Постанова
від 12.06.2007 по справі 24/306-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

24/306-А

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

 

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

12.06.2007р.м.Київ№ 24/306-А

12:10

За позовом    Державної податкової інспекції у Оболонському районі міста Києва

До                   Товариства з обмеженою відповідальністю малого підприємства "ТВЦ"

Третя особаПро Оболонська районна у місті Києві державна адміністраціяприпинення юридичної особи

Суддя

В.о. секретаря судового засідання Гулевець О.В.

Представники:

від позивачаКлименко Є.С. (довіреність № 10094/9/10-008 від 27.12.2006 р.)

від відповідача не з'явився

від третьої особи не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Позивач звернувся із адміністративним позовом про припинення юридичної особи відповідача. Провадження у справі № 24/306-А відкрито ухвалою Господарського суду міста Києва від 22.05.2007 р.

Під час розгляду справи представник позивача позов підтримав, просить його задовольнити.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не подає протягом року до державної податкової служби податкових декларацій; документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідач у засідання суду не з'явився, уповноваженого представника не направив, про причини свого неприбуття суд не повідомив. Станом на час розгляду справи від відповідача заперечень на позов чи будь-яких інших документів на адресу суду не надходило.  

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні дані, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд, —

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до пояснень представника позивача Відповідач  - Товариство з обмеженою відповідальністю мале підприємство "ТВЦ" більше року (з моменту реєстрації) не подає податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності згідно із законодавством України, а саме:

Баланс підприємства - подання якого передбачене положенням „Про порядок подання фінансової звітності” затвердженого постановою КМ України від 28.02.00 р.;

Податкову декларацію з податку на додану вартість, згідно ст. 7 п. 7.7.2 Закону України „Про податок на додану вартість” № 168/97-ВР від 03.04.97 р. щомісячно, щоквартально;

Декларацію про прибуток підприємства з додатками, згідно ст. 16 п. 16.4 Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств” № 334/94-ВР від 28.02.94р.

За таких обставин судом встановлено, що відповідач протягом понад один рік не подає органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

За цих підстав суд вважає позовні вимоги Позивача обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

У відповідності з п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” від 04.12.90 р. № 509-ХІІ органи державної податкової служби мають право звертатися у передбачених законом випадках до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 Конституції України –кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

Виходячи з п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” від 25.06.91р. № 1251-ХІІ платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно ст. 247 Господарського кодексу України –у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Відповідно до вимог ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій; документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до п. 6 ст. 38 „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” у разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи, якщо інше не встановлено судовим рішенням.

Згідно з ч. 2 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо судове рішення ухвалене на користь сторони –суб'єкта владних повноважень, суд присуджує з іншої сторони всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати, пов'язані із залученням свідків та проведенням судових експертиз. У ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються. Позивачем не надано доказів понесення ним вказаних судових витрат, таким чином судові витрати не підлягають стягненню з відповідача.

Для ухвалення рішення, відповідно до п.1 ст. 153 КАСУ, суд виходить до нарадчої кімнати.

Керуючись ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, Прикінцевими та перехідними положеннями Кодексу адміністративного судочинства України, ст.ст. 59, 247 Господарського кодексу України, ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, п. 17 ст. 11 Закону України  „Про державну податкову службу України”, суд —                                        

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю мале підприємство "ТВЦ", код ЄДРПОУ 20046694, зареєстроване 05.05.1993 року Мінською районною державною адміністрацією м. Києва, реєстраційний номер ТОВ-797, рахується в Єдиному державному реєстрі за адресою: м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 20-А, кв. 24, що в Оболонському районі міста Києва.

3. Зобов'язати Державного реєстратора Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації не пізніше трьох робочих днів від дати надходження судового рішення внести до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказати як голову комісії з припинення  юридичної особи (ліквідаційної комісії) керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи.

4. Зобов'язати Державного реєстратора Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації провести державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або подання апеляційної скарги в порядку, встановленому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                      В.В.Смілянець   

Дата ухвалення рішення12.06.2007
Оприлюднено04.10.2007
Номер документу989952
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/306-а

Постанова від 12.06.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смілянець В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні