Постанова
від 02.08.2006 по справі 10/83
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

ПОСТАНОВА

02.08.06 № 10/83

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Жак В. В. розглянув у відкритому судовому засіданні справу № 10/83 від 22.05.2006 року

за заявою кредитора - Державної податкової інспекції у Новоукраїнському районі, 27100, Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул. Леніна, 52/1,

до боржника - відкритого акціонерного товариства «Більшовик» (далі - ВАТ «Більшовик» ), Кіровоградська область, Новоукраїнський район, с. Малотимошівка,

про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника, -

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - не викликалися;

від боржника - не викликалися;

Кредитор звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство щодо відсутнього боржника - ВАТ «Більшовик» з причин неспроможності останнього сплатити податковий борг перед бюджетом.

Боржник відзив на заяву кредитора не подав, наявність боргу не заперечив.

Розглянувши наявні матеріали справи, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

Вимоги кредитора до боржника станом на 15.05.2006 року (на день подання заяви про порушення справи про банкрутство до суду) по податковому боргу: по фіксованому сільськогосподарському податку складають 950, 77 грн., що підтверджується матеріалами справи.

Докази сплати боржником податкового боргу відсутні.

Кредитором подані суду достатні докази наявності у ВАТ «Більшовик» ознак відсутнього боржника.

Господарський суд визнає наявність заборгованості боржника перед кредитором (бюджетом) в сумі 950, 77 грн. та неспроможність боржника сплатити цю заборгованість із-за відсутності грошових коштів.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі -Закон) господарський суд в двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Ініціюючий кредитор - Державна податкова інспекція у Новоукраїнському районі, згоду на призначення його ліквідатором відсутнього боржника ВАТ «Більшовик» не подав, запропонував призначити ліквідатором відсутнього боржника арбітражного керуючого за пропозицією Кіровоградського обласного сектору з питань банкрутства.

Кіровоградський обласний сектор з питань банкрутства на адресу господарського суду надіслав матеріали щодо узгодження кандидатури арбітражного керуючого Христенка В.В. в якості ліквідатора у справі про банкрутство відсутнього боржника - ВАТ «Більшовик» .

Арбітражний керуючий Христенко В.В., відповідно до ч. 3 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» подав суду заяву про те, що він стосовно ВАТ «Більшовик» не належить до жодної з категорій осіб, які згідно із законом не можуть бути призначені арбітражними керуючими.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Кіровоградській області листом № 251-45 від 31.05.2006 року повідомило господарський суд про те, що на балансі ВАТ «Більшовик» перебуває 38 одиниць об`єктів житлового фонду, які не увійшли до статутного фонду ВАТ «Більшовик» в процесі приватизації і є об`єктами права державної власності.

Відповідно до ч.1 ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об`єктів державного житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об`єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

Враховуючи вищезазначену норму, суд вважає за необхідне зобов`язати арбітражного керуючого виконати вимоги ч.1 ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та передати об`єкти житлового фонду, що перебувають на балансі ВАТ «Більшовик» , до комунальної власності відповідних територіальних громад.

Оскільки Державна податкова інспекція у Новоукраїнському районі, згідно з чинним законодавством звільнена від сплати державного мита та судових витрат, на боржника відповідно до ст. ст. 44, 49 ГПК України додатково покладається державне мито в сумі 85, 00 грн. та витати на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу в сумі 118, 00 грн.

Керуючись ст. ст. 22-32, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. ст. 4-1, 44, 49 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд ,-

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати відсутнього боржника - відкритого акціонерного товариства «Більшовик» банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру щодо банкрута відкритого акціонерного товариства «Більшовик» на строк до 03.02.2007 року.

3. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Христенка В.В., ліцензія серії АБ № 176056 від 08.06.2005 року, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

4. Зобов`язати ліквідатора, арбітражного керуючого Христенка В.В.:

- письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника (в тому числі направити таке повідомлення державній виконавчій службі в Новоукраїнському районі), копії письмових повідомлень подати господарському суду до 03.09.2006 року; здійснити у встановленому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» порядку заходи по задоволенню вимог кредиторів;

- до 03.11.2006 року подати господарському суду відомості (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквідаційної процедури;

- виконати вимоги ч. 1 ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ;

- не пізніше 03.02.2007 року подати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

При необхідності продовження строку ліквідаційної процедури ліквідатор зобов`язаний подати господарському суду обґрунтоване клопотання, до якого мають бути додані копії документів, що свідчать про виконану ліквідатором роботу в ході ліквідаційної процедури та підтверджують необхідність продовження строку ліквідаційної процедури.

6. Відповідно до ч. 3 ст. 12 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» скасувати заходи щодо забезпечення грошових вимог кредиторів в частині заборони ВАТ «Більшовик» і всім його органам управління відчуження у будь-який спосіб належних боржнику на праві власності основних засобів (фондів) та вчинення дій щодо реорганізації та ліквідації юридичної особи боржника, застосовані ухвалою суду про порушення провадження у справі від 22.05.2006 року.

7. Стягнути з відкритого акціонерного товариства «Більшовик» , що знаходиться за адресою: с. Малотимошівка, Новоукраїнський район, Кіровоградська область (розрахункові рахунки в банківських установах відсутні, код ЄДРПОУ 00386318) в доход Державного бюджету на рахунок ВДК у м. Кіровограді, банк отримувача: УДК в Кіровоградській області, рахунок № 31118095600002 в УДК в Кіровоградській області, МФО 823016, ідентифікаційний код 24145329, код бюджетної класифікації 22090200 „Державне мито, не віднесене до інших категорій» - 85, 00 грн. державного мита.

Наказ видати і надіслати стягувачеві.

8. Стягнути з відкритого акціонерного товариства «Більшовик» , що знаходиться за адресою: с. Малотимошівка, Новоукраїнський район, Кіровоградська область (розрахункові рахунки в банківських установах відсутні, код ЄДРПОУ 00386318) - 118,00 грн. витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу на користь ДП «Судовий інформаційний центр» , що знаходиться за адресою: м. Київ, пр. Перемоги, 44 (п/р № НОМЕР_1 у ВАТ «Банк Універсальний» , м. Львів, МФО 325707, код 30045370).

Наказ видати та надіслати його стягувачеві.

9. Примірники цієї постанови направити кредитору, банкруту, Кіровоградському обласному сектору з питань банкрутства, Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Кіровоградській області, арбітражному керуючому Христенку В.В., державній виконавчій службі у Новоукраїнському районі для відома.

Суддя (підпис) Жак В. В.

Дата ухвалення рішення02.08.2006
Оприлюднено13.08.2021
Номер документу98959135
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/83

Ухвала від 16.11.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Постанова від 19.10.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 25.08.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Постанова від 02.08.2006

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Жак В. В.

Рішення від 15.07.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 15.06.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 18.05.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 12.04.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 22.03.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 18.03.2021

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні