Постанова
від 27.09.2007 по справі па-9/201
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-9/201

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2007 р.   Справа № ПА-9/201   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:  судді  Фанди Оксани Михайлівни при  секретарі судового засідання Кіндрат Галині Романівні   розглянувши справу   за позовом   Прокурора  Калуського району м. Калуш , вул Каракая , 9 в інтересах  держави в особі Калуської о"бднаної державної податкової іеспекції   вул. В.Стуса, 2, м.Калуш,77300

до відповідача  Товариства з обмеженою відповідальністю  "Моноліт-Ц"  вул. Долинська,60, м.Калуш, Калуський район, Івано-Франківська область,77300

про стягнення коштів в сумі 1469, 02 грн.

   Представники:

Від позивача:  Савчук Ніна Ігорівна - головний державний податковий інспектор юридичного відділу, ( довіреність № 14846/100   від 02.10.06 року)

Від позивача:  Коржинська Наталія Миколаївна - головний державний податковий ревізор інспектор відділу погашення прострочених податкових зобов"язань, ( довіреність № 781/10/100  від 21.01.07 року

Від відповідача представники не з'явилися.

          Встановила : прокурором  Калуського району   в інтересах держави в особі  Калуської об"єднаної Державної податкової інспекції  заявлено вимогу до  ТзОВ " Моноліт - Ц "  про стягнення  1469, 02 грн. - недоїмки до бюджету

          Позивач  в судовому засіданні заявлені вимоги підтримує.

          Відповідач в судове  засідання не з"явився , повноважного представника не направивив , хоча належним чином був повідомлений про час і місце слухання справи .  

          Розглянувши матеріали справи заслухавши пояснення представника позивача   та и суд,  дійшов висновку про задоволення позовних вимог . При цьому враховував наступне .    Податковий борг відповідача становить   1469, 02  грн. , а саме  13, 60 грн. - податок з власників транспортних засобів, 1447, 98 грн. - комунальний податок , нарахованих податковим повідомленням - рішенням за  результатами податкової документальної перевірки дотримання вимог податкового та валютного законодавства.

          Податковим боргом  в розумінні п. 1.3 ст. 1 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” /далі Закону/ є податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному або судовому порядку, але не сплачене  у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання.

          Податковий борг відповідача виник внаслідок несвоєчасної сплати до бюджету платежів, що є узгодженою сумою податкового зобов'язання.

          Наявністьподаткового боргу відповідача підтверджується   податковими повідомленнями-рішеннями  податковими розрахунками комунального податку.

          У відповідності із підпунктом 16.1.1 пункту 16.1 ст. 16 вищевказаного Закону після закінчення встановлених строків погашення узгодженого податкового зобов'язання на суму податкового боргу нараховується пеня. Розмір пені визначений пунктом 16.4 –120 відсотків річних облікової ставки НБУ діючої на день виникнення податкового боргу або на день його (його частини) погашення, за кожний календарний день прострочення у його сплаті. Загальна сума стягуваної пені в даному випадку складає 7, 44 грн.

          Доказів виконання зобов'язання щодо сплати податкової заборгованості в сумі              позову суду не подані, доводи ДПІ про наявність такої заборгованості  відповідачем не спростовані.

          Відповідно до п.п. 3.1.1 ст. 3  вказаного Закону, активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу  виключно за рішенням  суду. Активами платника податків в розумінні п.1.7 ст. 1 вказаного закону є  кошти, а також матеріальні та нематеріальні цінності, що належать юридичній особі або фізичній особі за правом власності або повного господарського відання.

          За наведених обставин позовні вимоги щодо стягнення податкового боргу за рахунок активів відповідача обґрунтовані та підлягають задоволенню.                                                                               

        Керуючись ст.124 Конституції України, Законом України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»,  94, 160, 163 , 167 , 254 Кодексом  адміністративного судочинства України, суд

                    

                    ПОСТАНОВИВ:

позов задоволити.

Стягнути  за рахунок активів    Товариства з обмеженою відповідальністю  Моноліт - Ц ", вул. Долинська , 60  м. Калуш,  код ЄДРПОУ 32907071  в дохід державного та місцевого бюджетів   -  1469, 02 грн.    грн. податкового боргу.

На постанову господарського суду, яка не набрала законної сили, сторони мають право подати апеляційну скаргу, а прокурор апеляційне подання протягом десяти днів з дня прийняття (підписання) постанови через місцевий господарський суд.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

          Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її складення у повному обсязі відповідно до статті 160  Кодексу адміністративного судочинства України.

          Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

   Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили за заявою сторони, на користь якої ухвалено постанову.

 

Суддя                                                            Фанда Оксана Михайлівна

 

                                                                          Постанову в повному обсязі виготовлено  28.09.2007р.

                                                            

 

Виготовлено в АС "Діловодство суду"

Г. Р. Кіндрат    

     

 

 

Дата ухвалення рішення27.09.2007
Оприлюднено04.10.2007
Номер документу991126
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-9/201

Постанова від 27.09.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні