Ухвала
від 26.08.2021 по справі 380/5435/21
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№380/5435/21

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

26 серпня 2021 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Брильовського Р.М.

при секретарі судових засідань - Ізьо М.І.

та осіб, що беруть участь у справі:

позивача - ОСОБА_1

представника відповідача - Марко І.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження клопотання ОСОБА_1 про залишення позовної заяви без розгляду у справі за позовом ОСОБА_1 до Територіального сервісного центру МВС №4642 Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС України у Львівській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Державне підприємство «Сетам» Міністерства юстиції України про визнання протиправною відмови, зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Територіального сервісного центру МВС №4642 Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС України у Львівській області, у якій просить суд:

- визнати протиправною відмову Територіального сервісного центру МВС №4642 Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС України у Львівській області у реєстрації автомобіля марки Mercedes-Benz Е220, 1996 року випуску, № кузова НОМЕР_1 ;

- зобов`язати Територіальний сервісний центр МВС №4642 Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС України у Львівській області провести державну реєстрацію транспортного засобу: легковий автомобіль: Mercedes-Benz Е220, 1996 року випуску, вишневого кольору, об`єм двигуна 2155 см. куб., № кузова НОМЕР_1 , ДНЗ - НОМЕР_2 .

Ухвалою судді від 08.06.2021 відкрито спрощене позовне провадження у справі без повідомлення (виклику) осіб.

Ухвалою судді від 08.07.2021залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Державне підприємство «Сетам» Міністерства юстиції України та суд перейшов до розгляду справи № 380/5435/21 за позовом ОСОБА_1 до Територіального сервісного центру МВС №4642 Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС України у Львівській області, третя особа, на стороні позивача без самостійних вимог на предмет спору Державне підприємство «Сетам» Міністерства юстиції України про визнання протиправною відмови, зобов`язання вчинити дії за правилами загального позовного провадження.

26.08.2021в судовому засіданні позивачем подано заяву про залишення даного позову без розгляду в силу вимог п.5 ч.1 ст. 240 КАС України.

Позивач подану заяву підтримав та проси суд даний позов залишити без розгляду.

Представник відповідача проти залишення позову без розгляду не заперечував та залишив розгляд даного питання на розсуд суду.

Розглянувши матеріали справи та подану позивачем заяву про залишення позовної заяви без розгляду, заслухавши думку представників сторін з приводу поданої заяви, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 3 ст. 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Таким правом користуються й особи, в інтересах яких подано адміністративний позов, за винятком тих, які не мають адміністративної процесуальної дієздатності.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Суд не встановив обставин, які перешкоджали б задоволенню заяви позивача про залишення позову без розгляду.

Частиною 5 ст. 240 КАС України визначено, що в ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Оскільки суд залишає цей позов без розгляду за заявою позивача, сплачена ним сума судового збору не підлягає поверненню.

Керуючись ст. ст.240,248,256,293-295, п. 3 розділу VI Прикінцеві положення , пп.15.5 п. 15 розділу VII Перехідні положення КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про залишення позовної заяви без розгляду - задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Територіального сервісного центру МВС №4642 Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС України у Львівській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Державне підприємство «Сетам» Міністерства юстиції України про визнання протиправною відмови,зобов`язання вчинити дії - залишити без розгляду.

Судовий збір поверненню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвалу може бути оскаржено протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали, з урахуванням п. 3 розділу VI Прикінцеві положення Кодексу адміністративного судочинства України Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції. При цьому, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга на ухвалу суду подається до або через суд першої інстанції, який постановив таку ухвалу.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано судом 26.08.2021.

Суддя Р.М. Брильовський

Дата ухвалення рішення26.08.2021
Оприлюднено27.08.2021
Номер документу99175645
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною відмови, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/5435/21

Ухвала від 26.08.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 08.07.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 08.06.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 13.04.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні