Ухвала
від 27.08.2021 по справі 927/359/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

27 серпня 2021 року м. Чернігів справа № 927/359/20

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С.Сидоренка , розглянувши матеріали по справі за заявою ліквідатора боржника БОРЖНИК: Товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ 14029, м. Чернігів, вул. Авіаторів, 19 про порушення справи про банкрутство

за відсутності представників учасників у справі про банкрутство, які в судове засідання не з`явились

В судовому засіданні 27.08.2021, на підставі ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, було підписано вступну та резолютивну частини ухвали.

ВСТАНОВИВ:

Товариством з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ (надалі - боржник) подана заява про відкриття провадження у справі про банкрутство на підставі ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства (надалі - КУПБ), яка ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 28.04.2020 була прийнята до розгляду.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 12.05.2020 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ ; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника; розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Зайцева Д.С.

Постановою Господарського суду Чернігівської області від 01.10.2020 припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ та повноваження розпорядника майна боржника Зайцева Д.С.; боржника визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців; ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Шкабрія М.П.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 26.07.2021:

відсторонено арбітражного керуючого Шкабрія Михайла Петровича від виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ (код 41922954);

зобов`язано арбітражного керуючого Шкабрія Михайла Петровича виконувати повноваження ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ до призначення судом нового ліквідатора;

для розгляду питання щодо призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ призначено судове засідання на 11 серпня 2021 року;

зобов`язано комітет кредиторів (Головне управління ДПС у Чернігівській області та фізичну особу - підприємця Яненка Ігоря Петровича) надати пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ .

11.08.2021 господарський суд постановив протокольну ухвалу про відкладення судового засідання на 27 серпня 2021 року; при цьому:

повідомлено комітет кредиторів (Головне управління ДПС у Чернігівській області та фізичну особу - підприємця Яненка Ігоря Петровича) та арбітражного керуючого Шкабрія М.П. про призначення судового засідання, а також про те, що їх участь в цьому судовому засіданні не є обов`язковою;

повторно зобов`язано комітет кредиторів (Головне управління ДПС у Чернігівській області та фізичну особу - підприємця Яненка Ігоря Петровича) надати пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ .

Комітет кредиторів (Головне управління ДПС у Чернігівській області та фізична особа-підприємць Яненко Ігор Петрович) та арбітражний керуючий Шкабрій М.П. належним чином були повідомлені про дату, час та місце проведення даного судового засідання, однак не скористались своїм процесуальним правом на участь у ньому.

Пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ комітетом кредиторів до Господарського суду Чернігівської області надані не були.

Розглянувши подані документи і матеріали, з`ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду і вирішення справи по суті, господарський суд ВСТАНОВИВ:

відповідно до п. 4 ч. 8 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого.

Ліквідатор призначається господарським судом за клопотанням комітету кредиторів (абз. 2 ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства).

Як вже було вказано вище, комітет кредиторів неодноразово було зобов`язано надати суду пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ . Проте, на день проведення даного судового засідання жодних пропозицій від комітету кредиторів до Господарського суду Чернігівської області не надходило.

Натомість 10.08.2021 (сформована для відправки 09.08.2021) на електронну пошту Господарського суду Чернігівської області надійшла заява арбітражного керуючого Бєлоусова І.В. про участь у справі з одночасним повідомленням про те, що він не належить до жодної категорії осіб, зазначених у ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства.

До початку судового засідання 27.08.2021 на електронну пошту Господарського суду Чернігівської області надійшла арбітражного керуючого Вихор Ю.С. про участь у справі з одночасним повідомленням про те, що вона не належить до жодної категорії осіб, зазначених у ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства.

Розглядаючи вказані вище кандидатури арбітражних керуючих, суд враховує наступне:

свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквіадтора) арбітражним керуючим Вихор Ю.С. отримано 15.03.2013, а арбітражним керуючим Бєлоусовим І.В. - 24.04.2013;

як вбачається із заяви про участь у справі, поданої арбітражним керуючим Вихор Ю.С., остання має ІІ рівень кваліфікації, арбітражний керуючий Бєлоусов І.В. - ІІІ;

згідно наданого арбітражним керуючим Вихор Ю.С. договору добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого за шкоду, яку може бути завдано у зв`язку з виконанням його обов`язків, загальна страхова сума становить 750 000,00 грн.; згідно аналогічного договору, наданого арбітражним керуючим Бєлоусовим І.В., така сума становить 1 000 000,00 грн., однак строк дії договору останнього є таким, що закінчився 19.08.2021;

згідно заяв про участь у справі арбітражні керуючі Вихор Ю.С. та Бєлоусов І.В. на сьогоднішній день мають однаковий рівень навантаженості - приймають участь у 4 (чотирьох) справах; при цьому, арбітражний керуючий Вихор Ю.С. повідомила, що за всю діяльність арбітражного керуючого приймала/приймає участь у 39 справах; інформація щодо досвіду роботи арбітражним керуючим Бєлоусовим І.В. суду не надана;

Розглянувши вказані вище заяви арбітражних керуючих Вихор Ю.С. та Бєлоусова І.В., враховуючи з`ясовані факти щодо діяльності заявників, суд дійшов висновку про можливість призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ - ІНВЕСТ арбітражного керуючого Вихор Ю.С.

При цьому, суд вважає за необхідне зазначити, що кандидатури арбітражних керуючих Вихор Ю.С. та Бєлоусова І.В. за своїми характеристиками є рівнозначними, проте суд враховує, що арбітражний керуючий Вихор Ю.С. здійснює свою діяльність в м. Прилуки Чернігівської області, а отже є територіально ближчою до банкрута, аніж арбітражний керуючий Бєлоусов І.В., місцезнаходженням якого є м. Херсон.

Керуючись ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 233, 234, 240 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія СТАРТ-ІНВЕСТ (код 41922954) призначити арбітражного керуючого Вихор Юлію Сергіївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 530 від 15.03.2013; РНОКПП НОМЕР_1 ; АДРЕСА_1 ; е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Відхилити кандидатуру арбітражного керуючого Бєлоусова Ігоря Валентиновича.

Зобов`язати арбітражного керуючого Шкабрія М.П. у 15-денний строк з моменту винесення ухвали передати арбітражному керуючому Вихор Ю.С. за актом приймання - передачі бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Копії цієї ухвали надіслати арбітражному керуючому Бєлоусову І.В. (73003, м. Херсон, бульвар Мирний, 3, офіс 612 (ІНФОРМАЦІЯ_2 )), арбітражному керуючому Шкабрію М.П. (01042, м. Київ, бульвар Дружби Народів, 7, офіс 21 (ІНФОРМАЦІЯ_3 ) ), ліквідатору Вихор Ю.С. ( АДРЕСА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1 )), комітету кредиторів: Головному управлінню ДПС у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, вул. Реміснича, 11 ( ch.official@tax.gov.ua) ) та фізичній особі - підприємцю Яненку І.П. ( АДРЕСА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_4 ) ) та відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради (14000, м. Чернігів, вул. Рокосовського, 20-а ( cnap@chernigiv-rada.gov.ua) ).

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, шляхом подання апеляційної скарги через місцевий господарський суд.

Повний текст ухвали складено та підписано 31.08.2021.

Дата набрання ухвалою законної сили - 27.08.2021.

Суддя А.С.Сидоренко

Дата ухвалення рішення27.08.2021
Оприлюднено01.09.2021
Номер документу99277346
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство, які в судове засідання не з`явились В судовому засіданні 27.08.2021, на підставі ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, було підписано вступну та резолютивну частини ухвали

Судовий реєстр по справі —927/359/20

Ухвала від 18.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 04.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 11.07.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 03.07.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 25.05.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 04.05.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 02.11.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 11.10.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 27.08.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 11.08.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні