Ухвала
від 13.08.2021 по справі 819/2558/15
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 819/2558/15

13 серпня 2021 рокум.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, у складі головуючої Подлісної І.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про заміну сторони виконавчого документа в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі до Відкритого акціонерного товариства "Агропромтехніка" заінтересованої особи Зборівського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про відшкодування витрат по виплаті та доставці пенсій,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Тернопільського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі до Відкритого акціонерного товариства "Агропромтехніка" про відшкодування витрат по виплаті та доставці пенсій.

Постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 10.09.2015 даний позов задоволено повністю.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області подав письмову заяву про заміну сторони виконавчого документа.

Ухвалою суду від 30.07.2021 призначено судове засідання з розгляду вказаної заяви на 13.08.2021 о 09:30 год.

В судове засідання 13.08.2021 учасники справи та державний виконавець не прибули, що не перешкоджає розгляду питання про заміну сторони виконавчого провадження у їх відсутності відповідно до частини другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі, КАС України).

Ознайомившись з заявою про заміну сторони у виконавчому листі та доданими до неї документами, суд дійшов висновку, що її розгляд не потребує отримання додаткових пояснень від заявника (позивача) та додаткових доказів.

Отож, у зв`язку з відсутністю необхідності заслухати пояснення сторін та отримати від них додаткових доказів для вирішення питання щодо заміни сторони у виконавчому листі, із врахуванням достатності доказів для розгляду даної заяви, вказана заява розглянута судом без повідомлення учасників справи у письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали справи, заяву та додані до неї документи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до положень статті 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи.

Частиною четвертою вказаної статті передбачено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Судом встановлено, що постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 10.09.2015 у справі №819/2558/15 даний позов задоволено; стягнено з Зборівського відкритого акціонерного товариства Агропромтехніка (с. Млинівці, Зборівського району, Тернопільської області, код 04541827 ) на користь Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі, заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в розмірі 1840,08 грн. на р/р НОМЕР_1 в Тернопільське обласне відділення Ощадбанк , МФО 338545, код 21156522.

Судове рішення набрало законної сили 28.09.2015.

11.11.2015 Тернопільським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист даній адміністративній справі, де стягувачем зазначено Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі.

Проте, Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі припинило свою діяльність, правонаступником якого стало Козівське об`єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Козівське об`єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

29.07.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про державну реєстрацію припинення Тернопільського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Таким чином, Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області є правонаступником усіх прав та обов`язків Козівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області, оскільки припинення Козівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області відбулося шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, яке, за правилами статті 104 Цивільного кодексу України, є правонаступником першого.

Отже, правонаступником Козівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області є Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку, що подана заява підлягає до задоволення шляхом заміни стягувача у виконавчому листі, виданому 11.11.2015 у справі №819/2558/15 правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Керуючись статтями 241, 243, 248, 379КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про заміну сторони виконавчого документа - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі №819/2558/15, виданому Тернопільським окружним адміністративним судом 11.11.2015, з Управління Пенсійного фонду України в Зборівському районі на його правонаступника - Головне управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Головуючий суддя Подлісна І.М.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.08.2021
Оприлюднено17.08.2021
Номер документу99006628
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/2558/15

Ухвала від 13.08.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 30.07.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Постанова від 10.09.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Шульгач М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні