Ухвала
від 17.08.2021 по справі 320/6619/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про розгляд справи за правилами загального позовного провадження

17 серпня 2021 року м. Київ №320/6619/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Колеснікова І.С., розглянувши питання про розгляд за правилами загального позовного провадження адміністративної справи

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській

області

до державного спеціалізованого підприємства Північна Пуща

про застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області із позовом до державного спеціалізованого підприємства Північна Пуща про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель та приміщень пилорами державного спеціалізованого підприємства Північна Пуща за адресою: Київська область, Іванківський район, м. Чорнобиль, вул. Леніна, 148, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті планової перевірки від 12.03.2021 №174.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 09.06.2021 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні), запропоновано відповідачу подати відзив на позовну заяву.

Відповідачем подано до суду письмову заяву про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання, яку мотивовано усуненням відповідачем значної частини порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які слугували підставою для звернення позивача з даним позовом до суду та необхідністю тривалого часу для проведення позапланової перевірки з метою встановлення факту усунення відповідачем недоліків, зазначених в акті планової перевірки.

Приписами частин першої, шостої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі. Якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Відтак, враховуючи наведені позивачем у заяві про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження аргументи, з метою повного та об`єктивного розгляду справи, необхідності встановлення обставин щодо усунення відповідачем порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, суд вважає за необхідне перейти до розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 179, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Призначити розгляд адміністративної справи №320/6619/21 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до державного спеціалізованого підприємства Північна Пуща про застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи до судового розгляду за правилами загального позовного провадження.

2. Призначити у справі підготовче засідання, яке відбудеться 08 вересня 2021 року о 13:00 год. в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: місто Київ, бульвар Лесі Українки, 26).

3. Витребувати у відповідача докази на підтвердження усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, зазначених в акті від 12.03.2021 №174.

4. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/ .

5. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Згідно пункту 3 розділу VI Прикінцеві положення Кодексу адміністративного судочинства України, суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, провадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення. Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Суддя Колеснікова І.С.

Дата ухвалення рішення17.08.2021
Оприлюднено19.08.2021
Номер документу99028646
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи

Судовий реєстр по справі —320/6619/21

Ухвала від 01.08.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Ухвала від 15.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Ухвала від 10.02.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Рішення від 12.01.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 03.11.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 17.08.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 09.06.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні