Ухвала
від 11.08.2021 по справі 363/1419/21
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"11" серпня 2021 р. Справа № 363/1419/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 серпня 2021 року Вишгородський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілого ОСОБА_4 ,

представників потерпілих ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

захисника ОСОБА_7 ,

обвинувачених ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні питання щодо можливості призначення до судового розгляду обвинувального акту у кримінальному проваджені

№ 12020110150000398, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 березня 2020 року за обвинуваченням ОСОБА_8 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 248 КК України та ОСОБА_9 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 248 та частиною другою статті 350 КК України,

ВСТАНОВИВ:

5 квітня 2021 року до Вишгородського районного суду Київської області надійшов вказаний обвинувальний акт.

Ухвалою суду від 8 квітня 2021 року у кримінальному провадженні призначено підготовче судове засідання.

У підготовчомусудовому засіданніпрокурор зазначивпро можливістьпризначення напідставі обвинувальногоакту судовийрозгляд.

Потерпілий ОСОБА_4 та його представник, представник потерпілого Товариство з обмеженою відповідальністю «Мисливські стежки» вважали за можливе призначити обвинувальний акт до судового розгляду.

Обвинувачені та їх захисник не заперечували проти призначення обвинувального акту до судового розгляду.

Вислухавши думку учасників судового провадження, вивчивши обвинувальний акт та долучені до нього додатки, суд дійшов таких висновків.

Підстав для закриття кримінального провадження, передбачених пунктами 48 частини першої або частиною другою статті 284 КПК України судом не встановлено.

Обвинувальний акт та додатки до нього складені у відповідності до вимог КПК України, при затвердженні прокурором обвинувального акта дотримані вимоги закону.

Суд, враховуючи відсутність підстав для прийняття рішень, передбачених пунктами 14 частини третьої статті 314 КПК України, вважає за необхідне призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта, що надійшов до суду.

Відповідно до частини першої статті 315 КПК України якщо під час підготовчого судового засідання не будуть встановлені підстави для прийняття рішень, передбаченихпунктами 14 частини третьої статті 314цього Кодексу, суд проводить підготовку до судового розгляду.

Відповідно до вимог статті 60, 61 КПК України у підготовчому судовому засіданні прийнято до спільного розгляду з кримінальним провадженням позовну заяву потерпілого ОСОБА_4 про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням та позовну заяву потерпілого Товариства з обмеженою відповідальністю «Мисливські стежки» про стягнення майнової шкоди, заподіяної злочином.

Судом встановлено, що форма і зміст позовних заяв відповідають вимогам встановленим до позовів, які пред`являються в порядку цивільного судочинства. Водночас, щодо вимоги потерпілого ТОВ «Мисливські стежки» про вжиття заходів до забезпечення цивільного позову, а саме накласти арешт на все рухоме та нерухоме майно, яке належить ОСОБА_9 та ОСОБА_8 , суд дійшов висновку про відмову у її задоволенні, оскільки така вимога не відповідає формі та змісту, встановлених до клопотання про забезпечення позову, яке пред`являється у порядку цивільного судочинства.

Відповідно до статей 61, 62 КПК України Товариство з обмеженою відповідальністю «Мисливські стежки» та ОСОБА_4 необхідно визнати цивільними позивачами у кримінальному провадженні, а ОСОБА_8 та ОСОБА_9 цивільними відповідачами.

Виходячи із змісту статей 178181 ЦПК України необхідно надати час цивільним відповідачам для підготовки відзиву на позовні заяви, позивачам відповідь на відзив, заперечення позивача на відзив.

Кримінальне провадження на підставі частини першої статті 31 КПК України належить здійснювати суддею одноособово, а також з урахуванням принципу гласності та відкритості судового провадження слід проводити відкрито, обмеження щодо цього, передбачені частиною другою статті 27 КПК України, відсутні.

У підготовчому судовому засіданні вирішено питання про склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді.

Всі питання, пов`язані з підготовкою до судового розгляду, передбачені статтею 315 КПК України, вирішені.

Згідно із частиною першою статті 316 КПК України після завершення підготовки до судового розгляду суд постановляє ухвалу про призначення судового розгляду.

Керуючись статтями 314 316 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

призначити судовий розгляд у кримінальному провадженні № 12020110150000398, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 березня 2020 року за обвинуваченням ОСОБА_8 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 248 КК України та ОСОБА_9 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 248 та частиною другою статті 350 КК України, у відкритому судовому засіданні у приміщенні Вишгородського районного суду Київської області на 14:00 20 серпня 2021 року.

Прийняти до розгляду в цьому кримінальному провадженні цивільний позов ОСОБА_4 про відшкодування майнової та моральної шкоди.

Визнати ОСОБА_4 цивільним позивачем у кримінальному провадженні, ОСОБА_8 та ОСОБА_9 - цивільними відповідачами.

Прийняти до розгляду в цьому кримінальному провадженні цивільний позов ТОВ «Мисливські стежки» про стягнення майнової шкоди, заподіяної злочином.

Визнати ТОВ «Мисливські стежки» цивільним позивачем у кримінальному провадженні, ОСОБА_8 та ОСОБА_9 - цивільними відповідачами.

Встановити цивільним відповідачам строк для відзиву на позовні заяви до 20 серпня 2021 року. У разі ненадання цивільними відповідачами відзиву в установлений судом строк без поважних причин суд вирішує позовні заяви за наявними матеріалами.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам судового провадження повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення цивільного відповідача, якщо такі докази не надані цивільними позивачами; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам судового провадження.

У вжитті заходів забезпечення позову потерпілого Товариство з обмеженою відповідальністю «Мисливські стежки» відмовити.

Викликати для участі у судовому засіданні прокурора, захисників, обвинувачених потерпілих та їх представників.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення11.08.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98922367
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти довкілля Незаконне полювання

Судовий реєстр по справі —363/1419/21

Ухвала від 24.11.2022

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Ковальська Віра Володимирівна

Ухвала від 14.11.2022

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Ковальська Віра Володимирівна

Вирок від 03.10.2022

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 22.02.2022

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 22.02.2022

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 11.08.2021

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні