Ухвала
від 12.04.2021 по справі 490/9566/19
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

12.04.2021 Справа № 490/9566/19

н\п 1-кс/490/463/2021

Центральний районний суд м. Миколаєва


У Х В А Л А

12 квітня 2021 року м. Миколаїв

Слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 за участі секретаря судових засідань ОСОБА_2 , адвоката ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 розглянувши клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_5 про скасування арешту, який було накладено на підставі ухвали слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 12 березня 2020 року у справі №490/9566/19, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні СУ ГУНП в Миколаївській області, матеріали кримінального провадження №12019150000000595 від 06.11.2019р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Ухвалою слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 12.03.2020 року, клопотання слідчого, погодженим із прокурором відділу прокуратуру Миколаївської області ОСОБА_6 клопотанням про накладення арешту на майно, вилучене 05.03.2020 року під час проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , зокрема на: записник чорного кольору, в якому містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: розрахунки, номери телефонів, реєстраційні номери транспорту, назви підприємств з контактною інформацією, всього записник складається з 156 аркушів, рукописні написи маються на 52; записник коричневого кольору, на титульній сторінці мається напис « ОСОБА_8 », під якою малюнок одягненого вовка. В записнику містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: розрахунки, номери телефонів та анкетні дані осіб, робітників, всього в записнику 32 аркуші; записник коричневого кольору, на титульній стороні якого мається напис «державне агентство автомобільних доріг України, УКРАВТОДОР 2017». В записнику містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: номери телефонів, реєстраційні номери транспорту, електронні адреси, назви підприємств з контактною інформацією, всього записник складається з 193 аркушів; записник золотисто-голубого кольору, на задній частині мається наклейка з написом «Aplus», «Art/ A-591». В записнику містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: номери телефонів, реєстраційні номери транспорту, назви підприємств з контактною інформацією, зразки підписів, та відтиски печатки «ДОРСЕРВІС», код 38524556, всього записник складається з 68 аркушів, також в записнику мається аркуш паперу формату А4, що є актом надання послуг № А-14, від 30.06.2018, також на аркуші маються рукописні написи, номери телефонів, анкетні дані осіб; мобільний телефон «Iphone 5» темно сірого кольору IMEI НОМЕР_1 , в телефоні мається сім-карта оператора Київстар № НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , доступ до телефону заблоковано паролем.

Представник заявника ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_5 звернувся до слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва із клопотанням про скасування арешту з вищезазначеного майна.

В обґрунтування клопотання заявник зазначає, що з моменту вилучення вказаного майна до теперішнього часу минуло 10 міс. і цього часу достатньо для проведення з вилученим майном слідчих дій та експертних досліджень, у вказаному кримінальному провадженні ОСОБА_5 є свідком і ця обставина свідчить про те, що належне їй майно не містить жодних відомостей які б відносили цей предмет до речових доказів у вказаному кримінальному провадженні.

Слідчий не заперечував проти задоволення клопотання в частині певного майна.

Вивчивши доводи клопотання та додані до нього матеріали, вислухавши пояснення представника заявника, та слідчого приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

З ухвали слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 12 березня 2020 року вбачається, що під час обшуку 05.03.2020 року за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , було виявлено та вилучено речі які мають значення для кримінального провадження, зокрема це записник чорного кольору, в якому містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: розрахунки, номери телефонів, реєстраційні номери транспорту, назви підприємств з контактною інформацією, всього записник складається з 156 аркушів, рукописні написи маються на 52; записник коричневого кольору, на титульній сторінці мається напис «youaretheоne», під якою малюнок одягненого вовка. В записнику містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: розрахунки, номери телефонів та анкетні дані осіб, робітників, всього в записнику 32 аркуші; записник коричневого кольору, на титульній стороні якого мається напис «державне агентство автомобільних доріг України, УКРАВТОДОР 2017». В записнику містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: номери телефонів, реєстраційні номери транспорту, електронні адреси, назви підприємств з контактною інформацією, всього записник складається з 193 аркушів; записник золотисто-голубого кольору, на задній частині мається наклейка з написом «Aplus», «Art/ A-591». В записнику містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: номери телефонів, реєстраційні номери транспорту, назви підприємств з контактною інформацією, зразки підписів, та відтиски печатки «ДОРСЕРВІС», код 38524556, всього записник складається з 68 аркушів, також в записнику мається аркуш паперу формату А4, що є актом надання послуг № А-14, від 30.06.2018, також на аркуші маються рукописні написи, номери телефонів, анкетні дані осіб; мобільний телефон «Iphone 5» темно сірого кольору IMEI НОМЕР_1 , в телефоні мається сім-карта оператора Київстар № НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , доступ до телефону заблоковано паролем.

Зазначені речі, самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні щодо події кримінального правопорушення, винуватості особи (осіб), форми вини, мотиву і мети кримінального правопорушення. Тому є достатні підстави вважати, що вказані речі містять відомості, що відповідають критеріям визначеним у ст. 98 КПК України.

Відповідно дост. 174 УПК Україниарешт майна може бути скасований за клопотанням власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосування цього заходу відпала потреба, або арешт накладено необґрунтовано.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що на даний момент відпала необхідність в арешту вказаного майна, оскільки слідчий не заперечував проти його повернення, та були здійсненні всі необхідні слідчі дії з цими предметами.

Керуючись ст.ст. 170 - 174 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_5 про скасування арешту, який було накладено на підставі ухвали слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 12 березня 2020 року у справі №490/9566/19 задовольнити.

Арешт накладений ухвалою слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 12 березня 2020 року на майно у вигляді: записник чорного кольору, в якому містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: розрахунки, номери телефонів, реєстраційні номери транспорту, назви підприємств з контактною інформацією, всього записник складається з 156 аркушів, рукописні написи маються на 52; записник коричневого кольору, на титульній сторінці мається напис «youaretheоne», під якою малюнок одягненого вовка. В записнику містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: розрахунки, номери телефонів та анкетні дані осіб, робітників, всього в записнику 32 аркуші; записник коричневого кольору, на титульній стороні якого мається напис «державне агентство автомобільних доріг України, УКРАВТОДОР 2017». В записнику містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: номери телефонів, реєстраційні номери транспорту, електронні адреси, назви підприємств з контактною інформацією, всього записник складається з 193 аркушів; записник золотисто-голубого кольору, на задній частині мається наклейка з написом «Aplus», «Art/ A-591». В записнику містяться рукописні написи, які мають значення для кримінального провадження, а саме: номери телефонів, реєстраційні номери транспорту, назви підприємств з контактною інформацією, зразки підписів, та відтиски печатки «ДОРСЕРВІС», код 38524556, всього записник складається з 68 аркушів, також в записнику мається аркуш паперу формату А4, що є актом надання послуг № А-14, від 30.06.2018, також на аркуші маються рукописні написи, номери телефонів, анкетні дані осіб; мобільний телефон «Iphone 5» темно сірого кольору IMEI НОМЕР_1 , в телефоні мається сім-карта оператора Київстар № НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , доступ до телефону заблоковано паролем- скасувати.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту проголошення.

Слідчий суддя

Центральногорайонного судум.Миколаєва ОСОБА_1

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення12.04.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу99135749
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —490/9566/19

Ухвала від 18.10.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Скрипченко С. М.

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Тішко Д. А.

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Тішко Д. А.

Ухвала від 29.06.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Тішко Д. А.

Ухвала від 29.06.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Тішко Д. А.

Ухвала від 13.04.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Тішко Д. А.

Ухвала від 13.05.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 28.04.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Ухвала від 09.02.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Медюк С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні