Ухвала
від 31.08.2021 по справі 907/551/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"31" серпня 2021 р. м. Ужгород Справа № 907/551/21

Суддя Господарського суду Закарпатської області Ушак І.Г.,

розглянувши заяву представника позивача про його участь у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення EasyCon у засіданні суду в даній справі

за позовом ОСОБА_1 , м. Київ

до Приватного акціонерного товариства Закарпаттяобленерго , с. Оноківці Закарпатської області

про стягнення суми 446128,80 грн. як компенсації (доплати) за акції Приватного акціонерного товариства Закарпаттяобленерго

УСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 16.07.2021 відкрито провадження у даній справі, постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 14 вересня 2021 р. на 10:00 год.

06.08.2021 на електронну адресу суду надійшло клопотання представника позивача адвоката Кологойди О.В. про його участь у призначеному підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

За змістом ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом; обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Статтею 197 ГПК України встановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості; учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання; копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи; учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему; під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів; ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи вищевикладене, клопотання представника позивача про проведення підготовчого засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів слід задоволити та провести підготовче засідання в режимі відеоконференції з урахуванням технічних можливостей у суді з використанням системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon".

Керуючись ст. 42, 197, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України,

СУД ПОСТАНОВИВ:

1. Клопотання представника ОСОБА_1 , м. Київ Кологойди О.В. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задоволити.

2. Призначене на 14 вересня 2021 р. на 10:00 год. підготовче засідання провести у режимі відеоконференції, яку здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" (https://easycon.com.ua/).

3. Засідання відбудеться у приміщенні суду за адресою: м. Ужгород, вул.Коцюбинського, 2а, зал судового засідання №2

Для участі в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції за межами приміщення суду представнику позивача необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз`яснити представнику позивача, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції уповноважений представник зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Попередити учасників справи, що відповідно до ст.197 ГПК України, Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (затвердж.о наказом ДСА України від 08.04.20 за № 169) ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи.

Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпокликанням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf.

Дана ухвала згідно ч. 2 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Ушак І.Г.

Дата ухвалення рішення31.08.2021
Оприлюднено01.09.2021
Номер документу99296879
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення суми 446128,80 грн. як компенсації (доплати) за акції Приватного акціонерного товариства Закарпаттяобленерго

Судовий реєстр по справі —907/551/21

Ухвала від 31.08.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 16.07.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні