Ухвала
від 28.08.2021 по справі 203/3526/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/3526/21

Провадження № 2/0203/1286/2021

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

28.08.2021 року суддя Кіровського районного суду м. Дніпропетровська Єдаменко С.В. ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю НЬЮ ФАЙНЕНС СЕРВІС , в якій третіми особами без самостійних вимог зазначені - приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гуревічов Олег Миколайович, Центральний відділ державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

встановив:

26 серпня 2021 року до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ НЬЮ ФАЙНЕНС СЕРВІС , в якій третіми особами без самостійних вимог зазначені - приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гуревічов О.М., Центральний ВДВС у м. Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Підстав для повернення позовної заяви позивачу або підстав для відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175 , 177 ЦПК України , у зв`язку із чим слід прийняти даний позов до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі.

Враховуючи, що заявлені позовні вимоги які згідно п.1 ч.4 ст. 19 ЦПК України відносяться до малозначних справ, на підставі п.1 ч.1 ст. 274 ЦПК України , з урахуванням принципу пропорційності у цивільному судочинстві, приходжу до висновку, щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін, у відповідності до положень ст. 274 ЦПК України .

В позовній заяві порушується питання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб без самостійних вимог: приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічова О.М., Центральний ВДВС у м. Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).

Згідно ч.3 ст.53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як зазначає позивач у позові приватним нотаріусом було вчинено оспорюваний напис, а приватним виконавцем відкрито виконавче провадження та проводяться виконавчі дії. Вказане свідчить, що рішення по справі може вплинути на права та обов`язки цих осіб, у зв`язку з чим їх треба залучити до участі у справ в якості третіх осіб без самостійних вимог.

З огляду на викладене та керуючись ст.ст. 19 , 32 , 53, 175 , 177 , 181 , 260 , 274 ЦПК України , суддя

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі № 203/3526/21 (провадження № 2/0203/1286/2021) за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 ; адреса: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю НЬЮ ФАЙНЕНС СЕРВІС (код ЄДРПОУ - 39691431; адреса: 01004, м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд. 15/2), треті особи без самостійних вимог - приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гуревічов Олег Миколайович (адреса: 01001, м. Київ, вул. Мала Житомирська, буд. 6/5), Центральний відділ державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) (адреса: 49000, м. Дніпро, вул. Січеславська Набережна, буд. 17) , про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Розгляд цивільної справи провести у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін .

Призначити судове засідання на 30 вересня 2021 року о 12 год. 00 хв. у залі Кіровського районного суду м. Дніпропетровська (адреса: 49000, м. Дніпро, просп. Пушкіна, буд.29).

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб без самостійних вимог - приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічова Олега Миколайовича, Центральний відділ державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).

Надіслати копії цієї ухвали всім учасникам справи, та копії позовної заяви з додатками до неї відповідачеві, розпочавши дії з підготовки справи до розгляду.

Відповідачу не пізніше 29 вересня 2021 р. включно, але не менше як впродовж п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у цій справі, подати відзив на позовну заяву, ненадання якого у цей строк без поважних причин не перешкоджатиме вирішенню судом спору за наявними матеріалами цієї цивільної справи, а копію відзиву на позовну заяву з доданими документами направити позивачу, докази чого подати суду.

Позивачу надати відповідь на відзив в десятиденний строк з дня отримання відзиву відповідачів та надіслати копію відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідачу надати заперечення на відповідь на відзив позивача в десятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив та надіслати копію заперечень на відповідь на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечень на відповідь на відзив до суду.

Третім особам встановити п`ятнадцяти денний строк з дня вручення копії даної ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі для подання пояснень.

Роз`яснити учасникам справи, що відзив, відповідь на відзив, заперечення за своїм змістом, формою та додатками мають відповідати вимогами ст. 178 ЦПК України , їх копії з додатками до них одночасно з наданням до суду мають бути направлені іншим учасникам справи, а до суду, в свою чергу, подаються документи, що підтверджують таке направлення.

Також роз`яснити учасникам справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам ст. 183 ЦПК України , а докази по справі, клопотання про їх витребування або заява про забезпечення доказів повинні бути подані до суду в порядку та строки, визначені нормами Глави 5 Розділу І ЦПК України .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної цивільної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України http://court.gov.ua/sud0418/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Єдаменко

Дата ухвалення рішення28.08.2021
Оприлюднено30.08.2021

Судовий реєстр по справі —203/3526/21

Рішення від 29.11.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Єдаменко С. В.

Рішення від 29.11.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Єдаменко С. В.

Ухвала від 28.08.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Єдаменко С. В.

Ухвала від 28.08.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Єдаменко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні