Постанова
від 13.09.2007 по справі 1/497ад
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/497ад

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

П О С Т А Н О В А

Іменем України

13.09.07                                                                                 Справа № 1/497ад.

Суддя Зюбанова Н.М., при секретарі судового засідання Лисенко В.П.,  розглянувши матеріали справи за позовом

Прокурора м. Cвердловська Луганської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в м. Свердловську Луганської області,                            м. Свердловськ   Луганської області

до Кредитної спілки "Шанс", м. Свердловськ  Луганської області   

про стягнення 2828 грн. 09 коп.

в присутності представників сторін:

від позивача –Жарікова Н.В.,   дов. від 26.07.07 № 2564/09-20;

від відповідача –не прибув;  прокурор –Кострицька М.В.

   в с т а н о в и в:

Суть спору: про стягнення недоїмки  у сумі 2828 грн. 09 коп. по страхових внесках /з врахуванням заяви про уточнення позовних вимог/.

Дана справа вирішена судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства України у відповідності до положень п. 5 розділу VІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України /у редакції Закону від 06.10.05/, яким передбачено, що до початку діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів підсудні їм справи вирішують  у першій та апеляційній інстанціях відповідні місцеві та апеляційні суди за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

У засіданні суду позивачем та прокурором подано заяву про зменшення позовних вимог до 2828 грн. 09 коп. недоїмки по страхових внесках.

          Дослідивши матеріали справи, вислухавши представника позивача та прокурора,  суд дійшов висновку, що позов є обґрунтованим з огляду на наступне.

Так, засади і механізми системи функціонування  загальнообов‘язкового державного пенсійного страхування, призначення, перерахунку і виплати пенсій, надання соціальних послуг з коштів Пенсійного фонду, що формуються за рахунок страхових внесків  роботодавців, бюджетних та інших джерел визначає Закон  України  від 09.07.03 № 1058-ІУ “Про загальнообов‘язкове державне  пенсійне  страхування” (далі –Закон).

          Відповідно до п. 6 ч. 2 ст.17  Закону  страхувальники  (роботодавці) зобов‘язані нараховувати,  обчислювати  і сплачувати  в установлені строки  та в повному обсязі страхові внески.

          Порядок обчислення і сплати  страхувальниками та застрахованими  особами внесків  на загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду  України  встановлений однойменною  Інструкцією,   затвердженою Постановою  Правління Пенсійного фонду  України від 19.12.03 № 21-1 та зареєстрованою в Міністерстві  юстиції України 16.01.04 № 64/8663 (далі –Інструкція).

          Розміри  страхових внесків  на загальнообов‘язкове  державне пенсійне страхування  встановлюються відповідно до Закону України “Про збір на обов‘язкове  державне  Пенсійне  страхування”  (п.4 Інструкції).

З матеріалів справи  вбачається, що відповідач  зареєстрований  в Управлінні Пенсійного фонду України в м. Свердловську Луганської області як платник збору  на обов‘язкове державне пенсійне  страхування та своєчасно  не перераховує  названий збір, у зв‘язку  з чим  за ним станом на 01.07.07 утворилась заборгованість (недоїмка)  2958 грн. 00 коп. по страхових внесках.

          Згідно зі ст. 106 Закону позивач направив відповідачу вимоги, які додані до позову  про сплату заборгованості, але на час розгляду справи заборгованість не погашена.

За таких обставин позовні вимоги слід визнати обґрунтованими та такими, що підтверджені матеріалами справи, тому підлягають до задоволення повністю.

Відповідачем позов не оспорений, доказів перерахування решти заборгованості не надано.

Питання по судових витратах не вирішується, оскільки прокурор звільнений від їх сплати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даному  випадку.

Згідно ст. 160, 167 Кодексу адміністративного судочинства України у судовому засіданні, в  якому закінчився розгляд справи, оголошено вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено, що повний текст постанови буде виготовлений та підписаний протягом п"ятиденного строку.

          На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 17, 87, 94, 98, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

           п о с т а н о в и в :

1. Позов задовольнити повністю.

 2.Стягнути з Кредитної спілки "Шанс", м. Свердловськ Луганської області, вул.. Косіора, б. 3, ідент. код 26263041 на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Свердловську Луганської області, м. Свердловськ Луганської області, вул. Пирогова, 9, ідент. код 21792442 - 2828 грн. 09 коп. боргу по страхових внесках.

Постанова  набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі. Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанову складено у повному обсязі та підписано 17.09.07.

Суддя                                                                                Н.М.Зюбанова

Дата ухвалення рішення13.09.2007
Оприлюднено04.10.2007

Судовий реєстр по справі —1/497ад

Постанова від 13.09.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 23.08.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні