Постанова
від 29.01.2010 по справі 2а-14563/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 

ц

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-14563/09/0470

ПОСТАНОВА

Іменем України

29 січня 2010 року                             м.Дніпропетровськ

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді             Врони О.В.

при секретарі                 Манько К.А.

представники сторін в судове засідання не з’явилися, про дату час та місце розгляду справи повідомлені належним чином

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу № 2а-14563/09/0470

за позовом  Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська

до  товариства з обмеженою відповідальністю Авзонія

про  припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Бабушкінському  районі м. Дніпропетровська, в якому позивач просить припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю Авзонія(код ЄДРПОУ 33115911).

Позовні вимоги позивач обґрунтував тим, що відповідач внесений до Єдиного державного реєстру юридичних осіб - платників податків з наданням коду ЄДРПОУ 33115911. У Державній податковій інспекції у Бабушкінському  районі м.Дніпропетровська відповідача взято на облік. Відповідач порушує вимоги чинного законодавства України, а саме, не подає документи податкової звітності до Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська з лютого 2007 року. Відповідач не має заборгованості перед бюджетом.

Представник позивача до початку судового засідання подав заяву про розгляд справи за його відсутності. Позовні вимоги підтримує.

Відповідач заперечення на позовну заяву не надав, в судове засідання не з’явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином, що підтверджується поштовим повідомлення № 71984775 про вручення судової повістки відповідачу 21.01.2010р. Таким чином, відповідач процесуальним правом на участь у судовому засіданні не скористався, заперечень та доказів на їх підтвердження не надав.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що відповідач знаходиться на обліку в ДПІ у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська і відповідно до податкового законодавства є платником податків.

Відповідач порушує вимоги чинного законодавства України, а саме, не подає податкової звітності до Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська з лютого 2007 року. (а.с.7). На час звернення до суду за відповідачем не рахується заборгованість перед бюджетом, що підтверджується довідкою (а.с.8).

Пункт 2 частини 1 статті 9 Закону України Про систему оподаткування, зобов`язує платника податків подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов`язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов`язкових платежів).

Відповідно до матеріалів справи, відповідач не надає передбаченої податкової звітності більше одного року, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, згідно пункту 4 статті 38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб –підприємців.

Згідно з пунктом 17 статті 11 Закону України Про державну податкову службу України органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядок встановлений законами України, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до частини 3 статі 38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб –підприємців, державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої було прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.

Враховуючи викладене, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню, оскільки є законними та обґрунтованими письмовими доказами.

На підставі викладеного, керуючись 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська до товариства з обмеженою відповідальністю Авзоніяпро припинення юридичної особи - задовольнити.

Юридичну особу - товариства з обмеженою відповідальністю Авзонія(код ЄДРПОУ 33115911) –припинити.

Копію постанови направити сторонам та Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців для внесення державним реєстратором відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку встановленому ст. 186 КАС України.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Текст постанови в повному обсязі складено 31.03.2010 року.

Суддя                 (підпис)                         О.В. Врона

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.01.2010
Оприлюднено15.09.2010
Номер документу9908210
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14563/09/0470

Постанова від 29.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні