Постанова
від 27.09.2007 по справі а-19/99
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А-19/99

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2007 р.   Справа № А-19/99   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі  судді Максимів Т.В.

При секретарі Ковалюка Сергія Ярославовича

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи  

за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Тисменицькому районі  

вул. Галицька,21, м.Тисмениця,77400

до відповідача  ТзОВ фірма "Барва"  вул.Весняна, 12,с.Ямниця,76024

про стягнення заборгованості з невідшкодованих пільгових пенсій

Представники:

Від позивача:  Іванишин Л.М.-представник, (довіреність № 376/06 від 22.02.07.)

Від відповідача:  Межибродська М.В.- представник, , (довіреність № 25  від 26.03.07.)

В судовому засіданні оголошувалась перерва до 27.09.07.

Представникам сторін роз"яснено права та обов"язки передбачені ст.ст.49, 51 КАС  України.

Клопотань про здійснення технічної фіксації судового процесу не подавалось.

СУТЬ СПОРУ: Управління Пенсійного фонду України в Тисменицькому районі звернулося в суд із  позовом  до Товариства з обмеженою відповідальністю"Барва" про стягнення 688484,28 грн. заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

   Представник позивача заявлений позов підтримав та подав заяву № 2533/06 від 10.09.07. про збільшення розміру позовних вимог, оскільки станом на 10.09.07 сума  заборгованості зросла та   становить 1545546,28 грн.

 Представник відповідача в судовому засіданні позов заперечив, стверджуючи, що підприємство не зобов"язане вносити до Пенсійного фонду плату  на осіб, які не працюють на підприємстві, оскільки вони не отримують заробітної плати з якої і мають вираховуватись зазначені платежі.  

    Розглянувши  в судовому засіданні матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, з"ясувавши її фактичні обставини, об"єктивно оцінивши  докази, судом  встановлено:

          відповідно до вимог ст.13 Закону України „Про пенсійне забезпечення», в редакції чинній на момент існування спірних правовідносин, підприємства та організації зобов»язані сплачувати до Пенсійного фонду України плату, що покриває,  витрати фонду на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до п.п. „б»- „з»цієї статті Закону.

          Пунктом 6.1. Іструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України» встановлено, що відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду України на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов»язкове державне пенсійне страхування».

          Згідно вищезазначеної Інструкції, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду України зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

          Ухвалою суду від 14.06.07 зобов"язано сторін провести звірку заборгованості та подати суду акт звірки. Вказану вимогу суду сторони  не виконали, звірка заборгованості проведена не в повному обсязі, не надано суду належним чином оформленого та документально підтвердженого акта звірки.

          Станом на час розгляду справи в суді за відповідачем рахується заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в сумі 1545546,28 грн., що підтверджується розрахунком суми боргу.

          Доказів, які б свідчили про погашення заборгованості, або ж спростовували доводи позивача, щодо розміру та підстав виникнення,  відповідачем суду не подано.

          За наведених обставин позовні вимоги обгрунтовані та підлягають задоволенню.

          Керуючись ст. 124 Конституції України, ЗУ„Про пенсійне забезпечення», ЗУ «Про загальнообов»язкове державне пенсійне страхування», ст.ст. 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

позов задоволити.

       Стягнути з ТзОВ "Барва"(вул.Весняна,12, с.Ямниця, Тисменицький район, код 00205601) на користь Управління Пенсійного фонду України в Тисменицькому р-ні (м.Тисмениця, вул.Галицька,21, код 20550926) - 1545546,28 грн. заборгованості.

Відповідно до ст.258 КАС України, за заявою сторони на користь якої задоволено позов, видати виконавчий лист після  набрання постановою законної сили.

   На постанову  сторони мають право подати  заяву про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови в повному обсязі- з дня складення в повному обсязі.

   Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження через місцевий господарський суд.

 

Суддя                                                            Максимів Т. В.

                                                            постанова підписана 01.10.07

 

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


Матейко Ірина Вікторівна  

Дата ухвалення рішення27.09.2007
Оприлюднено04.10.2007
Номер документу989284
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а-19/99

Постанова від 27.09.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Максимів Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні