Постанова
від 25.09.2007 по справі а25/139-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А25/139-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  

11.09.07р.

Справа № А25/139-07

За позовом  Управління Пенсійного фонду України в м. Павлоград Дніпропетровської області, м. Павлоград 

до  Приватного підприємства "Інфініті", м. Павлоград 

про стягнення 399,58 грн.

Суддя  Чередко А.Є.

Секретар Пономарьов І.В.

Представники сторін:

  Від позивача: Сіленко М.В., дор. № 2262/01-19 від 16.06.2007р.

Від відповідача: не з'явився. 

СУТЬ СПОРУ:

Позивач звернувся  з позовом до відповідача та просить господарський суд стягнути з відповідача на користь позивача заборгованість у сумі 399,58грн. по сплаті штрафу за несвоєчасне подання обов'язкової інформації до органів Пенсійного фонду України.  

Позовні вимоги обгрунтовані посиланням на порушення відповідачем вимог Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсiйне страхування".  

Відповідач не забезпечив явку представника до судового засідання та не надав витребувані судом матеріали. Суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності представника відповідача, оскільки останній належним чином був попереджений про час та місце судового засідання за своїм зареєстрованим місцезнаходженням, що підтверджується наявними у справі доказами. Справа розглядається за наявними у ній матеріалами.  

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача,  господарський суд, -

                                                                                ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство „Інфініті” зареєстровано як платник внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фонду України в м. Павлоград Дніпропетровської області.

15.05.2005р. Управлінням Пенсійного фонду України в м. Павлоград Дніпропетровської області було прийнято рішення № 285 про застосування фінансових санкцій за неподання розрахунку сум страхових внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування у строки, визначені законодавством (неподання звіту з персоніфікованого обліку) до відповідача у сумі 399,58грн.

Як свідчить акт позивача № 78 від 05.04.2007р. відповідачем не надано до позивача відомостей за 2006р., які використовуються у системі персоніфікованого обліку, що є порушенням п.п. 4 п. 2 ст. 17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсiйне страхування", згідно з яким страхувальник зобов'язаний подавати звітність територіальним органам Пенсійного фонду у строки, в порядку та за формою, встановленими Пенсійним фондом.  

Так, згідно з п. 1 ст. 21 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсiйне страхування", органи Пенсійного фонду ведуть  облік  усіх  застрахованих осіб  та  персоніфікований  облік  надходження  страхових внесків, створюють  і  забезпечують   функціонування   єдиного   державного автоматизованого   банку   відомостей   про   застрахованих  осіб, здійснюють облік коштів Накопичувального фонду на  накопичувальних пенсійних рахунках.

За п. 6 ст. 21 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсiйне страхування", відомості про осіб, зазначених у пунктах 1, 2, 5-10, 12-15 статті  11  цього  Закону,  подаються  до територіального  органу Пенсійного  фонду   страхувальниками-роботодавцями,   відповідними підприємствами,  установами,  організаціями, військовими частинами та органами,  які виплачують цим особам заробітну  плату,  грошове забезпечення  (заробіток),  допомогу.  Відомості про застрахованих осіб, зазначених у пунктах 3 і 4 статті 11 цього Закону, подаються до  територіального  органу Пенсійного фонду України безпосередньо цими  особами,  про  осіб,  зазначених у пункті 11 статті 11 цього Закону,  - Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві  та  професійних  захворювань  України,  про осіб, які підлягали загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню на  випадок  безробіття та отримували допомогу по безробіттю (крім одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності)   та   матеріальну   допомогу   у  період  професійної підготовки,  перепідготовки  або підвищення кваліфікації, - Фондом загальнообов'язкового  державного  соціального страхування України на  випадок  безробіття.  Форми  документів,  порядок та строки їх подання  встановлюються  правлінням  Пенсійного  фонду.

          Відповідно до ч. 1 п. 1.3. Порядку формування та подання органам Пенсійного фонду України відомостей про застраховану особу, що використовуються в системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, затвердженого                                       постановою правління Пенсійного фонду України 10.06.2004  N 7-6, звітність  страхувальників  до системи персоніфікованого обліку, зокрема подається у такому порядку та в такі строки: страхувальник  один  раз на рік до 1 квітня поточного року згідно із затвердженим графіком подає  до  територіального  органу Пенсійного   фонду   за   місцем  реєстрації  комплект  документів первинної звітності до системи персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб за попередній рік.

          Згідно з п. 5 ч. 9 ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсiйне страхування", виконавчі  органи   Пенсійного   фонду   застосовують   до страхувальників такі фінансові санкції: за   неподання,   несвоєчасне   подання,   подання  не  за встановленою  формою  або  подання  недостовірних  відомостей,  що використовуються  в  системі  персоніфікованого  обліку  та  іншої звітності,  передбаченої законодавством, до територіальних органів Пенсійного  фонду  накладається  штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків,  які були  сплачені  або  підлягали  сплаті  за відповідний  звітний період,  за кожний повний або неповний місяць затримки  подання  відомостей,  звітності,  але  не  менше  десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян,  а в разі повторного протягом року такого порушення - у розмірі 20 відсотків зазначених сум та не менше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідачем не були виконані вимоги Закону України  „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” щодо своєчасного подання до позивача передбачених законом відомостей,  отже позивачем правомірно були застосовані штрафні санкції до відповідача, виходячи з розміру страхових внесків відповідача за 2006р. – 3995,88грн.

Доказів сплати заборгованості по сплаті штрафу відповідачем не надано, а вина відповідача підтверджується матеріалами справи.

Таким чином, господарський суд вважає позовні вимоги позивача обгрунтованими та такими, що підлягають задоволенню в сумі 399,58 грн.

Керуючись Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсiйне страхування", ст. 17-19, 87, 94, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд,  –   

 ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги позивача задовольнити.

Стягнути з Приватного підприємства „Інфініті” (м. Павлоград Дніпропетровської області, вул. Ватоліної, 12/2, п/р 2600331053001 в філії КБ „Приватбанк” в м. Павлограді,  МФО 305727, код ЄДРПОУ 31080919) 399,58грн. на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Павлоград  Дніпропетровської області (м. Павлоград Дніпропетровської області, пр. Шахтобудівників, 5,  п/р № 25608303011306 у Павлоградському відділенні № 2992 ВАТ “Державний ощадний банк України”, МФО 306298, код ЄДРПОУ 21928516).

Постанова може бути оскаржена у порядку та строки, передбачені ст. 186 КАСУ.

Постанова набирає законної сили у відповідності до ст. 254 КАСУ.

Суддя

А.Є. Чередко

 

   

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення25.09.2007
Оприлюднено04.10.2007
Номер документу992945
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а25/139-07

Постанова від 25.09.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Чередко А.Є.

Ухвала від 14.08.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Чередко А.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні