Постанова
від 11.06.2010 по справі 2-а-8593/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2-а-8593/08  

категорія  6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 червня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Ракаловича В.М.,

при секретарі -       Шиндарівській В.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Державної податкової інспекції у Житомирському районі    до   Товариства з обмеженою відповідальністю "Прогрес"    про  припинення юридичної особи,-

встановив:

Державна податкова інспекція у  Житомирському районі звернулася до суду з позовом в якому зазначає,  що  Товариство з обмеженою відповідальністю "Прогрес"  більше року не подає податкової звітності. Посилаючись на ст. 38  Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” позивач просить припинити юридичну особу відповідача.

У судовому засіданні представник позивача підтримала позов у повному обсязі.

Відповідач до суду не прибув, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином через засоби масової інформації за останнім відомим   його місцезнаходженням.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд вважає,  що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що  Товариство з обмеженою відповідальністю "Прогрес" як юридична особа зареєстрований Житомирською районною державною адміністрацією 03.04.2000 року за №99.

Відповідно до ст.9 Закону України "Про систему оподаткування", платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані: вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Як видно з довідки ДПІ у Житомирському районі  відповідач не звітується перед податковим органом з 06.06.2005 року,  тобто на момент подачі позову до суду - більше року.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення діяльності юридичної особи.

Відповідно до п. 17 ст.11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні", органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи викладене, позовні вимоги обґрунтовані, підтверджуються належними доказами, а тому підлягають задоволенню –  юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю "Прогрес",  слід припинити.

На підставі викладеного та керуючись Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців",  ст.ст.  158-163  КАС України, суд,-

постановив:

Позов Державної податкової інспекції у Житомирському районі задовольнити.

Припинити юридичну особу – Товариства з обмеженою відповідальністю "Прогрес" (Житомирська область, Житомирський район, с. Туровець, ідентифікаційний код 04228846).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.           

          Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя:                                                                                В.М. Ракалович

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення < сума > грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

Дата ухвалення рішення11.06.2010
Оприлюднено16.07.2010
Номер документу9925515
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-8593/08

Ухвала від 08.04.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гашицький О.В.

Постанова від 11.06.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Ракалович Віктор Миколайович

Постанова від 07.11.2008

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні