Ухвала
від 16.11.2020 по справі 761/43057/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/43057/19

Провадження № 2/761/2858/2020

УХВАЛА

про залучення третьої особи

16 листопада 2020 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Юзькової О.Л.,

при секретарі Буцан Р.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Національного агентства України з питань виявлення розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Держава Україна в особі Державного казначейства служби України, Держава України в особі Міністерства юстиції України про стягнення завданої майнової шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Києва перебуває дана цивільна справа.

В адресу суду надійшло клопотання представника відповідача про залучення до участі у справ і третіх осіб - ТОВ МРІЯ-ЛІЗИНГ та ТОВ МРІЯ СЕРВІС . Клопотання мотивовано тим, що у позові ОСОБА_1 вказує на необхідність відшкодування майнової шкоди, проте активи (сільськогосподарська техніка) з 12.09.2017 р. по 23.11.2018 . знаходилась на зберіганні ТОВ МРІЯ-ЛІЗИНГ на підставі рішення слідчого НАБУ, а з 23.11.2018 р. по дату передачі їх позивачу (червень 2019 р.) у користування ТОВ МІЯ-СЕРВІС .

Учасники процесу не заперечували щодо залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача, зазначені Товариства.

За положеннями ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач простить суд стягнути з відповідачі солідарно на її користь 101 525 грн. 00 коп. в рахунок матеріальної шкоди, завданої незаконними діями Національного агентства України з питань виявлення розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Вимоги заявлені у зв`язку із тим, що позивач є з 03.11.2016 р. власником сільськогосподарської техніки , яка в 2014 р. вилучена детективом НАБУ та передана на зберігання ТОВ МРІЯ-ЛИЗІНГ .

В подальшому в 2019 р. техніка передана в управління ТОВ МРІЯ СЕРВІС , а після скасування арешту - техніка, яка зазнала значного зносу і перебувала в експлуатації, з передана ОСОБА_1 представниками ТОВ МРІЯ СЕРВІС .

Частиною 5 ст. 53 ЦПК України передбачено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Вирішуючи питання про залучення третьої особи суд виходить з того, що з огляду на предмет спору, рішення суду у даній цивільній справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ МРІЯ-ЛІЗИНГ як зберігача майна, так і ТОВ МРІЯ СЕРВІС , якому майно, належне позивачу було передано у в управління.

Виходячи з наведеного, керуючись ст.ст. 53, 353 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Залучити до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача:

Товариство з обмеженою відповідальністю МРІЯ -ЛІЗИНГ (код ЄДРПОУ 35855770, Тернопільська обл., Гусятинський р-н, с. Васильківці),

Товариство з обмеженою відповідальністю МРІЯ СЕРВІС (код ЄДПРОК 38554271, Тернопільська обл., Підгаєцький р-н, м. Підгайці, вул. Міцкевича, 12).

Встановити третій особі строк - п`ятнадцять днів для подання пояснень в порядку ст. 181 ЦПК України з урахуванням положень частин третьої-шостої 178 ЦПК України. Копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Учасники справи мають право надати заяви, клопотання і запереченняз процесуальних питань, передбачені ст. ст. 182, 183 ЦПК України до закінчення підготовчого провадження.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://sh.ki.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає і заперечення на неї можуть бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.11.2020
Оприлюднено01.09.2021
Номер документу99294547
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення завданої майнової шкоди

Судовий реєстр по справі —761/43057/19

Ухвала від 04.02.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні