПК України).

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив про його задовлення.

Частиною 1 ст. 30 Конституції України регламентовано, що не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Частиною 1 ст. 233 КПК України регламентовано, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті (невідкладні випадки).

Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи (ч.2 ст. 233 КПК України).

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно зі статтею 16 КПК України, позбавлення або обмеження права власності під час кримінального провадження здійснюється лише на підставі вмотивованого судового рішення, ухваленого в порядку, передбаченому цим Кодексом. На підставах та в порядку, передбачених цим Кодексом, допускається тимчасове вилучення майна без судового рішення.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, слідчий суддя приходить до наступного.

04.08.2021 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за №12021152120000189, з попередньою правовою кваліфікацією правопорушення ч.1 ст. 286 КК України. (а.с. 5).

Відповідно до Інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань кінцевий бенефіціарний власник (контролер) юридичної особи - ПП «Агро-Альянс», ідентифікаційний код юридичної особи - 32945887, що розташоване за адресою: Миколаївська область, Вознесенський район, Южноукраїнська ОТГ, автодорога «Благовіщенське-Миколаїв» 107 км + 100 м. (ліворуч) - являється ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканець АДРЕСА_1 (а.с. 16).

Згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_4 та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_5 вантажний автомобіль марки «MAN TGA», р.н.: НОМЕР_1 , а також напівпричіп «VAN HOOL», р.н.: НОМЕР_3 перебуває у власності ОСОБА_7 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 (а.с. 14).

Аналізуючи наведе, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, додержуючись принципу верховенства права, забезпечуючи права і свободи людини, які є головним обов`язком держави, та які є невідчужуваними та непорушними, дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, враховуючи думку слідчого, який підтримав клопотання, слідчий суддя вважає можливим задовольнити клопотання, оскільки в матеріалах клопотання та кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що на території ПП «Агро-Альянс» 107 км + 100 м автодороги «Благовіщенське- Миколаїв», може перебувати майно та інші предмети, які можуть бути використані, як речові докази та свідчити про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Згідно ч.2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

На підставі викладеного та керуючись ст. 30 Конституції України, ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 12021152120000189, внесеному 04.08.2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 286 КК України, про проведення обшуку, задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку території ПП «Агро-Альянс», ідентифікаційний код юридичної особи 32945887, що розташоване за адресою: Миколаївська область, Вознесенський район, Южноукраїнська ОТГ, автодорога «Благовіщенське-Миколаїв» 107 км + 100 м. (ліворуч) з метою вилучення вантажного автомобіля марки «MAN TGA», р.н.: НОМЕР_1 з напівпричепом «VAN HOOL», р.н.: НОМЕР_2 , та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Право на проведення обшуку надати групі слідчих та прокурорів, а саме:

- заступнику начальника ВП начальнику СВ відділення поліції № 3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області капітану поліції ОСОБА_9 ;

- заступнику начальника СВ Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_10

- слідчому СВ відділення поліції № 3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області капітану поліції ОСОБА_11 ;

- слідчому СВ відділення поліції № 3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 ;

- слідчому СВ відділення поліції № 3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 ;

- в.о. начальника Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури ОСОБА_13 ;

- прокурору Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури ОСОБА_4 .

Строк дії ухвали визначити до 05 вересня 2021 року, включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Южноукраїнського міського суду ОСОБА_1

СудЮжноукраїнський міський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення05.08.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу98912393
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —486/1287/21

Ухвала від 06.08.2021

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Савін О. І.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Савін О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні