Постанова
від 01.04.2010 по справі 2а-12711/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 

ц

ПОСТАНОВА

Іменем України

1 квітня 2010 року                         справа № 2а-12711/09/0470

 

Дніпропетровський  окружний  адміністративний  суд  у  складі:

головуючий суддя:                 Букіна Л.Є.

при секретарі судового засідання:     Росітюк Є.В.            

 

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Дніпропетровську адміністративний позов Верхньодніпровської об’єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю Брокерська контора Індустрія

про  припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду 01 жовтня 2009 р. надійшов адміністративний позов  Верхньодніпровської об’єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю Брокерська контора Індустріяпро припинення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що відповідач не надає звітність до      Верхньодніпровської об’єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області, заборгованості по платежам до бюджету не має.

Представник позивача до судового засідання надав клопотання, в якому просив суд розглянути справу за його відсутності.

   Відповідач у судове засідання не з’явився, про дату, час та місце судового засідання належним чином повідомлений, що підтверджується матеріалами справи, заперечення на позов не надав.

            Дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено та підтверджено відповідними письмовими доказами, які є в матеріалах справи, що відповідач взятий на облік платників податків (а.с.15), довідкою про подачу останньої податкової звітності (а.с.16), довідкою про стан розрахунків з бюджетом (а.с.17), розпорядженням керівника податкового органу про звернення до суду від 19 серпня 2009 р. (а.с.19).

 Згідно із п.17 ст.11 Закону України Про державну податкову службу України, органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

У відповідності до ч.7 ст.9 КАС України, у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону).

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб –підприємців, підставами для постановлення судового рішення  щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створенні юридичної  особи, які не можна усунути; провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом; невідповідність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність  юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

 У відповідності до ч.1 ст.38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців, суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством  юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно ст.4 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців-це засвідчення факту створення або припинення юридичної особи шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.

Пунктом 8.6 Порядку обліку платників податків, зборів (обов’язкових платежів), затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.98 року № 80 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.03.98 р. за № 172/2612 передбачено, що якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності, наявності в органу державної податкової служби передбачених законами України інших підстав для постановлення судового рішення щодо припинення (ліквідації) чи скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності, постановлення судового рішення про припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, визнання повністю або частково недійсними установчих документів чи змін до них.

За таких підстав, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись ст.160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов – задовольнити повністю .

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю Брокерська контора Індустрія(код ЄДРПОУ 32764424).

  Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

 Постанова може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд шляхом подачі у строк, встановлений ст.186 КАС України заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова складена у повному обсязі 06.04.2010р.

 Головуючий суддя                                       Л.Є. Букіна

                                                                         

Дата ухвалення рішення01.04.2010
Оприлюднено15.09.2010
Номер документу9907827
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12711/09/0470

Постанова від 01.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Л.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні