Ухвала
від 26.08.2021 по справі 540/4504/21
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

про відкриття спрощеного провадження в адміністративній справі

26 серпня 2021 р. м. ХерсонСправа № 540/4504/21

Суддя Херсонського окружного адміністративного суду Хом`якова В.В., перевіривши виконання вимог статей 160, 161, 168 КАС України, за позовною заявою Головного управління Держпраці у Херсонській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "МВ І К" про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності,

встановила:

Головне управління Держпраці у Херсонській області звернулося до суду з вказаним адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "МВ І К", в якому просить:

- застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Товариства з обмеженою відповідальністю "МВ І К" (ЄДРПОУ- 36944913), адреса реєстрації: інд.73000, вул. Бериславське шосе, 44-А, м. Херсон, адреса провадження (здійснення) діяльності: інд.75022 вул. Центральна, 2-А, с. Клапая, Білозерського р-ну Херсонської області, а саме заборонити: експлуатацію надземного резервуару зав. №12 із зрідженим вуглеводним газом; експлуатацію запобіжно-скидних клапанів EU25 у кількості 2 одиниць, до усунення порушень зазначених в Акті перевірки суб`єкта господарювання (виробничого об`єкта) №43-189 від 11 серпня 2021р.

Зазначений спір, згідно із ст. 19 КАС України, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися в порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 КАС України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Відповідно до положень статей 257, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 171, 243, 248, 257, 259-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив :

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Держпраці у Херсонській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "МВ І К" про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання на 20 вересня 2021 р. о 09:30 годині в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою: м. Херсон, вул. Філатова, 29.

Встановити відповідачу 15 (п`ятнадцятиденний) строк для подання відзиву на позовну заяву з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Запропонувати позивачу, протягом п`ятиденного строку з моменту отримання відзиву, подати до суду відповідь на нього, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана відповідачу.

Роз`яснити відповідачу, що він має право, протягом п`ятиденного строку з моменту отримання відповіді на відзив, подати до суду заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана позивачу.

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення судом правил підсудності до П`ятого апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення (підписання).

Суддя В.В. Хом`якова

Дата ухвалення рішення26.08.2021
Оприлюднено30.08.2021

Судовий реєстр по справі —540/4504/21

Ухвала від 21.10.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 26.08.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні