Рішення
від 31.08.2021 по справі 552/4387/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа № 552/4387/21

Провадження № 2-о/552/134/21

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31.08.2021 року Київський районний суд м. Полтави у складі :

головуючого судді -Кузіної Ж.В.

секретаря судового засідання - Мовчан В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Полтаві цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про призначення опікуна над недієздатною особою, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить призначити його опікуном над недієздатним братом по лінії матері ОСОБА_2 . Рішенням Миргородського міськрайонного суду м. Полтави від 30.08.2005 року ОСОБА_2 визнаний недієздатною особою. Опікуном призначено ОСОБА_3 , яка ІНФОРМАЦІЯ_1 померла, у зв`язку з чим просить призначити його опікуном над недієздатним ОСОБА_2 .

Ухвалою Київського районного суду м. Полтави від 16.08.2021 року відкрито провадження по справі.

У судове засідання заявника ОСОБА_1 не з`явився, у день судового розгляду надав заяву про розгляд справи у його відсутність, заяву підтримує в повному обсязі та просить її задовольнити.

Представник заінтересованої особи Виконавчий комітет Миргородської міськрайонної ради, як орган опіки та піклування у судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, причина неявки не відома.

Представник заінтересована особа: КП Полтавський обласний психоневрологічний диспансер Полтавської обласної ради у судове засідання не з`явився, належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи.

Суд, дослідивши докази по справі, дійшов до наступного висновку, що заява підлягає задоволенню.

Судом установлено, що рішенням Миргородського міськрайонного суду м. Полтави від 30.08.2005 року ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 визнано недієздатним. Опікуном призначено ОСОБА_4 .

ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 - померла.

Згідно ч.1 ст. 41 ЦК України над недієздатною фізичною особою встановлюється опіка.

Опіка та піклування встановлюються з метою забезпечення особистих немайнових і майнових прав та інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров`я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати обов`язки (ст.55 ЦК України).

Суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування (ч.1 ст.60 ЦК України).

Відповідно до ст. 62 ЦК України опіка або піклування встановлюється за місцем проживання фізичної особи, яка потребує опіки чи піклування, або за місцем проживання опікуна чи піклувальника.

Згідно подання Виконавчого комітету Миргородської міської ради, як орган опіки та піклування, вважає за можливе призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 опікуном над недієздатним братом ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2

Таким чином, зібрані у справі докази та їх належна оцінка вказують на наявність підстав для призначення над недієздатним ОСОБА_2 , опікуна ОСОБА_1 .

Керуючись, на підставі ст. 55, 60 , 62 ЦК України, ст. ст. 10,12, 81, 259, 263-265 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 про призначення опікуна над недієздатною особою - задовольнити.

Призначити над недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 опікуном ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Рішення суду може бути оскаржено до Полтавського апеляційного суду через Київський районний суд м. Полтави шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Зявник: ОСОБА_1 (місце проживання АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ).

Заінтересована особа: Виконавчий комітет Миргородської міськрайонної ради, як орган опіки та піклування ( місце знаходження Полтавська область, м. Миргород, вул. Незалежності, будинок, 17, ідентифікаційний код ЄДРПОУ 04057468).

Заінтересована особа: КП Полтавський обласний психоневрологічний диспансер Полтавської обласної ради (місце знаходження м. Полтава, вул. Зигіна, буд. 3, ідентифікаційний код ЄДРПОУ 01999075).

Головуючий Ж.В. Кузіна

Дата ухвалення рішення31.08.2021
Оприлюднено01.09.2021

Судовий реєстр по справі —552/4387/21

Рішення від 31.08.2021

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 16.08.2021

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні