Ухвала
від 22.02.2021 по справі 757/9104/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/9104/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

22.02.2021 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження прокурор другоговідділу процесуальногокерівництва першогоуправління організаціїі процесуальногокерівництва укримінальних провадженняхорганів Державногобюро розслідуваньДепартаменту організаціїі процесуальногокерівництва досудовимрозслідуванням органівДержавного бюророзслідувань,нагляду зайого оперативнимипідрозділами тапідтримання публічногообвинувачення увідповідних провадженняхОфісу Генеральногопрокурора ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання прокурор внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Вивчивши клопотання, заслухавши обгрнтування представника сторони обвинувачення, дослідивши його матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Так, судовим розглядом встановлено, що Офісом Генерального прокурора здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні № 62019000000001709 від 06.11.2019 розпочатому за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212, ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 368, ч. 1 ст. 369 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території України діє група осіб, які в порушення норм діючого законодавства здійснюють імпорт товарів та транспортних засобів із заниженням митної вартості при розмитненні автомобілів, імпортованих із США та інших країн, за сприянням співробітників Одеської митниці.

На даний час також встановлені особи, які являються активними учасниками злочинної групи, серед яких і ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , Директор ТОВ «Актіоніс» - бізнес-партнер ОСОБА_5 .

У вказаному кримінальному провадженні здійснено повідомлення про підозру старшому державному інспектору відділу митного оформлення № 1 митного поста «Чорноморський» Одеської митниці Держмитслужби ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України та ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 369 КК України.

У ході досудового розслідування проведено ряд слідчих (розшукових) дій з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні.

Зокрема, відповідно до отриманої інформації від ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» (МФО 305299), на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (РНОКПП НОМЕР_1 ), у відділенні «VIP-цент «Шевченківський» філії «Южне головне регіональне управління» акціонерного товариства комерційного банку «ПРИВАТБАНК» (ЄДРПОУ 14360570) за адресою: м. Одеса, пр. Шевченко, 10/9, відкрита сейфова скринька, референс договору НОМЕР_2 , скринька № 18, яка використовується учасниками вищевказаної протиправної, злочинної діяльності для зберігання матеріальних об`єктів, які можуть бути знаряддями вчинення кримінальних правопорушень, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом, а відтак наявна необхідність у проведенні обшуку вказаної банківської скриньки.

Згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна право власності на нежитлове приміщення першого поверху та підвалу №501 за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано за ОСОБА_7 .

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному майні, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з цим, прокурором в судовому засіданні доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, а відтак приходжу до висновку про наявність підстав для надання дозволу на проведення обшуку.

Наряду з вказаним, клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою вилучення документально не підтвердженні значні суми готівкових коштів, цінності, отриманні злочинним шляхом, задоволенню не підлягає, оскільки клопотання в цій частині є належним чином необґрунтованим, оскільки вбачається, що воно є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку сторону обвинувачення буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку сейфової скриньки № НОМЕР_3 , референс договору 20200603000010, відкритої на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (РНОКПП НОМЕР_1 ) у відділенні «VIP-цент «Шевченківський» філії «Южне головне регіональне управління» акціонерного товариства комерційного банку «ПРИВАТБАНК» (ЄДРПОУ 14360570) за адресою: м. Одеса, пр. Шевченко, 10/9, право власності на яке зареєстровано за ОСОБА_7 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання первинних документів, що свідчать про проведення фінансових операцій, знарядь кримінальних правопорушень або майна, яке було здобуте у результаті їх вчинення, зокрема: документів (в т.ч. підроблені) ТОВ «КАУКАСУС АВТО ІМПОРТ» (код 40452219), Ліон-Транс, W8 Shipping, «Лідер Холдінг», ТОВ «Лідер Логістікс» (код 42970244), «Лідер Авто», ТОВ «АКТІОНІС» (код 41624474), ТОВ «АВТОЧЕК» (код 42740813), ТОВ «ІН-БРОК» (код 42317085), ТОВ «С-ЛАЙН ЛОДЖИСТИК» (код 43167437), ТОВ «Едісон моторс» (код 40119658), ТОВ «Навін» (код 32004844), ТОВ «ГЛОРІЯ ЛОГІСТІК» (код 41406032), ТОВ «СТАРТ ТРЕЙДІНГ» (код 43729104), ТОВ «АВТОСВІФТ» (код 41897106), ТОВ «СУПЕР ЛОГІСТИКА», (код 44128192) та ін., які безпосередньо задіяні в протиправній діяльності, а саме: документів як в електронному так і в друкованому вигляді (подані та оформлені митні декларації на транспортні засоби в режимі Імпорт за період 2018-2020 роки та усі відповідні супровідні документи, які були подані вищевказаними підприємствами для оформлення транспортних засобів у тому числі Рахунок (Invoice) або інший документ, який визначає вартість товару, Товарно-транспортний документ на перевезення коносамент (Bill of Lading) тощо, посередницькі договори, документи, що підтверджують право розпорядження, володіння чи користування товаром та/або транспортним засобом, договори про надання брокерських послуг та/або довіреності, вхідна/вихідна кореспонденція та інше), чорнові запаси, предмети, речі, електронній носії інформації (флеш-карти, жорсткі диски, планшети та інше), засоби зв`язку (в т.ч. мобільного), відомості про банківські рахунки зазначених суб`єктів господарювання, документ що містять інформацію щодо посадових осіб, що були наділені правом підпису первинних фінансово-господарських документів та ін.

В іншій частині вимоги клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.02.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99168300
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/9104/21-к

Ухвала від 22.02.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні