Ухвала
від 18.05.2021 по справі 757/25808/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25808/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 травня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчогов ОВСГоловного слідчогоуправління Національноїполіції України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , надійшло клопотання старшого слідчогов ОВСГоловного слідчогоуправління Національноїполіції України ОСОБА_4 ,погоджене прокуроромгрупи прокуроріву кримінальномупровадженні №12020000000000505Офісу Генеральногопрокурора ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, зареєстрована на праві власності за ОСОБА_6 та фактично перебуває в користуванні ОСОБА_7 .

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначає, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020000000000505 від 27.05.2020 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «ВКФ Агролюкс»(код ЄДРПОУ 35105727), діючи умисно та за попередньою змовою, з метою участі в тендерах на поставку насіння соняшнику, упродовж 2020 року незаконно використовують знак для товару «aspiria seeds», власником якого є фірма Aspiria Seeds S.A., внаслідок чого останнім завдано матеріальної шкоди.

В ході досудового розслідування встановлено, що одним із організаторів вказаної злочинної діяльності є ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно довідомостей зДержавного реєструречових правна нерухомемайно таРеєстру праввласності нанерухоме майно,за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрована на праві власності за ОСОБА_6 та фактично перебуває в користуванні ОСОБА_7 , який являється одним з організаторів вище вказаної злочинної діяльності.

Слідчий вказав, що під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, зареєстрована на праві власності за ОСОБА_6 та фактично перебуває в користуванні ОСОБА_7 , який являється одним з організаторів вище вказаної злочинної діяльності.

В судовому засіданні слідчий слідчої групи ОСОБА_3 клопотання підтримав та просив його задовольнити з викладених вище підстав.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи наведене, обставини вчинення імовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. 233, 234 КПК України, слідчий суддя дійшов висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку, оскільки відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них знаходяться можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на вилучення грошових коштів в національній та іноземній валюті, здобутих злочинним шляхом; які місять на собі відомості, що становлять собою сукупність доказів у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 191 КК України або зберегли на собі сліди його вчинення, задоволенню не підлягає, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 234, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурів у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020000000000505 від 27.05.2020 на проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, зареєстрована на праві власності за ОСОБА_6 та фактично перебуває в користуванні ОСОБА_7 ,який єодним зорганізаторів вищевказаної злочинноїдіяльності, з метою припинення злочинної діяльності, виявлення та вилучення речей, предметів та документів, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні, а саме:

- системних блоків персональних комп`ютерів (СБПК), планшетів, моноблоків, ноутбуків і макбуків, (ППК), моніторів та гарнітур комп`ютерної техніки, серверного обладнання та іншої комп`ютерної техніки, носіїв електронної інформації (флеш-карти будь-якого формату, USB-носіїв, носіїв на жорстких магнітних дисках (HDD), носіїв на твердотільних дисках (SSD), зовнішніх переносних пристроїв зберігання інформації, що задіяні для здійснення протиправної діяльності, шляхом копіювання інформації, яка міститься на вказаних носіях та має доказове значення у даному кримінальному провадженні;

- мобільних терміналів (телефонів), сім-карт та карткоутримувачів, засобів комутації, телекомунікаційного та іншого обладнання, пристроїв та приладів, які забезпечують доступ до локальної мережі, всесвітньої інформаційної системи загального доступу Інтернет та документи щодо права доступу до мереж зв`язку, оплати за їх використання, шляхом копіювання інформації, яка міститься на вказаних носіях та має доказове значення у даному кримінальному провадженні;

- обладння для виготовлення, сортування, фасування продукції посівного матеріалу;

- продукцію посівного матеріалу з ознаками фальсифікації;

- документів, товарних накладних, чорнових записів блокнотів, записників, журналів, нотаток, інструкцій, інших чорнових записів, іншої документації щодо провадження господарської діяльності ТОВ «ВКФ «Агролюкс», ТОВ «Статус Кін», ТОВ «ГЕРОС-ГРУП», ТОВ "МІРАСОЛ-ПІВДЕНЬ" ТОВ"АМІ" та інших юридичних осіб що причетні до вчинення злочинної діяльності;

- банківських (кредитні та інші) карток та інших засобів доступу до рахунків, на які або з яких перераховуються грошові кошти, документації чи чорнових записів, за допомогою яких вчиняється кримінальне правопорушення;

- систем відео, -аудіоконтролю, що побудовані на основі відеокамер та мікрофонів, серверів, на які передаються та записується інформація;

В задоволенні іншої частини клопотання - відмовити.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.05.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу98981005
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/25808/21-к

Ухвала від 18.05.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

Ухвала від 18.05.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні