Ухвала
від 02.09.2021 по справі 360/4584/21
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

02 вересня 2021 року СєвєродонецькСправа № 360/4584/21

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Ірметова О.В., перевірівши матеріали позовної заяви адвоката Юрченка Володимира Григоровича в інтересах ОСОБА_1 до Попаснянського РВ Управління Державної міграційної служби в Луганській області, відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Управління Державної міграційної служби в Луганській області про скасування рішення про скасування посвідки на постійне проживання в Україні, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

28 серпня 2021 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшли матеріали позовної заяви адвоката Юрченка Володимира Григоровича в інтересах ОСОБА_1 , яким просив:

- скасувати рішення суб`єкта владних повноважень, а саме рішення Управління Державної міграційної служби в Луганській області про скасування посвідки на постійне проживання в України від 29 квітня 2021 року громадянину Республіки Азербайджан - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , № НОМЕР_1 з закінченням дії 12.08.2021 року, рішення органу 19831003-08551, орган що видав 4401, як не обґрунтоване та незаконне;

- зобов`язати Управління Державної міграційної служби в Луганській області прийняти рішення по заяві ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про обмін посвідки на постійне проживання в України громадянину Республіки Азербайджан - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на підставі п.1 ч. 2 Закону України Про імміграцію , так як він є батьком громадянина України.

За приписами пунктів 3 та 6 частини першої статті 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу, чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі (частина друга статті 171 КАС України).

Перевіривши матеріали адміністративного позову, суд встановив таке.

Вимоги до позовної заяви визначені статтею 160 КАС України.

Так, відповідно до п. 2 ч. 5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Оглядом позовної заяви встановлено, що позивач зазначив код ЄДРПОУ відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Управління Державної міграційної служби в Луганській області - 37851432, який відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є кодом ЄДРПОУ юридичної особи - Управління Державної міграційної служби України в Луганській області.

Крім того, відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 160 КАС України у позовній заяві зазначається зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

З позовної заяви вбачається, що позивачем самостійно зазначено в якості відповідачів: Попаснянський РВ Управління Державної міграційної служби в Луганській області, відділ у справах іноземців та осіб без громадянства Управління Державної міграційної служби в Луганській області. При цьому позовні вимоги сформовані до юридичної особи - Управління Державної міграційної служби України в Луганській області.

З огляду на зазначене, позивачу з урахуванням вимог п. 4 ч. 5 ст. 160 КАС України, слід визначитися з відповідачами та сформувати позовні вимоги щодо кожного з відповідача, обгрунтовуючи дані вимоги.

Пунктом 9 частини 5 статті 160 КАС України визначено, що у справах щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб`єкта владних повноважень - обґрунтування порушення оскаржуваними рішеннями, діями чи бездіяльністю прав, свобод, інтересів позивача.

Ознайомившись зі зиістом позовної заяви, суд встановив, що позов не містить у собі посилання, яке саме право, інтерес чи свободу позивача порушено діями відповідачів.

Крім того, відповідно до п. 11 ч. 5 ст. 160 КАС України у позовній заяві зазначається власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

У позовній заяві зазначено, що саме до Луганського окружного адміністративного суду не подано позову до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, що є порушенням вимог п. 11 ч. 5 ст. 160 КАС України.

Статтею 161 КАС України визначено документи, які додаються до позовної заяви.

Так, частиною зазначеної статті визначено, що до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

Суд зазначає, що позивач самостійно зазначив два відповідача у справі, а до позовної заяви надав лише одну копію позовної заяви з копіями документів, що є порушенням вимог ч. 1 ст. 161 КАС України.

Відповідно до частини першої статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки вищевказані обставини перешкоджають відкриттю провадження у справі, позовну заяву слід залишити без руху, з встановленням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись статтею 160, 161, 169, 241, 243, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Позов адвоката Юрченка Володимира Григоровича в інтересах ОСОБА_1 до Попаснянського РВ Управління Державної міграційної служби в Луганській області, відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Управління Державної міграційної служби в Луганській області про скасування рішення про скасування посвідки на постійне проживання в Україні, зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Запропонувати позивачу протягом 5-ми (п`яти) календарних днів з дати отримання даної ухвали усунути недоліки позовної заяви шляхом надання до суду:

- позовної заяви, оформленного відповідно до вимог ст. 160 КАС України;

- копії позовної заяви, відповідно до кількості відповідачів та копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи.

Якщо недоліки позовної заяви не будуть усунуті позивачем у строк, встановлений судом, позовна заява буде повернута позивачеві та вважатиметься неподаною.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

СуддяО.В. Ірметова

Дата ухвалення рішення02.09.2021
Оприлюднено03.09.2021

Судовий реєстр по справі —360/4584/21

Ухвала від 15.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 14.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 02.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні