Ухвала
від 30.08.2021 по справі 750/9483/19
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/9483/19

Провадження № 2/750/17/21

У Х В А Л А

30 серпня 2021 року м. Чернігів

Деснянський районний суд м. Чернігова в складі:

головуючого-судді Логвіної Т.В.,

при секретарі Примак Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства Облтеплокомуненерго , Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України, Товариства з обмеженою відповідальністю Спецмехбуд 21 про скасування акту прийому-передачі, здійснення перерахунку вартості комунальних послуг, зобов`язання сплатити неустойку та відшкодування моральної шкоди ,

в с т а н о в и в :

у серпні 2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Акціонерного товариства Облтеплокомуненерго , Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України, Товариства з обмеженою відповідальністю Спецмехбуд 21 про скасування акту прийому-передачі, здійснення перерахунку вартості комунальних послуг, зобов`язання сплатити неустойку та відшкодування моральної шкоди.

Позивачем заявлено клопотання про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

Ухвалою суду від 10.06.2021 задоволено клопотання позивача тимчасове вилучення доказів для дослідження судом. Копію ухвали направлено до Печерського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції та до Солом`янського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції для виконання.

28.07.2021 від Печерського районного відділу державної виконавчої служби у місті києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) надійшло повідомлення про повернення документа стягувачу без прийняття до виконання, оскільки в ухвалі суду вказано декілька боржників, що суперечить закону.

За змістом положень ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 146 ЦПК України в ухвалі про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом зазначаються:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) особи, в якої знаходиться доказ, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, за наявності;

2) назва або опис письмового, речового чи електронного доказу;

3) підстави проведення його тимчасового вилучення;

4) кому доручається вилучення.

Також ч. 3 ст. 146 передбачено, що ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

З матеріалів справи вбачається, що ухвалами Деснянського районного суду м. Чернігова від 08.12.2020 та 25.01.2021 витребувано у Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України Договір про будівництво багатоповерхового житлового будинку першого пускового комплексу (двох секцій на 90 квартир) від 03.08.2015 року, укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю СПЕЦМЕХБУД 21 та Центральним територіальним управлінням капітального будівництва Міністерства оборони України з усіма додатками, додатковими угодами та іншими документами, які є невід`ємною частиною зазначеного договору та витребувано у Приватного акціонерного товариства Фінансова компанія Княгиня Ярославна Договір про будівництво багатоповерхового житлового будинку першого пускового комплексу (двох секцій на 90 квартир) від 03.08.2015 року, укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю СПЕЦМЕХБУД 21 та Центральним територіальним управлінням капітального будівництва Міністерства оборони України з усіма додатками, додатковими угодами та іншими документами, які є невід`ємною частиною зазначеного договору.

Вказані ухвали суду були отримані представниками Приватного акціонерного товариства Фінансова компанія Княгиня Ярославна та Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України , однак витребувані докази суду не надані без поважних причин.

Відповідно до ч.ч. 8, 9 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також, за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Враховуючи, що витребувані докази суду не надані, які при розгляді даної цивільної справи є обов`язковим, суд приходить до висновку, про доцільність застосування до третьої особи Приватного акціонерного товариства Фінансова компанія Княгиня Ярославна заходів процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом, беручи до уваго повідомлення державної виконавчої служби, клопотання позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 84,146, 260 ЦПК України ,-

ухвалив:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом - задовольнити.

Тимчасово вилучити у Приватного акціонерного товариства Фінансова компанія Княгиня Ярославна (м. Київ, вул. Саперне Поле, 14/55, офіс 10, код ЄДРПОУ 32980889) оригінали для огляду та копії для приєднання до матеріалів справи Договору про будівництво багатоповерхового житлового будинку першого пускового комплексу (двох секцій на 90 квартир) від 03.08.2015 року, укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю СПЕЦМЕХБУД 21 та Центральним територіальним управлінням капітального будівництва Міністерства оборони України з усіма додатками, додатковими угодами та іншими документами, які є невід`ємною частиною зазначеного договору .

Боржник: Приватне акціонерне товариство Фінансова компанія Княгиня Ярославна (м. Київ, вул. Саперне Поле, 14/55, офіс 10, код ЄДРПОУ 32980889).

Стягувач: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом.

Копію ухвали направити до Печерського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції для виконання.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Строк пред`явлення ухвали до виконання протягом трьох років.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення30.08.2021
Оприлюднено01.09.2021
Номер документу99264079
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування акту прийому-передачі, здійснення перерахунку вартості комунальних послуг, зобов`язання сплатити неустойку та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —750/9483/19

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 30.08.2021

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 30.08.2021

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 06.08.2021

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 16.03.2021

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні