Рішення
від 04.08.2021 по справі 757/18296/21-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/18296/21-ц

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

"04" серпня 2021 р. Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Бусик О.Л.

при секретарі судових засідань Шевчук А.В.

за участю

представника позивача - ОСОБА_1

представника відповідача - Державне підприємство Парламентський телеканал РАДА - Козяр Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_2 , в інтересах якого діє ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , Державного підприємства Парламентський телеканал РАДА про захист честі гідності та ділової репутації, -

На підставі ч. 6 ст. 259 ЦПК України, проголошується вступна та резолютивна частина рішення, суд,

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_2 , в інтересах якого діє ОСОБА_1 , до ОСОБА_3 , Державного підприємства Парламентський телеканал РАДА про захист честі гідності та ділової репутації - задовольнити частково.

Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_2 інформацію, поширену народним депутатом України ОСОБА_3 у публічному виступі з трибуни Верховної Ради України на пленарному засіданні ІНФОРМАЦІЯ_5, розповсюджену Державним підприємством Парламентський телеканал Рада в ефірі телеканалу та в мережі Інтернет на власному YouTube каналі ІНФОРМАЦІЯ_3 (ІНФОРМАЦІЯ_4) за посиланням ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), наступного змісту: Робота ОСОБА_2 як керівника тодішнього спецекспортера Прогрес з однією з країн Південної Азії нанесла Україні збитків у 100 мільйонів доларів. Схожих збитків нанесла його подальша робота в Укроборонпромі . Важливо, що ще в 2010 році посольство США відреагувало на так звані угоди ОСОБА_2 нотою протесту, де більш вигідні для України угоди просто було замінено збитковими. ...колишні кдбешники, які керуються агентами з Москви, торгують і розвалюють обороноздатність України .

З метою спростування недостовірної інформації, зобов`язати народного депутата України ОСОБА_3 на наступному, з дня набрання законної сили рішенням суду в цій справі, пленарному засіданні Верховної Ради України, оголосити вступну та резолютивну частини рішення у справі за позовом ОСОБА_2 , в інтересах якого діє ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , Державне підприємство Парламентський телеканал РАДА про захист честі гідності та ділової репутації.

Зобов`язати Державне підприємство Парламентський телеканал РАДА забезпечити трансляцію та розміщення в ефірі телеканалу виступ народного депутата України ОСОБА_3 , яке відбудеться на пленарному засіданні Верховної Ради України з метою спростування ним недостовірної інформації в справі за позовом ОСОБА_2 , в інтересах якого діє ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , Державне підприємство Парламентський телеканал РАДА про захист честі гідності та ділової репутації.

Зобов`язати Державне підприємство Парламентський телеканал РАДА розмістити в мережі Інтернет на власному YouTube каналі ІНФОРМАЦІЯ_3 (ІНФОРМАЦІЯ_4) відеозапис виступу народного депутата України ОСОБА_3 на пленарному засіданні Верховної Ради України з метою спростування недостовірної інформації.

Стягнути з народного депутата України ОСОБА_3 на користь ОСОБА_2 сплачений судовий збір у розмірі 3 632,00 грн (три тисячі шістсот тридцять дві гривні 00 копійок), 28 000,00 грн (двадцять вісім тисяч гривень 00 копійок) витрат, понесених на правову допомогу, 1 200, 00 грн (одна тисяча двісті гривень 00 копійок) витрат, понесених на отримання довідки про власника сайту та 4 380,00 грн (чотири тисячі триста вісімдесят гривень 00 копійок) витрат, понесених на підготовку звіту.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги через Печерський районний суд м. Києва до Київського апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч. 2 ст. 358 ЦПК України.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач: ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_1 ).

Відповідач: ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_2 ).

Відповідач: Державне підприємство Парламентський телеканал РАДА (адреса місцезнаходження: 01008, м. Київ, вул. Садова, 3- А, код ЄДРПОУ 21708430).

Суддя О.Л. Бусик

Дата ухвалення рішення04.08.2021
Оприлюднено20.08.2021
Номер документу99110116
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі гідності та ділової репутації, - На підставі ч. 6 ст. 259 ЦПК України, проголошується вступна та резолютивна частина рішення, суд

Судовий реєстр по справі —757/18296/21-ц

Постанова від 08.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 11.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Рішення від 04.08.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Рішення від 04.08.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 06.07.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні