Постанова
від 02.04.2010 по справі 2а-14269/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ц

Спр ава № 2а-14269/09/0470

П О С Т А Н О В А

Іменем України

02 квітня 2010 року 15 год ина 25 хвилин м. Дніп ропетровськ

Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд у складі:

головуючого суд ді - Чабаненко С.В.

при секретарі - Дашковій А.М.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду в м. Дніпропетровську адм іністративну справу за позов ом Управління Пенсійного фон ду України в Дніпровському р айоні м. Дніпродзержинська Д ніпропетровської області до Виробничо-комерційної фірми Садекспро стягнення заборго ваності, -

В С Т А Н О В И В:

До Дніпропетровського о кружного адміністративного суду надійшов позов Управлі ння Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Дні продзержинська Дніпропетро вської області до Виробничо- комерційної фірми Садексз ви могою: стягнути з Виробничо-к омерційної фірми Садексна ко ристь Управління Пенсійного фонду України в Дніпровсько му районі м. Дніпродзержинсь ка Дніпропетровської област і суму штрафних санкцій в роз мірі 88,31 грн.

В обґрунтування позову по зивач зазначив, що відповіда ч не сплачує внески на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування, в результ аті чого допустився заборгов аності у вищезазначеному роз мірі.

Представник позивача пода в до суду письмове клопотанн я з проханням розглянути спр аву без участі представника позивача, позовні вимоги під тримав у повному обсязі, прос ив позов задовольнити.

Представник відповідача д о суду не з'явився. Судом було направлено на адресу відпові дача копію ухвали про відкри ття провадження у справі, суд ову повістку, а також копію по зовної заяви та доданих до не ї документів, проте конверт п овернувся до суду з відмітко ю поштового відділення, яка с відчить, що відповідач не зна ходиться за вказаною адресою . Згідно довідки про включенн я до Єдиного державного реєс тру підприємств та організац ій України, яка надана позива чем в якості доказу по справі , юридична адреса відповідач а не змінена. З урахуванням ви кладеного суд доходить висно вку про належне повідомлення відповідача про дату судово го розгляду справи.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані докази, су д приходить до висновку, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що Виробничо-комерційна фірма Садексє платником страхових внесків (страхувальником) на загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування та з ареєстроване в УПФУ в Дніпро вському районі м. Дніпродзер жинська Дніпропетровської о бласті.

Під час розгляду справи суд ом встановлено, що ВКФ Садекс несвоєчасно сплачує страхов і внески. У зв' язку з чим пози вачем у відношенні відповіда ча було прийнято рішення № 370 в ід 25.08.2009 року про застосування фінансових санкцій та нарах ування пені на суму 131,89 грн., яки й складається з штрафу в сумі 99,75 грн. та пені в розмірі 32,14 грн . Проте штрафні санкції разом з пенею були сплачені боржни ком частково у сумі 43,58 грн., том у загальна сума боргу відпов ідача по штрафним санкціям с кладає 88,31 грн.

Відповідно до розрахунку б орг по штрафним санкціям та п ені ВКФ Садексперед управлін ням Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Дні продзержинська, станом на 01.10.09 . складає 88,31 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 20 Закону України Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх уваннястрахові внески обчис люються виключно в грошовій формі, у тому числі з виплат (д оходу), що здійснюються в нату ральній формі.

Частиною 6 ст. 20 Закону Украї ни Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн явизначено, що страхувальник и зобов'язані сплачувати стр ахові внески, нараховані за в ідповідний базовий звітний п еріод, не пізніше ніж через 20 к алендарних днів із дня закін чення цього періоду. Базовим звітним періодом для страху вальників є календарний міся ць.

Згідно з п. 11.11 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного фонду України, затве рдженою постановою правлінн я ПФУ від 19.12.203 року № 21-1, зареєстр ованою в МЮУ 16.01.2004 року № 64/8663 плат ники страхових внесків щоміс яця складають у двох примірн иках розрахунки сум страхови х внесків на загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування, у якому самостійно за значають обчислені суми стра хових внесків за формою згід но з додатком № 23 цієї інструк ції.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн япередбачено, що суми страхо вих внесків своєчасно не нар аховані та/або не сплачені ст рахувальниками у строки, виз начені статтею 20 цього Закону , в тому числі обчислені терит оріальними органами Пенсійн ого фонду у випадках, передба чених частиною третьою статт і 20 цього Закону, вважаються п ростроченою заборгованістю із сплати страхових внесків .

Пунктом 2 частини 9 статті 106 З акону України Про загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхуванняпередбачено, що в иконавчі органи Пенсійного ф онду застосовують до страхув альників такі фінансові санк ції за несплату (неперерахув ання) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарах ованих страхувальниками або територіальними органами Пе нсійного фонду, накладається штраф залежно від строку зат римки платежу.

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

На підставі викладеного су д доходить висновку, що позов УПФУ підлягає задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись статями 2, 9, 11, 18, 70-71, 86, 128, 158- 163, 167, 186, 254 Кодексу адміністратив ного судочинства України, су д,-

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги Управлі ння Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Дні продзержинська Дніпропетро вської області до Виробничо- комерційної фірми Садекспро стягнення заборгованості за довольнити.

Стягнути з Виробничо-ком ерційної фірми Садекскод 21872069, адреса: 51900, м. Дніпродзержинсь к, пр. Металургів, 86 Б, кв.10, р/р 2600845489 0100, ВАТ Райфайзенбанк Аваль , МФО 305653 суму штрафних санкці й в розмірі 88,31 грн. (вісім десят вісім гривень 31 коп.) на к ористь Управління Пенсійног о фонду України в Дніпровськ ому районі м. Дніпродзержинс ька Дніпропетровської облас ті, а саме на р/р 2560931131003, у Дніпродз ержинському відділенні Ощад банку № 3293.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровсь кого апеляційного адміністр ативного суду шляхом подачі заяви про апеляційне оскарже ння через Дніпропетровський окружний адміністративний с уд протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 ц ього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постан ову було проголошено у відсу тності особи, яка бере участь у справі, то строк подання зая ви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отриманн я нею копії постанови, а апеля ційна скарга на постанову су ду подається протягом двадця ти днів після подання заяви п ро апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова суду наб ирає законної сили після зак інчення цього строку.

Повний текст постанови ви кладений 07.04.2010 року.

Суддя С.В.Чабаненко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.04.2010
Оприлюднено01.09.2010
Номер документу9908105
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14269/09/0470

Постанова від 02.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні