Постанова
від 18.03.2010 по справі 2-а-2092/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ц

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ О КРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУ Д

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

спра ва № 2-а-2092/09/0470

18 березня 2010 року м. Дніпропетровськ

Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

головуючого судді Шлай А.В.,

при секретарі Поліщук А.Л.,

за участю

представника

позивача Новицької Н.А.,

розглянувши у відкрито му судовому засіданні адміні стративну справу за позовом Регіонального управління Де партаменту контролю за вироб ництвом та обігом спирту, алк огольних напоїв і тютюнових виробів Державної податково ї адміністрації України у Хе рсонській області до Приватного підприємст ва ВІТАЮпро стягнення фінанс ової санкції у вигляді штраф у, -

в с т а н о в и в:

Регіональне управлі ння Департаменту контролю за виробництвом та обігом спир ту, алкогольних напоїв і тютю нових виробів Державної пода ткової адміністрації Україн и у Херсонській області звер нулося до суду з адміністрат ивним позовом, в якому просит ь стягнути з Приватного підп риємства ВІТАЮфінансову сан кцію у вигляді штрафу в розмі рі 4755 гривень 00 коп. на користь д ержави, обґрунтовуючи свої в имоги тим, що відповідач пору шує вимоги ст. 15 Закону Україн и Про державне регулювання в иробництва і обігу спирту ет илового, коньячного і плодов ого, алкогольних напоїв та тю тюнових виробів.

Представник позивача в су довому засіданні підтримав п озовні вимоги та просив їх за довольнити.

Відповідач, належним чино м повідомлений про дату, час і місце судового розгляду, у су дове засідання не прибув, про причини неявки не повідомив , клопотання про відкладення розгляду справи не подав.

Суд, заслухавши представн ика позивача, дослідивши пис ьмові докази по справі встан овив, що Приватне підприємст воВІТАЮзареєстроване вико навчим комітетом Криворізьк ої міської ради Дніпропетров ської області 05.06.1995 року за № 12271050001002780, що підтвер джується свідоцтвом про держ авну реєстрацію юридичної ос оби. Регіональним управління м Департаменту контролю за в иробництвом та обігом спирту , алкогольних напоїв і тютюно вих виробів Державної податк ової адміністрації України у Херсонській області проведе но перевірку кафе, розташова ного за адресою: Херсонська о бласть, Садовський район, смт . Лазурне, вул. Набережна, яке н алежить Приватному підприєм ству ВІТАЮ, в ході якої були в иявлені порушення ст.ст. 11-1, 15 За кону України Про державне ре гулювання виробництва і обіг у спирту етилового, коньячно го і плодового, алкогольних н апоїв та тютюнових виробіва саме: роздрібна торгівля алк огольними напоями без наявно сті відповідної ліцензії, зб ерігання алкогольних напоїв без марок акцизного збору вс тановленого зразка. За резул ьтатами перевірки складено а кт № 210166-16-304/32-125 від 31.07.2008 року та вине сено рішення про застосуванн я фінансових санкцій від 04.09.2008 р оку № 210222-2104-32 на суму 4755 грн., яке на діслано відповідачу поштою т а отримано ним 16.09.2008 року, що під тверджується підписом Погре бного. Акт перевірки та рішен ня про застосування фінансов их санкцій не оскаржувалися, заборгованість в добровільн ому порядку не сплачена.

Відповідно п.10 Порядку зас тосування фінансових санкці й, передбачених статтею 17 Зако ну України "Про державне регу лювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних нап оїв та тютюнових виробів", зат вердженого Постановою КМ Укр аїни від 02.06.2003 №790, у разі невикон ання суб'єктом підприємницьк ої діяльності рішення про за стосування фінансових санкц ій протягом 30 днів після його отримання сума санкцій стягу ється на підставі рішення су ду.

Згідно ч.5 ст. 17 Закону Укра їни Про державне регулювання виробництва і торгівлі спир том етиловим, коньячним і пло довим, алкогольними напоями та тютюновими виробами, у раз і невиконання суб'єктом підп риємницької діяльності ріше ння органів, зазначених у час тині третій цієї статті, сума штрафу стягується на підста ві рішення суду.

Вирішуючи спір по суті с уд приходить до висновку, що в имоги позивача підлягають за доволенню.

На підставі Закону Украї ни Про державне регулювання виробництва і торгівлі спирт ом етиловим, коньячним і плод овим, алкогольними напоями т а тютюновими виробами, ст.ст. 8 -12, 69, 71, 158-164 Кодексу адміністратив ного судочинства України, су д, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов Регіонального управління Де партаменту контролю за вироб ництвом та обігом спирту, алк огольних напоїв і тютюнових виробів Державної податково ї адміністрації України у Хе рсонський області - задовольнити.

Стягнути з Приватного пі дприємства ВІТАЮ (ідентифіка ційний код 21933820) фінансову санк цію у вигляді штрафу 4755 (чотири тисячі сімсот п'ятдесят п'ять ) гривень 00 копійок на користь державного бюджету.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному пор ядку до Дніпропетровського а пеляційного адміністративн ого суду через Дніпропетровс ький окружний адміністратив ний суд шляхом подачі протяг ом десяти днів з дня її прогол ошення, а в разі складення пос танови в повному обсязі відп овідно статті 160 цього Кодекс у - з дня складення постанов и у повному обсязі, заяви про а пеляційне оскарження. Якщо п останову було проголошено у відсутності особи, яка бере у часть у справі, то строк подан ня заяви про апеляційне оска рження обчислюється з дня от римання нею копії постанови . Апеляційна скарга на постан ову суду першої інстанції по дається протягом двадцяти дн ів після подання заяви про ап еляційне оскарження або в по рядку, встановленому ч. 5 ст. 186 К АС України без попереднього подання заяви про апеляційн е оскарження, якщо скарга под ається у строк, встановлений для подання заяви про апеляц ійне оскарження.

Постанова суду набирає з аконної сили після закінченн я строку подання заяви про ап еляційне оскарження, якщо та ку заяву не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Повний текст постанови ви готовлено 23 березня 2010 року.

Суддя А.В. Шлай

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.03.2010
Оприлюднено15.09.2010
Номер документу9908266
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2092/09/0470

Постанова від 18.03.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні