Ухвала
від 12.08.2021 по справі 727/7680/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/7680/21

Провадження № 1-кс/727/2169/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 серпня 2021 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

cлідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувшивсудовому засіданні в залі суду в м. Чернівці клопотання заступника начальника відділу СУ Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020260000000198 від 12 жовтня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, -

за участю:

слідчого -ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді звернулася слідчий з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, яке погоджено прокурором Чернівецької окружної прокуратури ОСОБА_4 .

В клопотанніпосилається нате,що службові особи Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької облдержадміністрації, діючи за попередньою змовою з службовими особами Путильської райдержадміністрації, а також головами об`єднаних територіальних громад Чернівецької області, а саме Усть-Путильської ОТГ, Конятинської ОТГ та іншими, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з метою незаконного заволодіння бюджетними грошовими коштами, які виділені для забезпечення здійснення заходів, спрямованих на проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у червні 2020 року на території Чернівецької області, вступили в попередню злочинну змову з суб`єктами господарської діяльності, з якими укладено договори на проведення таких робіт, які відповідно до розробленого злочинного плану, будучи підрядними організаціями при виконанні вищевказаних робіт, внаслідок формування фіктивних документів про закупівлю та перевезення необхідних будівельних матеріалів, а також шляхом внесення до документів завищених обсягів виконаних робіт, на даний момент вчиняють злочинні дії, направленні на незаконне заволодіння у подальшому бюджетними коштами.

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що до вчинення злочину було залучено службових осіб ПП «Виробниче об`єднання Габіони захід Україна» (ЄДРПОУ 34519228), в особі директора ОСОБА_5 . Зокрема, встановлено, що на виконання розпорядження КМУ від 16 вересня 2020 р. № 1123-р «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для здійснення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у червні 2020 р. на території Чернівецької області», 09.11.2020 між Управлінням інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації та ПП «Виробниче об`єднання Габіони захід Україна» укладено договір на проведення капітального ремонту мосту на автомобільній дорозі О26119 Брусниця Нижні Станівці - /Р-62/ на ділянці км 13+742.

Так, з метою встановлення обсягів виконаних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт мосту на автомобільній дорозі О26119 Брусниця Нижні Станівці - /Р-62/ на ділянці км 13+742», що виконувалось відповідно до договору №132-ДГ від 09.11.2020, укладеного між Управлінням інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА та ПП «Виробниче об`єднання Габіони захід Україна», у кримінальному провадженні було призначено судову будівельно-технічну експертизу, у ході проведення якої після проведення контрольних обмірів, службовими особами Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА та ПП «Виробниче об`єднання Габіони захід Україна» направлено акти коригування у вигляді додатків до попередніх актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, до яких було внесено відомості про зняття робіт, які були внесені в попередні акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, тобто тих робіт, відсутність яких було виявлено у ході проведення контрольних обмірів. У зв`язку з вказаним у органу досудового розслідування є підстави вважати, що вказані додатки до актів приймання виконаних робіт були складені службовими особами ПП «Виробниче об`єднання Габіони захід Україна», підписані та погоджені представниками Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА з метою приховування невиконання робіт по даному об`єкту, внаслідок чого були привласнені державні грошові кошти. Однак, навіть з урахуванням додатково долучених до матеріалів кримінального провадження додатків до актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, якими були скореговані обсяги попередньо заактованих робіт, відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи встановлено невідповідність між фактично виконаними роботами та роботами, що зазначені в актах виконаних робіт форми КБ-2в по даному об`єкту на суму 261885,90 грн.

Отже, з урахуванням встановлених обставин, на даний момент у органу досудового розслідування виникла необхідність у встановленні обставин, а також дати та часу виготовлення додатків до актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, якими були скореговані заактовані роботи, та які були відсутні станом на 03.03.2021, тобто на момент проведення обшуків за місцем здійснення господарської діяльності ПП «Виробниче об`єднання Габіони захід Україна», та витребування документів в Управлінні інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА, що дає достатні підстави вважати, що додатки до актів були складені з метою приховування злочинної діяльності.

Таким чином, під час досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України виникла необхідність в проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення комп`ютерної техніки з електронними носіями інформації та електронних носіїв інформації, де можуть міститися документи щодо виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт мосту на автомобільній дорозі О26119 Брусниця Нижні Станівці - /Р-62/ на ділянці км 13+742», а саме довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за січень 2021 р., додаток до акту №2 (коригування) приймання виконаних будівельних робіт форми КБ2-в за січень 2021 р. на суму 386471,94 грн., додаток до акту №2 (коригування) приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в на суму 336244,58 грн., додаток до акту №3 (коригування) приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в за січень 2021 р. на суму 50227,36 грн. Тому просить надати дозвіл на проведення обшуку житла та іншого володіння за місцем проживання ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_6 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 12 жовтня 2020 року до ЄРДР внесені відомості за №42020260000000198, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

З матеріалів доданих до клопотання встановлено, що до вчинення вищевказаного злочину може бути причетний ОСОБА_5 і за місцем його проживання можуть знаходитись документи, предмети та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

З матеріалів кримінального провадження встановлено, що ОСОБА_5 фактично проживає за адресою АДРЕСА_1 .

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна встановлено, що будинок за вищевказаною адресою на праві приватної власності належить ОСОБА_6 .

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку в житлі та іншому володінні ОСОБА_6 , що розташоване за адресою АДРЕСА_1 , яке належить їй на праві приватної власності, де фактично проживає ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення речових доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в житлі та іншому володінні ОСОБА_6 , що розташоване за адресою АДРЕСА_1 , яке належить їй на праві приватної власності, де фактично проживає ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення комп`ютерної техніки з електронними носіями інформації та електронних носіїв інформації, де містяться документи щодо виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт мосту на автомобільній дорозі О26119 Брусниця Нижні Станівці - /Р-62/ на ділянці км 13+742», а саме довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за січень 2021 р., додаток до акту №2 (коригування) приймання виконаних будівельних робіт форми КБ2-в за січень 2021 р. на суму 386471,94 грн., додаток до акту №2 (коригування) приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в на суму 336244,58 грн., додаток до акту №3 (коригування) приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в за січень 2021 р. на суму 50227,36 грн.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копію цієї ухвали вручено



2021 року


СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення12.08.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99289853
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —727/7680/21

Ухвала від 12.08.2021

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні