Ухвала
від 13.08.2021 по справі 4/69
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

13 серпня 2021 року СєвєродонецькСправа № 4/69

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Пляшкова К.О., перевіривши матеріали заяви Старобільського районного центру зайнятості про відновлення втраченого судового провадження у справі № 4/69 за позовом Старобільського районного центру зайнятості до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Лиман про стягнення 5770,65 грн,

ВСТАНОВИВ:

З Господарського суду Луганської області 12 серпня 2021 року на адресу Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Старобільського районного центру зайнятості про відновлення втраченого судового провадження у справі № 4/69 за позовом Старобільського районного центру зайнятості до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Лиман про стягнення 5770,65 грн.

Автоматизованою системою документообігу суду для розгляду заяви про відновлення втраченого судового провадження в справі № 4/69 визначена суддя Пляшкова К.О.

Розглянувши матеріали заяви, суд дійшов такого.

Положеннями статті 387 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), окрім іншого, передбачено, що у заяві про відновлення втраченого судового провадження повинно бути зазначено:

1) про відновлення якого судового провадження або якої його частини просить заявник;

2) які особи брали участь у справі і в якому процесуальному статусі, їх найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові за його наявності для фізичних осіб), їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб); ідентифікаційні коди юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності, або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, якщо відповідні дані відомі заявникові;

3) номери засобів зв`язку учасників судового процесу (телефон, факс, адреса електронної пошти, офіційна електронна адреса тощо), якщо вони відомі заявникові;

4) наявні у заявника відомості про обставини втрати судового провадження, місцезнаходження копій матеріалів провадження або даних щодо таких копій;

5) документи, відновлення яких заявник вважає необхідним і з якою метою.

До заяви про відновлення втраченого судового провадження додаються документи або їх копії, навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку, що збереглися в заявника або у справі, копії заяви відповідно до кількості учасників справи, а у разі необхідності - клопотання про поновлення строку на подання заяви про відновлення втраченого судового провадження.

Заява про відновлення втраченого судового провадження для виконання судового рішення може бути подана до закінчення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання. Суд може поновити зазначений строк, якщо за клопотанням заявника визнає причини його пропуску поважними.

В порушення вищевказаної норми заявником в заяві не зазначено ідентифікаційні коди, номери засобів зв`язку відповідача (телефон, факс, адреса електронної пошти, офіційна електронна адреса тощо), якщо вони відомі заявникові; не зазначено документи, відновлення яких заявник вважає необхідним і з якою метою; не надано копії заяви про відновлення втраченого судового провадження для вручення відповідачу.

Заявнику слід надати суду уточнену заяву із зазначенням вищевказаних даних, а також її копію для вручення відповідачу.

Також, з матеріалів заяви судом установлено, що виконавчий лист по даній справі видано 15.03.2007.

Відповідно до частини першої статті 21 Закону України від 21.04.1999 № 606-XIV Про виконавче провадження , який був чинний на момент видачі виконавчого листа по даній справі, виконавчі листи та інші судові документи можуть бути пред`явлені до виконання протягом трьох років.

З огляду матеріалів заяви про відновлення втраченого судового провадження виконавчий лист у справі № 4/698 пред`явлено до виконання 20.03.2007.

Постановою старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Старобільського районного управління юстиції від 14.06.2013 ВП № 37165611 виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа у справі № 4/698 закінчено.

Відтак, строк пред`явлення виконавчого листа по справі № 4/698 до виконання сплинув в 2016 році, при цьому клопотання про поновлення строку на подання заяви про відновлення втраченого судового провадження заявником не надано.

Відповідно до частини першої статті 388 КАС України у разі невідповідності заяви про відновлення втраченого судового провадження вимогам, встановленим статтею 387 цього Кодексу, застосовуються правила статті 169 цього Кодексу.

Відповідно до частини першої статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З наведених обставин вважаю за необхідне заяву Старобільського районного центру зайнятості залишити без руху для усунення недоліків.

Керуючись статтями 7, 161, 169, 171, 248, 256, 387, 388 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Заяву Старобільського районного центру зайнятості про відновлення втраченого судового провадження в справі № 4/69 за позовом Старобільського районного центру зайнятості до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Лиман про стягнення 5770,65 грн залишити без руху.

Запропонувати заявнику протягом десяти днів з дня отримання копії даної ухвали усунути зазначені в ухвалі недоліки заяви шляхом надання суду уточненої заяви про відновлення втраченого судового провадження та її копії для надіслання відповідачу; клопотання про поновлення строку на подання заяви про відновлення втраченого судового провадження, в іншому випадку заяву буде повернуто заявникові.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

Суддя К.О. Пляшкова

Дата ухвалення рішення13.08.2021
Оприлюднено16.08.2021
Номер документу98982457
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4/69

Ухвала від 16.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Ухвала від 15.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

Ухвала від 13.08.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

Ухвала від 12.12.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 28.09.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 01.06.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 20.03.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 28.02.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 19.12.2016

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні