Ухвала
від 16.08.2021 по справі 501/1428/21
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний № 501/1428/21

Провадження № 2/501/909/21

УХВАЛА

16 серпня 2021 року м. Чорноморськ

Суддя Іллічівського міського суду Одеської області Тюмін Ю.О.

Учасники справи:

Позивач: Чорноморська міська рада Одеської області

Відповідачі:

-Товариство з обмеженою відповідальністю Стройтехснаб

-Товариство з обмеженою відповідальністю Білдінг Групп

-Андрусенко Микола Михайлович

Суть питання, що вирішується ухвалою

Представник відповідача ОСОБА_1 ОСОБА_2 (а.с. 59) та представник відповідача ТОВ Білдінг Груп Данилюк А.Б. (а.с. 77) надали відзиви на позов, в яких просять поновити строк на подачу відзиву та перейти до розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

Стислий виклад позиції заявника.

Клопотання про поновлення строку на подачу відзиву представник відповідача ОСОБА_1 обґрунтовує необхідністю відповідача шукати фахівця у галузі права, а останньому потребувався певний час для вивчення спору та написання відзиву на позовну заяву; а представник ТОВ Білдінг Групп - тим, що не отримувало копію ухвали та позовну заяву, а дізналося про наявність справи від іншого позивача - ОСОБА_1 .

Необхідність розгляду справи в порядку загального позовного провадження відповідачі обґрунтовують протиріччями доказової бази, що перешкоджає об`єктивному розгляду та прийняттю законного рішення.

Мотиви, з яких суд дійшов висновків, і закон, яким суд керувався

До Іллічівського міського суду Одеської області звернулася Чорноморська міська рада Одеської області з позовною заявою до ТОВ Стротехснаб , ТОВ Білдінг Групп та ОСОБА_1 , в якій просить суд визнати відсутність права користування часткою земельної ділянки та стягнути з відповідачів ТОВ Білдінг групп та ОСОБА_1 грошові кошти за користування земельною ділянкою у розмірах, відповідно, 32474,52 грн. та 51958,89 грн.

18 травня 2021 року судом постановлена ухвала про відкриття провадження у справі (а.с. 56), копія якої разом з копією позовної заяви та матеріалів була вручена відповідачу ОСОБА_1 09.06.2021 р. (а.с. 93), ТОВ Стройтехснаб - 01.06.2021 р. (а.с. 94), а поштове відправлення для ТОВ Білдінг Групп повернулося не врученим за закінченням терміну зберігання (а.с. 92).

Оскільки в суду відсутні підтвердження про дату отримання ТОВ Білдінг Групп копії ухвали суду, то і строк на подачу відзиву цим відповідачем не може вважатися пропущеним.

Що стосується пропуску строку на подачу відзиву відповідачем ОСОБА_1 (з 9 червня по 8 липня 2021 року), то виконання завдання цивільного судочинства в частині справедливого розгляду цивільного спору потребує дослідження судом аргументів та доказів, поданими сторонами, тому суд не вбачає підстав не прийняти до розгляду заяву по суті спору лише з підстав пропуску строку.

Відповідно до ч. 2 ст. 127 ЦПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

В ухвалі про відкриття провадження у справі та вирішуючи питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд виходив з того, що ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто вона є малозначною.

Однак, предметом позову, крім майнових вимог, є також і вимоги про визнання відсутності права користування земельними відповідачем ТОВ Стройтехснаб . Крім того, сторонами наводяться обставини про різні методики розрахунку заборгованості (застосування різних коефіцієнтів).

Враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, думку відповідачів про необхідність розгляду справи за правилами загального позовного провадження суд дійшов висновку, що перехід до розгляду справи в порядку загального позовного провадження сприятиме виконанню завдання цивільного судочинства.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 259-260, 277 ЦПК, суд

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання відповідачів ОСОБА_1 та ТОВ Білдінг Групп .

Продовжити відповідачу ОСОБА_1 строк на подачу відзиву до 08 липня 2021 року.

Прийняти до розгляду відзиви відповідачів ОСОБА_1 та ТОВ Білдінг Групп .

Перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засідання на 27 вересня 2021 року на 13:30 годину.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Ю.О. Тюмін

СудІллічівський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.08.2021
Оприлюднено16.08.2021
Номер документу98991947
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —501/1428/21

Рішення від 15.08.2022

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Рішення від 15.08.2022

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 16.08.2021

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 18.05.2021

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні