Постанова
від 07.06.2010 по справі 2а-2215/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-2215/10/1770

"07" червня 2010 р. 10год. 48хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд під голов уванням судді Жуковської Л.А. при секретарі судовог о засідання Яковчук В.В. та за участю сторін і інших осіб, як і беруть участь у справі:

позивача: представник Драка С.І.,

відповідача: не з'явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Дубровицька міжрайонна д ержавна податкова інспекція в особі Зарічненського відд ілення

до Дубровицьке Районне коопе ративно - державне будівельн о - монтажне об'єднання " Дубро вицярайагробуд "

про стягнення заборговано сті , -

ВСТАНОВИВ :

Дубровицька міжрайонна державна податкова інспекці я в особі Зарічненського від ділення - звернулася до Рівне нського окружного адміністр ативного суду з адміністрати вним позовом, відповідно до я кого просить стягнути з відп овідача - Дубровицьке Районн е кооперативно - державне буд івельно - монтажне об'єднання " Дубровицярайагробуд " подат кову заборгованість в сумі 9213, 76 грн. < Текст >

Представник позивача в су довому засіданні позовні вим оги підтримав та просить поз ов задовольнити. При цьому п одав < Текст >.

Відповідач < Текст > позов н е заперечив, в судове засідан ня не з' явився, хоча в устано вленому порядку був повідомл ений про час і місце розгляду справи. Суд не вбачає поважни х причин неприбуття відповід ача і розглядає справу в дано му судовому засіданні на ная вними у справі доказами, оскі льки останніх достатньо для вирішення справи по суті.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, давши оці нку доказам у справі, повно і в себічно з' ясувавши всі обст авини справи в їх сукупності на підставі чинного законод авства, перевіривши їх дослі дженими у судовому засіданні доказами, суд приходить до ви сновку, що позов підлягає до з адоволення.

Судом встановлено, що відпо відач - Дубровицьке Районне кооперативно - державне буді вельно - монтажне об'єднання " Дубровицярайагробуд " - заре єстрований як суб' єкт підпр иємницької діяльності - юрид ична особа, код ЄДРПОУ - 03586124 , за реєстрований платником пода тків в Дубровицькій МДПІ.

Згідно даних обліку позива ча, за відповідачем станом на час розгляду адміністратив ної справи рахується податко ва заборгованість по платежа х до бюджету в сумі 9213 (дев'ять т исяч двісті тринадцять) грн. 76 коп., в тому числі по податку н а додану вартість в сумі 2105, 51 гр н. (401, 66 грн.-основного платежу та 1703, 85 грн.), податку з власників т ранспортних засобів в сумі 532, 50 грн., податковий борг за плат у за землю в сумі 6519, 65 грн. (6395, 37 грн . - основного платежу та 124, 28 грн. - пеня), комунальний податок в сумі 56, 10 грн.

На виконання п. 6.2 ст. 6 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами»в ід 21.12.2000 р. за № 2181-ІІІ позивачем ві дповідачу було вручено першу та другу податкові вимоги, а також вине6сені податкові по відомлення-рішення, які в пер едбаченому законом порядку в ідповідачем не оскаржувалис ь та не виконані.

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 9 Закон у України "Про податкову служ бу в Україні" платники податк ів і зборів (обов'язкових плат ежів) зобов'язані сплачувати належні суми податків і збор ів (обов'язкових платежів) у вс тановлені законами терміни.

Статтею 67 Конституці ї України встановлено, що кож ен зобов' язаний сплачувати податки і збори в порядку і ро змірах, встановлених законом .

Відповідно до п. 3.1.1 ст. 3 Закону України “Про порядок погашення зобов' язань плат ників податків перед бюджета ми та державними цільовими ф ондами”, активи платника по датків можуть бути примус ово стягнені в рахунок пога шення його податкового боргу виключно за рішенням суду.

Відповідно до ст.4 Закону У країни "Про систему оподатку вання" від 25.06.1991р. №1251-XII (далі - Зако н №1251-XII), платниками податків і з борів ( обов'язкових платежів ) є юридичні і фізичні особи, н а яких згідно із законом Укра їни покладено обов'язки спла чувати податки і збори (обов'я зкові платежі).

Згідно із п.3 ч.1 ст.9 Закону №1251-X II, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов 'язані сплачувати належні су ми податків і зборів (обов'язк ових платежів) у встановлені законом терміни.

Оскільки, на даний час суми визначені платником податкі в у поданих податкових декла раціях та податковою інспекц ією є узгодженими та у встано влені законом строки до бюдж ету не сплачені, тобто визнач аються сумою податкового бор гу платника податків.

Позовні вимоги підтвердж уються дослідженими в судово му засіданні доказами: копія довідки статистики про вклю чення до ЄДРПОУ відповідача, копія довідки про взяття на о блік платника податків, копі я акта перевірки від 4 лютого 2 010 року, копія податкового пов ідомлення-рішення №0000051640, копії податкових розрахунків земе льного податку, копія акту пе ревірки від 24 лютого 2010 року, ко пія податкового повідомленн я-рішення №0000301840/0, копії податко вих розрахунків по комунальн ому податку, копії податкови х розрахунків по податку з вл асників транспортних засобі в, копія першої податкової ви моги, копія другої податково ї вимоги. Копії документів за вірені належним чином.

З огляду на все вищевикладе не, зважаючи, що на час звернен ня позивача з даним позовом д о суду відповідач доказів сп лати заборгованості до бюдже ту в сумі 9213 грн. 76 коп. суду не н адав, позов обґрунтований і н а підставі ст. 3 Закону України «Про порядок погашення зобо в' язань платників податків перед бюджетами та державни м цільовими фондами»підляга є до задоволення.

Згідно ч.4 ст.94 КАС України с удовий збір з відповідача не стягується.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повн істю.

Стягнути з Дубровицьке Рай онне кооперативно - державне будівельно - монтажне об'єдна ння " Дубровицярайагробуд " за боргованість по платежах до бюджету в сумі 9213 (дев'ять тисяч двісті тринадцять) грн. 76 коп., в тому числі по податку на дод ану вартість в сумі 2105, 51 грн. (401, 66 грн.-основного платежу та 1703, 85 г рн.), податку з власників транс портних засобів в сумі 532, 50 грн ., податковий борг за плату за землю в сумі 6519, 65 грн. (6395, 37 грн.-осн овного платежу та 124, 28 грн.-пеня ), комунальний податок в сумі 5 6, 10 грн.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження б уло подано, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10-ти днів з дн я складання постанови в повн ому обсязі. Якщо постанову бу ло проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів п ісля подання заяви про апеля ційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження, якщ о скарга подається у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Жуковська Л .А.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.06.2010
Оприлюднено20.07.2010
Номер документу9926741
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2215/10/1770

Постанова від 07.06.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Ухвала від 20.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Постанова від 07.06.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

Ухвала від 19.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні