Постанова
від 25.09.2007 по справі 9/434-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/434-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"25" вересня 2007 р.                                                           Справа № 9/434-АП-07

м.Херсон, зал судового засідання № 322, 10 год. 10 хв.

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Ребристої С. В. при секретарі Сторчак Т.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Прокурора Чаплинського району Херсонської області в інтересах державив особі Чаплинської міжрайонної державної податкової інспекції "Струмок"

до Комунального підприємстваї "Струмок"  

про  визнання нечинним податкового повідомлення-рішення                                        

за участю прокурора - Мяло Н.В- посвідчення № 1 від 09.01.2007р.

та представників сторін:

від  позивача - Величко М.М. - зав. юр. сектором, довіреність № 820/10 від 11.09.2006р

від  відповідача - Іванів Г.А., представник, дор. № 24.09.2007р. № 377

Суть спору:  Прокурор Чаплинського  району в інтересах держави в особі Чаплинської МДПІ   звернувся до суду з позовною заявою в якій просить стягнути з відповідача- КП “Струмок” узгоджений  податковий борг в  сумі  5175 грн. 20 коп..

       У судовому засіданні 25.09.2007р. представником позивача  подано заяву про уточнення позовних вимог в якій позивач  просить   стягнути з відповідача недоїмку по збору за геологорозвідувальні роботи в сумі 5200 грн. 14 коп та пеню в сумі 614 грн. 50 коп., у зв'язку з допущеною опискою у тексті позовної заяви. Дану заяву суд прийняв до розгляду.

       Відповідач  у судовому засіданні позовні вимоги визнав у повному обсязі, наявність заборгованості пояснює тяжким фінансовим станом.

    Дослідивши матеріали справи, заслухавши  прокурора та представників сторін, суд

В С Т А Н О В И В:

   Чаплинська МДПІ-позивач, згідно з положеннями Закону України “Про державну податкову службу в Україні” має статус юридичної особи і є органом  державної виконавчої влади, уповноваженим здійснювати функції держави у спірних правовідносинах щодо контролю з питань правильності нарахування та надходження податків та інших обов'язкових платежів до бюджетів різних рівнів.

   Матеріали справи свідчать, що відповідач- КП “Струмок”  є юридичної особою з комунальною формою власності і є платником податків і зборів, передбачених Законом України “Про систему оподаткування.

     Згідно карток особових рахунків відповідач має недоїмку за геологорозвідувальні роботи в сумі 5200 грн. 14 коп. та пеню в сумі 614 грн. 50 коп., яка виникла в період з 24.07.2004р. по 24.07.2007р., що підтверджується належними доказами та матеріалами справи.

     Комунальним підприємством “Струмок”, у відповідності до Інструкції про порядок справляння  збору за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок Державного бюджету до податкового органу подані розрахунки цього збору.

     Наданими деклараціями відповідач самостійно визначив та узгодив свої зобов”язання зі сплати даного збору.

Згідно з п.2.2 Інструкції про порядок ведення державними податковими інспекціями оперативного обліку податків і неподаткових платежів, затвердженою наказом ДПА України від 02.04.99р. за №174, документами, на підставі яких здійснюється облік платежів до бюджету шляхом занесення інформації про податкові зобов"язання платника в базу даних по податкових зобов"язаннях, які самостійно визначаються платником, є податкові декларації (розрахунки).... та інші документи, що надаються в податкові органи в порядку і строки, встановлені податковим законодавством, на підставі якого здійснюється зарахування платежів; по податкових зобов"язаннях, розрахованих органом податкової служби.

Відповідно до п.1.3 ст.1, п.п.5.1, 5.2 ст. 5 Закону України №2181 "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" податковим боргом (недоїмкою) вважається податкове зобов"язання, узгоджене платником податку або встановлене судом, але не сплачене в установлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання; податкове зобов"язання, самостійно визначене платником податку в податковій декларації, вважається узгодженим з дня надання такої декларації. Пунктом 1.11 ст. 1 Закону України №2181 "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" визначено поняття податкової декларації як документу, який подається платником податку до контролюючого органу у строки та по формі, встановленій законодавством, на підставі якого здійснюється нарахування і сплата податку.

Представник  відповідача  у судовому засіданні визнав позовні вимоги  повністю.

Статус органів  державної податкової служби, її функції, завдання та правові засади діяльності встановлено Законом України “Про державну податкову службу в Україні”.

 Відповідно до положень ч.1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести  ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

 Проаналізувавши наявні в матеріалах справи документальні докази з заявленими позовними вимогами,  суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають  задоволенню.

З урахуванням уточненено суми позову з відповідача стягується  5200 грн. 14 коп. недоїмки зі збору за  геологорозвідувальні роботи та 614 грн. 50 коп. пені. всього –5814 грн. 64 коп. і  дана сума визначається сумою позовних вимог.

У судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено прокурора і представників сторін про час та місце виготовлення постанови суду в повному обсязі.

     На підставі викладеного, керуючись ст.ст.94, 98, 160-163, 167,  п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                                   ПОСТАНОВИВ:

1  Позов задовольнити  повністю.

2. Стягнути з  комунального підприємства “Струмок” (Херсонська області Чаплинський район, с.Першокостянтинівка вул.Миру,1 код ЄДРПОУ 31476192) на користь Державного бюджету ( код платежу 13040100 бюджетний рахунок №31316300700299; банк одержувача - УДК в Херсонській області, МФО-852010, код банка одержувача ОКПО 24103696, одержувач –Державний бюжет) -  5200 грн. 14 коп. недоїмки зі збору за геологорозвідувальні роботи та 614 грн. 50 коп. пені..

      Постанова набирає  законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України постанова або ухвала суду  першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано набирає законної сили після апеляційного розгляду справи.

             Заява про  апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України –з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про  апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                  С.В. Ребриста

Постанову складено у повному обсязі  28.09.2007р.

Дата ухвалення рішення25.09.2007
Оприлюднено04.10.2007
Номер документу992638
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/434-ап-07

Постанова від 25.09.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ребриста С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні