Ухвала
від 07.08.2020 по справі 752/12951/20
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/12951/20

Провадження № 1-кс/752/5959/20

У Х В А Л А

07 серпня 2020 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва, розглянувши клопотання подане в межах кримінального провадження № 42020000000000416, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 258-3 КК України, старшим слідчим слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області старшим лейтенантом юстиції ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу прокуратри Київської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, подане в порядку глави 15 Кримінального процесуального кодексу України, -

ВСТАНОВИВ:

до провадженняслідчого суддіГолосіївського районногосуду м.Києванадійшло клопотання подане в межах кримінального провадження № 42020000000000416, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 258-3 КК України, старшим слідчим слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області старшим лейтенантом юстиції ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу прокуратри Київської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучення їх оригіналів.

В обґрунтування заявлених вимог, слідчий зазначив, що ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 42020000000000416, зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань від 17.04.2020, за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Органом досудового розслідування встановлено, що у ході виконання останнім завдань щодо попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів проти корупції та організованої злочинності. Зокрема, оперативним підрозділом отримано інформацію щодо можливих фактів готування і вчинення кримінальних правопорушень в сфері службової діяльності посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також фінансування терористичної діяльності керівниками і засновниками окремих суб`єктів господарської діяльності. Відповідно до матеріалів оперативного підрозділу, окремі посадові (службові) особи ІНФОРМАЦІЯ_2 проводиться протиправна діяльність шляхом здійснення контролю за Програмою будівництва, реконструкції та ремонту об`єктів інфраструктури Київської області, зміни до якої були прийняті Рішенням «Про внесення змін до Програми будівництва, реконструкції та ремонту об`єктів інфраструктури Київської області на 2016-2020 роки» № 823-33-VII від 21.01.2020 року.

З метою дослідження всіх обставин кримінального провадження № 42020000000000416 , проведення експертних досліджень, а саме судово-почеркознавчої експертизи та судово-економічної експертизи виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у володінні Приватного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ).

Звертаючись з зазначеним клопотанням слідчий просив розглянути його за відсутності службових осіб ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », з метою унеможливлення останніми завчасного знищення або переховування документів, до яких просить надати тимчасовий доступ, що було прийнято до уваги, а тому судовий виклик останніх не здійснювався.

Старший слідчий ІНФОРМАЦІЯ_4 старшим лейтенант юстиції ОСОБА_3 подав до суду клопотання про розгляд заявлених у клопотанні вимог за його відсутності, з викладених у ньому підстав, просив задовольнити.

За правилами ст. 107 КПК України, під час розгляду клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », фіксування технічними засобами судового засідання не здійснювалось у зв`язку з відсутністю у судовому засіданні осіб, які беруть участь у судовому провадженні.

Дослідивши клопотання та додані до нього додатки, приходжу до висновку за необхідне задовольнити клопотання, виходячи з наступного.

Встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 42020000000000416, зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань від 17.04.2020, за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 258-3 КК України.

При розслідуванні даного злочину в органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Згідно з положеннями п.п. 1-2 ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадження, а правилами ч. 7 ст. 163 КПК України встановлено, що слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », дослідивши додані до клопотання документи, приходжу до висновку, що зазначене клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки звертаючисьз клопотаннямпро наданнядозволу натимчасовий доступдо документів,з вилученнямїх оригіналів стороною обвинувачення нев повніймірі обгрунтованонеобхідність вилученнясаме оригіналівдокументів,разом зтим здоданих доклопотання матеріалів вбачаєтьсянаявність достатніхпідстав вважати,що наданнядоступу доінформації,яка перебуваєу володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », з можливістю вилучення саме належно завірених копій документів забезпечить мету отримання доступу до речей і документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 108, 159-166, 309 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

клопотання подане вмежах кримінальногопровадження №42020000000000416,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза ознакамивчинення кримінальнихправопорушень,передбачених ч.1ст.14,ч.5ст.191та ч.1ст.258-3КК України, старшимслідчим слідчогоуправління Головногоуправління СБУкраїни ум.Києві таКиївській областістаршим лейтенантомюстиції ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу прокуратри Київськоїобласті ОСОБА_4 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів, задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_5 , старшому слідчому в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_6 , старшому слідчому в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_7 , слідчому в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_8 , старшому слідчому слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_9 , старшому слідчому слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_10 , старшому слідчому слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_11 , слідчому слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_12 , та слідчим слідчої групи у даному провадженні, тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , з можливістю вилучення належно завірених копій наступних документів:

-договір № 2-45/68 про пайову участь (внесок) замовника будівництва об`єкту містобудування у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Бровари від 24.12.2012 року укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_5 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » з додатками до нього та усіма допоміжними документами, які стали підставою, для укладання даного договору (протоколи, рішення, заяви, звернення та інші);

-додаткова угода №1 про зміни до Договору № 2-45/68 від 24 грудня 2012 про пайову участь (внесок) замовника будівництва об`єкту містобудування у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Бровари з додатками до нього та усіма допоміжними документами, які стали підставою, для укладання даного договору (протоколи, рішення, заяви, звернення та інші);

-додаткова угода №2 про зміни до Договору № 2-45/68 від 24 грудня 2012 про пайову участь (внесок) замовника будівництва об`єкту містобудування у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Бровари від 06.10.2016 року з додатками до нього та усіма допоміжними документами, які стали підставою, для укладання даного договору (протоколи, рішення, заяви, звернення та інші);

-договору №36/25 участі в будівництві багатоквартирних житлових будинків по АДРЕСА_2 від 28.04.2014 року укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з усіма наявними додатками до нього та усіма допоміжними документами, які стали підставою підписання даного Договору;

-містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки території ІІ черг кварталу «Олімпійський» в м. Бровари Київської області №70 від 20.10.2014 з усіма наявними змінами до вказаних Містобудівних умов та з додатками до нього та усіма допоміжними документами, які стали підставою, для видачі їх (заяви, звернення, протоколи, рішення та інші);

-містобудівні умови та обмеження для проектування об`єкта будівництва№6-м від 07.02.2018 з усіма допоміжними документами які стали підставою їх видачі(протоколи, рішення, заяви, звернення та інші);

-Технічні умови №186 на водопостачання та каналізацію від 24.11.2014 з усіма допоміжними документами які стали підставою їх видачі(протоколи, рішення, заяви, звернення та інші);

-зміни від 13.06.2016 до Технічних умов №186 на водопостачання та каналізацію від 24.11.2014 з усіма допоміжними документами які стали підставою їх видачі (протоколи, рішення, заяви, звернення та інші);

-технічні умови №09-14 від 21.11.2014 на проектування теплопостачання І черги багатоквартирної житлової забудови в місті Бровари території ІІ черги кварталу «Олімпійський» з усіма допоміжними документами які стали підставою їх видачі (протоколи, рішення, заяви, звернення та інші);

-зміни до технічних умов №09-14 від 14.06.2016 на проектування теплопостачання І черги багатоквартирної житлової забудови в місті Бровари території ІІ черги кварталу «Олімпійський» з усіма допоміжними документами які стали підставою їх видачі (протоколи, рішення, заяви, звернення та інші);

-технічні умови №02-18 від 13.02.2018 Будівництво багатоквартирної житлової забудови на території ІІ черги кварталу «Олімпійський» в м. Бровари Київської області, І черга будівництва з усіма допоміжними документами які стали підставою їх видачі (протоколи, рішення, заяви, звернення та інші);

-містобудівні умови №8 від 13.02.2018 з усіма допоміжними документами які стали підставою їх видачі (протоколи, рішення, заяви, звернення та інші).

Роз`яснити положення ч. 4 ст. 165 ч. 1 ст. 166 КПК України, відповідно до змісту яких: на вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів; у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю два місяця , який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.08.2020
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу99260682
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —752/12951/20

Ухвала від 07.08.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 07.08.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Вирок від 04.12.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 04.12.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 04.12.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Постанова від 10.09.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Постанова від 31.08.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Постанова від 31.08.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні