Ухвала
від 26.08.2021 по справі 686/14568/21
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/14568/21

Провадження № 1-кс/686/8717/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 серпня 2021 року м.Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в залі суду у м.Хмельницькому клопотання про надання дозволу на проведення обшуку у межах кримінального провадження № 120212400000000232,

ВСТАНОВИВ:

26 серпня 2021 року старший слідчий відділу розслідування злочинів в сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Хмельницькій старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування даного клопотання зазначено, що до СУ ГУНП в Хмельницькій області надійшли матеріали з УСБУ в Хмельницькій області відповідно до яких посадові особи одного із органів державної влади на території Хмельницької області, видали завідомо неправдивий офіційний документ сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів відносно об`єкта нерухомого майна на території Хмельницької області.

Дане кримінальне правопорушення 07.06.2021 зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань № 120212400000000232, правова кваліфікація ч. 1 ст. 366 КК України.

За наявною оперативною інформації встановлено, що ЖБК Мрія Плюс є замовником будівництва багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_2 . Наприкінці 2020 року директора вище вказаного житлово-будівельного кооперативу ОСОБА_4 здійснив подання до органів ДАБІ України щодо введення в експлуатацію, які містять завідомо неправдиві відомості, оскільки роботи по виконаннюю вимог державних будівельних норм не були виконанні та на даний час вся територія об`єкту перебуває у стані будівельний майданчик і поруч виконуються будівельні роботи по будівництву другої черги будівництва.

Також з отриманням підтверджуючих документів встановлено, що за дорученням ДАБІ України, головним інспектором будівельного нагляду інспекційного відділу Управління ДАБІ в Хмельницькій області ОСОБА_5 наприкінці 2020 року проведено огляд вище вказаного об`єкту та в подальшому складено довідку щодо розгляду документів, поданих для прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачі сертифіката, у якій зазначено, що на об`єкті відсутні порушення державних будівельних норм та виконанні роботи відповідають норм чинного містобудівного законодавства, на підставі якого ДАБІ України видано сертифікат про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта, хоча фактично на час проведення працівниками органів архітектурно-будівельного контролю огляду на вказаному об`єкті проводились будівельні роботи та вся територія перебувала у стані будівельний майданчик.

У відповідності до відомостей з офіційного сайту ДАБІ в Хмельницькій області встановлено, що генеральним підрядником нового будівництва багатокварних житлових будинків з вбудовано-прибудинковими нежитловими приміщеннями та підземним паркінгом за адресою: м. Хмельницький, вул. Свободи 12, є ТОВ "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "ВТМ", код ЄДРПОУ 39629426.

За наявною оперативною інформацією встановлено, що речі та документи, які мають значення речових доказів та можуть бути використані як доказ факту чи обставин що встановлюються під час кримінального ОК "ЖБК "МРІЯ-ПЛЮС", код ЄДРПОУ 39642819, що за адресою: м. Хмельницький, вул. Зарічанська 5/3, офіс 315.

Таким чином, з метою проведення подальших судових експертиз, в тому числі будівельно-технічної та судово-почеркознавчої та відшукання знарядь вчинення кримінального правопорушення та документів, які зберегли на собі сліди кримінального правопорушення або містять відомості, які можуть бути використанні як доказ факту чи обставин що встановлюються під час кримінального провадження, з метою відшукання та вилучення оригіналів наступних документів: договори підряду на Нове будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудинковими нежитловими приміщеннями та підземним паркінгом за адресою: м. Хмельницький, вул. Свободи 12, проектно-кошторисну документацію (остаточну, скореговану і в повному обсязі), затверджену згідно діючого законодавства, позитивний висновок комплексної державної будівельної експертизи, дозвіл на початок будівництва (декларація на початок будівництва), виконавчу документацію на Нове будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудинковими нежитловими приміщеннями та підземним паркінгом за адресою: м. Хмельницький, вул. Свободи 12 (загальний журнал робіт, спеціальні журнали з окремих видів робіт, журнал авторського нагляду, звітна документація щодо виконання робіт з науково-технічного супроводу (за наявності на об`єкті будівництва науково-технічного супроводу), акти на закриття прихованих робіт, акти проміжного прийняття відповідальних конструкцій, виконавчі схеми, документи щодо випробувань та лабораторного контролю матеріалів та конструкцій відповідно, акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація, передбачена нормативними документами на виконання конкретного виду будівельних робіт), акти виконаних робіт (КБ-3, КБ-2в) від початку будівництва по теперішній час з реєстром та накопиченням, сертифікати відповідності на використані матеріали, цивільно-правові договори про надання послуг, акти прийому-передачі виконаних робіт за цими договорами, інші документи, що свідчать про виконання будівельних робіт на зазначеному об`єкті нерухомого майна, у органу досудового розслідування, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем розташування ОК "ЖБК "МРІЯ-ПЛЮС", код ЄДРПОУ 39642819, що за адресою: м. Хмельницький, вул. Зарічанська 5/3, офіс 315.

Наявні матеріали кримінального провадження свідчать про неможливість проведення тимчасового доступу до вказаних документів, що пояснюється великим ризиком їх знищення у разі надходження ухвали про тимчасовий доступ на виконання до вказаної установи, що у свою чергу унеможливить здобуття речей та документів, які мають значення доказів у кримінальному провадженні та виконання інших завдань кримінального судочинства.

Враховуючи вищевикладене, зазначені документи мають значення для досудового розслідування, так як являються знаряддям вчинення кримінального правопорушення, мають важливе значення для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні та відомості, які містяться у вказаних документах можуть бути використанні як докази факту, що встановляється, а також подальшого призначення та проведення почеркознавчої та будівельно-технічної експертизи.

В судовому засіданні слідчий наполягає на задоволенні клопотання.

Заслухавши слідчого, дослідивши надані матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зібранодостатньо данихпро те,що згаданівище документи зберігаються за місцем знаходження ОК "ЖБК "МРІЯ-ПЛЮС", і їх вилучення надасть органу досудового розслідування можливість встановити обставини, які мають значення для кримінального провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-235 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати в межах кримінального провадження № 120212400000000232 слідчим слідчої групи у даному кримінальному провадженні, дозвіл на проведення обшуку в адміністративному приміщенні за місцем розташування ОК "ЖБК "МРІЯ-ПЛЮС", код ЄДРПОУ 39642819, що за адресою: м. Хмельницький, вул. Зарічанська 5/3, офіс 315, з метою відшукання та вилучення оригіналів наступних документів: договори підряду на Нове будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудинковими нежитловими приміщеннями та підземним паркінгом за адресою: м. Хмельницький, вул. Свободи 12, проектно-кошторисну документацію (остаточну, скореговану і в повному обсязі), затверджену згідно діючого законодавства, позитивний висновок комплексної державної будівельної експертизи, дозвіл на початок будівництва (декларація на початок будівництва), виконавчу документацію на Нове будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудинковими нежитловими приміщеннями та підземним паркінгом за адресою: м. Хмельницький, вул. Свободи 12 (загальний журнал робіт, спеціальні журнали з окремих видів робіт, журнал авторського нагляду, звітна документація щодо виконання робіт з науково-технічного супроводу (за наявності на об`єкті будівництва науково-технічного супроводу), акти на закриття прихованих робіт, акти проміжного прийняття відповідальних конструкцій, виконавчі схеми, документи щодо випробувань та лабораторного контролю матеріалів та контрукцій відповідно, акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація, передбачена нормативними документами на виконання конкретного виду будівельних робіт), акти виконаних робіт (КБ-3, КБ-2в) від початку будівництва по теперішній час з реєстром та накопиченням, сертифікати відповідності на використані матеріали, цивільно-правові договори про надання послуг, акти прийому-передачі виконаних робіт за цими договорами, інші документи, що свідчать про виконання будівельних робіт на зазначеному об`єкті нерухомого майна.

Строк дії ухвали до 25 вересня 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали оголошено 27.08.2021 року.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення26.08.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99217376
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —686/14568/21

Ухвала від 23.08.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Стефанишин С. Л.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 26.01.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 26.01.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 23.09.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 09.09.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 10.08.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні