Постанова
від 14.05.2010 по справі 2-а-1377/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-1377/10/1970

"14" травня 2010 р. м. Тернопіль

Головуючий суддя Осташ А. В.

Тернопільський окружний адміністративний суд, в скла ді головуючого судді

Оста ша А.В. при секретарі Ліщинс ькій М.М.

за участю:

представника позивача - Кобрин Я.В.;

представника третьої особ и - не з' явився;

відповідача - не з' яв ився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Тернополі адміністрати вну справу

за позовом Тернопільсь кої об' єднаної державної по даткової інспекції

до приватного малого пі дприємства «Брок-Еліт»

третя особа без самостійни х вимог на стороні позивача: Відділ державних реєстрато рів Тернопільської міської р ади

про припинення юридичн ої особи,-

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до суд у з позовом про припинення юр идичної особи приватного мал ого підприємства «Брок-Еліт» .

В судовому засіданні предс тавник позивача свої вимоги підтримав повністю з мотивів , викладених у позовній заяві . Просить припинити юридичну особу на підставі ч.4 п.2 ст. 38 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців»№ 7 55 від 15.05.2003р.

Представник третьої особи без самостійних вимог на сто роні позивача, в судове засід ання не з' явився, надіслав к лопотання в якому просить ро зглядати справу без його уча сті.

Відповідач явку повноважн ого представника по справі н е забезпечив, хоча про день, ча с і місце розгляду справи був повідомлений належним чином - у відповідності до вимог ст. ст. 33, 35 КАС України.

Отже, суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача на лежним чином про час і місце р озгляду судової справи з йог о участю та реалізації ним пр ава судового захисту своїх п рав та інтересів, тому можлив о розглянути справу без учас ті відповідача, представник а відповідача, відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Заслухавши пояснення пре дставника позивача повно і в себічно з' ясувавши всі обст авини справи в їх сукупності на підставі чинного законод авства, перевіривши їх дослі дженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, що позов підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що при ватне мале підприємство «Бро к-Еліт»як юридична особа, бул о зареєстроване 02 жовтня 1996 рок у виконавчим комітетом Терно пільської міської ради. Держ авним комітетом статистики У країни відповідачу присвоєн о ідентифікаційний код 23590949. Ві дповідач взятий на податкови й облік в Тернопільській ОДП І з 16 жовтня 1996 року.

Станом на 1 квітня 2010 року заб оргованість по податках, збо рах, обов' язкових платежах до бюджету та державних ціль ових фондів за даними обліку у відповідача відсутня.

Судом встановлено, що відп овідач з 2005 року у встановлено му порядку перед державним п одатковим органом не звітува вся, податкові декларації, зв іти та інші документи, пов' я зані з обчисленням та сплато ю податків, не подавав.

Дані обставини стверджені дослідженими у судовому зас іданні доказами: довідкою Те рнопільської ОДПІ про наявні сть рахунків у банківський у становах, довідкою позивача про останнє подання звітност і відповідачем, довідкою поз ивача про відсутність заборг ованості перед бюджетом, дов ідкою управління Пенсійного фонду України в місті Терноп олі.

Згідно п. 2 ч.1 ст. 9 Закону Украї ни «Про систему оподаткуванн я»від 25.06.1991 року за №1251-XII платник и податків і зборів (обов' яз кових платежів) зобов' язані подавати до державних пода ткових органів та інших держ авних органів відповідно до законів декларації, бухгалте рську звітність та інші доку менти і відомості, пов' язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів (обов' язкови х платежів). Строки подання по даткових декларацій встанов лені п.п. 4.1.4 п.4.1. ст.4 Закону Украї ни «Про порядок погашення зо бов' язань платників податк ів перед бюджетом та державн ими цільовими фондами»№ 2181-111 в ід 21.12.2000р.

Однак, всупереч цьому відпо відач з 2005 року не подава в звітності до державного по даткового органу.

Частиною 4 п.2 ст. 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців»№ 755 від 15.05.20 03 р. встановлено, що неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону є підставою дл я постановлення судового ріш ення щодо припинення юридичн ої особи приватного малог о підприємства «Брок-Еліт».

За наведених обставин, поз овні вимоги підтверджені нал ежними та допустимими доказа ми і підлягають до задоволен ня повністю.

Керуючись ст. 9 Закону Украї ни «Про систему оподаткуванн я»від 25.06.1991 року, ст. 38 Закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»від 15.05.2003 р., с т.ст. 128, 160-163 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особ у приватне мале підприємство «Брок-Еліт»(46001, м. Тернопіль, вул. Руська, буд.14, кв.43, іденти фікаційний код 23590949).

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження б уло подано, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Постанова може бути оска ржена до Львівського апеляці йного адміністративного суд у через суд першої інстанції , який ухвалив постанову. Заяв а про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дн я її проголошення, а в разі ск ладення постанови в повному обсязі - з дня складення в по вному обсязі. Апеляційна ска рга на постанову суду першої інстанції подається протяго м 20-ти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього под ання заяви про апеляційне ос карження, якщо скарга подаєт ься у строк, встановлений для подання заяви про апеляційн е оскарження.

копія вірна

Суддя Осташ А. В.

Дата ухвалення рішення14.05.2010
Оприлюднено16.07.2010
Номер документу9926856
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1377/10/1970

Ухвала від 19.04.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

Постанова від 14.05.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні