Постанова
від 10.02.2010 по справі 2-а-8956/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ц

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖ НИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Спра ва № 2-а- 8956/09/0470

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 лютого 2010 року м. Д ніпропетровськ

Дніпропетровський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

головуючого судді Барано вського Р.А.

при секретарі судового зас ідання Крутоус В.І.

за участю:

прокурора Кутузової В.О.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативний позов прокурора Моск овського району м. Харкова в і нтересах держави в особі: Дер жавної податкової інспекції у Московському районі м. Харк ова до Товариства з обмежено ю відповідальністю Трейд-Хол дінгпро стягнення заборгова ності, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Московсько го району м. Харкова в інтерес ах держави в особі: Державної податкової інспекції у Моск овському районі м. Харкова зв ернувся до суду з адміністра тивним позовом до Товариства з обмеженою відповідальніст ю Трейд-Холдінгз проханням: с тягнути з Товариства з обмеж еною відповідальністю Трейд -Холдінг, код ЄДРПОУ 32405630,на кори сть держави в особі Державно ї податкової інспекції у Мос ковському районі м. Харкова з аборгованість перед бюджето м у сумі 63272,42 грн. (шістдесят три тисячі двісті сімдесят дві г рн. 42 коп.).

В судове засідання з' яви лась прокурор надала пояснен ня аналогічні доводам виклад еним у позовній заяві та прос ила задовольнити позовні вим оги в повному обсязі.

Позовні вимоги мотиво вані тим, що Товариство з обме женою відповідальністю Трей д-Холдінгв порушення взятих на себе зобов' язань, вносит ь несвоєчасно та не в повному обсязі орендну плату за земл ю, в результаті чого у відпові дача виникла недоїмка у сумі 63272,42 грн. (шістдесят три тисячі двісті сімдесят дві грн. 42 коп .).

Відповідач у судове за сідання не з'явився. Заперече ння на позовну заяву не надав . Ухвала про відкриття провад ження в адміністративній спр аві та судова повістка надіс лані на адресу відповідача р екомендованим поштовим відп равленням.

Враховуючи, що при підг отовці справи до розгляду до тримано вимоги Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни щодо належного повідом лення сторін у справі про час та місце судового розгляду с прави, суд вважає можливим ро зглянути справу за наявними у ній матеріалами.

Заслухавши пояснення прокурора та дослідивши мат еріали справи, суд дійшов вис новку, що позов належить задо вольнити повністю із наступн их підстав.

30.04.2004 року між органами у повноваженим на управління д ержавним земельним фондом в м. Харкові - Харківською міс ькою радою та Товариством з о бмеженою відповідальністю Т рейд-Холдінгбуло укладено до говір на оренду земельної ді лянки за адресою: м. Харків, ву л. Героїв Праці ріг пр. Трактор обудівників загальною площе ю 0,6844 га.

Вказаний договір набу в чинності з моменту реєстра ції та дії до 01.12.2029 року. Вказана земельна ділянка надана для будівництва культурно-комер ційного центру.

Відповідно до виконан ня вимог договору земельна д ілянка за актом приймання-пе редачі передана Товариству з обмеженою відповідальністю Трейд-Холдінг.

05.10.2004 року між органом уп овноваженим на управління де ржавним земельним фондом в м . Харкові - Харківською місь кою радою та Товариством з об меженою відповідальністю Тр ейд-Холдінгбуло укладено дог овір на оренду земельної діл янки за адресою: м. Харків, вул . Героїв Праці ріг пр. Тракторо будівників (в межах червоних ліній) загальною площею 0,1996 га .

Вказаний договір набу в чинності з моменту реєстра ції та дії до 01.07.2009 року. Вказана земельна ділянка надала для будівництва гостьової стоян ки.

Відповідно до ст. 124 Зем ельного кодексу України, пер едача в оренду земельних діл янок, що перебувають у держав ній або комунальній власност і, здійснюється на підставі р ішення відповідного органу в иконавчої влади або органу м ісцевого самоврядування чи д оговору купівлі-продажу прав а оренди земельної ділянки (у разі продажу права оренди) шл яхом укладення договору орен ди земельної ділянки. Переда ча в оренду земельних діляно к, що перебувають у державній або комунальній власності, з дійснюється за результатами проведення земельних торгів , крім випадків, встановлених частинами другою, третьою ст атті 134 цього Кодексу. Передач а в оренду земельних ділянок , що перебувають у державній а бо комунальній власності, гр омадянам, юридичним особам, в изначеним частинами другою, третьою статті 134 цього Кодекс у, здійснюється в порядку, вст ановленому статтею 123 цього Ко дексу. Передача в оренду земе льних ділянок, що перебувают ь у власності громадян і юрид ичних осіб, здійснюється за д оговором оренди між власнико м земельної ділянки і оренда рем. Підставою для укладення договору оренди може бути ци вільно-правовий договір про відчуження права оренди.

У відповідності до ст . 6 Закону України Про оренду з емлі, орендарі набувають пра ва оренди земельної ділянки на підставах і в порядку, пере дбачено Земельним кодексом У країни, Цивільним кодексом У країни, цим та іншими законам и України та договором оренд и землі.

Згідно ст. 16 Закону Укра їни Про оренду землі, Укладен ня договору оренди земельної ділянки із земель приватної власності здійснюється за з годою орендодавця та особи, я ка згідно із законом вправі н абувати право оренди на таку земельну ділянку. Укладення договору оренди земельної д ілянки із земель державної а бо комунальної власності зді йснюється на підставі рішенн я відповідного органу викона вчої влади або органу місцев ого самоврядування - орендод авця, прийнятого у порядку, пе редбаченому Земельним кодек сом України, або за результат ами аукціону. Укладення дого вору оренди земельної ділянк и може бути здійснено на підс таві цивільно-правового дого вору або в порядку спадкуван ня.

Статтею 13 Закону Украї ни Про оренду земліпередбаче но, що договір оренди землі - це договір за яким орендодав ець зобов' язаний за плату п ередати орендареві земельну ділянку у володіння і корист ування на певний строк, а орен дар зобов' язаний використо вувати земельну ділянку відп овідно до умов договору та ви мог земельного законодавств а.

У відповідності до ст. 21 Закону України Про оренду з емлі, орендна плата за землю - це платіж, який орендар вноси ть орендодавцеві за користув ання земельною ділянкою. Роз мір, форма і строки внесення о рендної плати за землю встан овлюється за згодою сторін у договорі оренди (крім строкі в внесення орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, як і встановлюються відповідно до Закону України Про плату з а землю.

Відповідно до ст.25 Зако ну України Про плату за землю , за прострочення встановлен их строків сплати податку сп равляється пеня у розмірах, в изначених законом. Розмір пе ні за несвоєчасне внесення о рендної плати передбачаєтьс я у договорі оренди проте він не може перевищувати ставки пені за несвоєчасну сплату з емельного податку.

Судом встановлено, що в порушення взятих на себе зоб ов' язань Товариство з обмеж еною відповідальністю Трейд -Холдінгорендну плату вносит ь несвоєчасно та не в повному обсязі.

Відповідно до наданої під час перевірки Державної податкової інспекції у Моск овському районі м. Харкова ін формації за платником податк ів - Товариство з обмеженою відповідальністю Трейд-Холд інгстаном на 19.05.2009 року рахуєть ся заборгованість по орендні й платі за землю в сумі 63272,42 грн. , яка виникла в період часу з с ічня 2009 року по квітень 2009 року в наслідок не сплати посадови ми особами підприємства відп овідного платежу, в порядку т а межах, передбачених діючим податковим законодавством У країни.

Станом на 19.05.2009 року сума недоїмки Товариства з обмеж еною відповідальністю Трейд -Холдінгперед бюджетом склад ає 63272,42 (шістдесят три тисячі дв істі сімдесят дві грн. 42 коп.) та на теперішній час не сплачен а відповідачем, що підтвердж ується матеріалами справи.

Суд доходить висновк у, що вимоги позивача про стяг нення недоїмки законні та об ґрунтовані, тому позов підля гає задоволенню.

На підставі викладеног о, керуючись ст. ст. 11, 50, 70, 71, 72, 86, 159-163 КА С України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в прокурора Московського рай ону м. Харкова в інтересах дер жави в особі: Державної подат кової інспекції у Московсько му районі м. Харкова до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю Трейд-Холдінгпро стягн ення заборгованості - задово льнити повністю.

Стягнути з Товариства з о бмеженою відповідальністю Т рейд-Холдінг, код ЄДРПОУ 32405630, на користь держави в особі Держ авної податкової інспекції у Московському районі м. Харко ва (отримувач ВДК у Московськ ому районі м. Харкова, банк отр имувача - ГУДКУ у Харківській області, код отримувача - 2413459 6, код банку отримувача - 851011, р/р 33211812700007, бюджетна класифікація - 13050200) заборгованість перед бюд жетом у сумі 63272,42 грн. (шістдесят три тисячі двісті сімдесят д ві грн. 42 коп.).

Копію постанови направит и сторонам.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строків подання заяви про а пеляційне оскарження та апел яційної скарги, якщо вони не б ули подані у встановлені стр оки. У разі подання апеляційн ої скарги постанова, якщо її н е скасовано, набирає законно ї сили після закінчення апел яційного розгляду справи.

Постанова може бути оск аржена в апеляційному порядк у до Дніпропетровського апел яційного адміністративного суду через суд першої інстан ції шляхом подачі в 10-денний с трок з дня постановлення ріш ення заяви про апеляційне ос карження і подання після цьо го протягом 20 днів апеляційно ї скарги, з подачею її копій ві дповідно до кількості осіб, я кі беруть участь у справі.

Якщо постанову проголошен о у відсутності особи, яка бер е участь у справі, то строк под ання заяви про апеляційне ос карження обчислюється з дня отримання нею копії постанов и.

Постанова складена в повн ому обсязі 15.02.2010 року

Суддя /підпис/ Р .А. Барановський

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.02.2010
Оприлюднено15.09.2010
Номер документу9908843
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-8956/09/0470

Постанова від 10.02.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні