Постанова
від 17.06.2010 по справі 2а-5372/10/14/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

вул. Київська, 150, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95493

        

ПОСТАНОВА

Іменем України

17.06.10

Справа №2а-5372/10/14/0170

   Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого судді Кірєєва Д.В., при секретарі судового засідання Белової Ю.Г.,

за участю представників сторін:

від позивача –   Занозіна, представник за дов.,

від відповідача – не з’явився,

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом   

Совєтського районного центру зайнятості       

до Закритого акціонерного товариства «Н-Перемога»,        

про стягнення заборгованості у сумі 4854,93 грн.

Суть спору: Совєтський районний центр зайнятості (далі – позивач) звернувся до адміністративного суду з позовом до Закритого акціонерного товариства «Н-Перемога»  (далі - відповідач) про стягнення заборгованості в сумі 4854,93 грн.

Представник позивача у судовому засіданні на позовних вимогах наполягав у повному обсязі.

Відповідач у судове засідання не з'явився. Про час та місце розгляду був сповіщений належним чином, рекомендованою кореспонденцією, про причини неявки суд не повідомив.

Приймаючи до уваги, що відповідач повідомлений належним чином про дату, час та місце судового розгляду, без поважних причин не з’явився у судове засідання, суд вважає можливим розглядати справу за відсутності сторін на підставі наявних у справі доказів.

Заслухавши пояснення учасника процесу, розглянувши матеріали справи, дослідивши представлені докази, суд

ВСТАНОВИВ:

Закрите акціонерне товариство «Н-Перемога» зареєстроване Совєтською районною державною адміністрацією АР Крим 14.12.05р., як юридична особа, ЄДРПОУ 30909428.

Згідно із Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», всі роботодавці (підприємства, установи, організації і фізичні особи, які використовують найману працю) зобов’язані сплачувати збір у відповідний цільовий фонд за найманих працівників в порядку і розмірах, передбачених законом.

Відповідно до п. 3 ст. 17 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», роботодавці та застраховані особи сплачують страхові внески один раз на місяць в день одержання роботодавцями в установах банків коштів на оплату праці.

Обов’язок роботодавця своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески  передбачений підпунктом 2 пункту 2 ст. 35 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

Згідно із Законом України «Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування» роботодавці зобов’язані сплачувати внески у встановленому Законом розмірі на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в т. ч. і на загальнообов’язкове державне страхування на випадок безробіття.

Порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття і обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття визначений Інструкцією, затвердженою наказом Міністерства праці і соціальної політики України від 18.12.2000р. № 339, зареєстрованим  у Міністерстві  юстиції України 16.01.2002р. за № 30/5221 (далі - Інструкція).

Згідно з ч.1 ст. 38 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та п.9.1 Інструкції, роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати й неповну сплату страхових внесків. У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом внесків (недоїмки), штраф, пеню.

Закрите акціонерне товариство «Н-Перемога» є роботодавцем та зареєстроване як платник страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок  безробіття.

Судом встановлено, що за період з 01.01.10р. по 01.04.10р. відповідачем не сплачувалися страхові внески до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок  безробіття, в результаті чого створилася недоїмка у сумі 4854,93 грн., про що свідчить розрахункова відомість про нарахування і перерахування страхових внесків за 1 квартал 2010р., розрахунок ціни позову.

         Таким чином, згідно з матеріалами справи, по підрахунку позивача, за відповідачем склалася заборгованість по страховим внескам в сумі 4854,93 грн.,  вимоги про стягнення якої обґрунтовані та підлягають задоволенню в повному обсязі.

         Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а  відповідачем  -  фізична  чи  юридична  особа,  судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 94, 158 – 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1.          Адміністративний позов задовольнити.

2.          Стягнути з загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок  безробіття (Совєтський район, с. Завітне, вул. Октябрьська,30, ЄДРПОУ 30909428) на користь Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття  заборгованість  по сплаті страхових внесків на випадок безробіття у розмірі 4854,93 грн. (р/р 37170301900290 в ДКУ в АРК, МФО 824026, ЗКПО 20708698).

У разі неподання заяви про апеляційне оскарження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі.

Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то постанова набирає законної сили через 10 днів з дня отримання особою копії постанови, у разі неподання нею заяви про апеляційне оскарження.

Якщо після подачі заяви  про апеляційне оскарження, апеляційна скарга не подана, постанова вступає в законну силу через 20 днів після подання заяви про апеляційне  оскарження.  

Постанова може бути оскаржена в порядку і строки передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                          Кірєєв Д.В.

           

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення17.06.2010
Оприлюднено17.07.2010
Номер документу9928436
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5372/10/14/0170

Постанова від 17.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кірєєв Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні