Ухвала
від 01.09.2021 по справі 308/11657/21
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/11657/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01.09.2021 місто Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС 2 відділення слідчого вiддiлу УСБУ в Закарпатській області підполковника юстиції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Закарпатської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 22021070000000019, відомості про яке 12.04.2021 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 - ч. 2 ст. 201-1 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в ОВС 2 відділення слідчого вiддiлу УСБУ в Закарпатській області підполковника юстиції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим прокурором відділу Закарпатської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 22021070000000019, відомості про яке 12.04.2021 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 - ч. 2 ст. 201-1 КК України.

Як вбачається з клопотання та доданих до нього матеріалів, ряд мешканців Тячівського району, діючи за попередньою змовою, організували канал контрабанди через митний кордон України лісоматеріалів, заборонених до переміщення через митний кордон України.

03.04.2021 року в зону митного контролю митного поста «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби на ділянку «виїзд» прибув вантажний автомобіль марки «DAF», р.н.з. НОМЕР_1 , під керуванням громадянина України ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , в якому через митний кордон України переміщувався вантаж «пиломатеріали хвойні обрізні з ялин та ялиці» загальним обсягом 41,5 м.куб. Згідно з поданими до митного оформлення документами відправником даного вантажу значиться ФОП « ОСОБА_6 ». У відповідності до сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій серії ЗК № 784712 від 24.03.2021 року підставою для його отримання стали товарно-транспортні накладні від жовтня 2019 року. В той же час, як вбачається з повідомлення Закарпатського обласного управління № 04-10/604 від 08.04.2021 року за результатами огляду вищевказаних пиломатеріалів встановлено, що на вищевказаному транспортному засобі фактично знаходиться пиломатеріал обрізний, хвойних порід, світлого кольору, відсутні поверхневі та наскрізні тріщини, наявний внутрішній конденсат на тенті, які за зовнішніми ознаками мають вигляд пиломатеріалів виготовлених з свіжоспиляної деревини.

Вказані обставини можуть свідчити про те, що вищезгаданий сертифікат серії ЗК № 784712 від 24.03.2021 року отриманий ФОП « ОСОБА_6 » незаконним шляхом на підставі підроблених документів, а фактично через митний кордон переміщується інша партія лісоматеріалів без відповідних документів, в тому числі сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.

У відповідності до вимог чинного законодавства, а саме ст. 196 МК України заборона щодо переміщення окремих товарів через митний кордон України не можуть бути пропущені через митний кордон України, товари, на пропуск яких відповідно до закону потрібні дозволи інших державних органів, за відсутності цих дозволів. У відповідності до вимог чинного законодавства, сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій видається на кожну окрему партію лісоматеріалів та виготовлених пиломатеріалів, які експортуються оформлену одним товарно-супровідним документом при належному підтвердженні їх походження.

Таким чином, зазначені лісоматеріали (пиломатеріали) є забороненими до переміщення через митний кордон України, оскільки відсутній законно отриманий документ, який надає право на їх переміщення через митний кордон України, а саме, сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, для експортних операцій, у зв`язку з чим вказані обставини свідчать про наявність ознак злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 - ч. 2 ст. 201-1 КК України.

Крім того, як вбачається з висновку експерта Національного лісотехнічного університету України, партія товару «пиломатеріали хвойні обрізні з ялин та ялиці» загальним обсягом 41,5 м.куб., які виявлені 03.04.2021 року в ході митного контролю на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби, не могла бути виготовлена із сировини (лісоматеріалів), вказаних у сертифікаті про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій серії ЗК № 784712 від 24.03.2021 року.

У відповідності до матеріалів кримінального провадження та відповідей ВБКОЗ УСБУ в Закарпатській області в ході проведення оперативно-розшукових заходів на виконання доручення слідчого отримано інформацію про те, що до вчинення даного злочину можливо причетні громадяни України: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканка АДРЕСА_2 (зареєстрована як фізична особа-підприємець основний вид діяльності лісопильне та лісостругальне виробництво); ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканець АДРЕСА_2 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрований в АДРЕСА_3 .

ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , як самостійно здійснюють незаконну порубку лісоматеріалів на території Тячівського району, так і придбають незаконно порубані лісоматеріали у невстановлених на даний час осіб, мешканців Тячівського та Рахівського районів. Після чого, на наявних у них вантажних транспортних засобах доставляють зазначені лісоматеріали в складські приміщення та на виробничі потужності, які використовуються МПП «Гігант», юридична адреса: Тячівський район, смт. Тересва, вул. Богдана Хмельницького, 1, засновником і колишнім директором якого є ОСОБА_8 , кінцевим бенефіціаром ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 (донька ОСОБА_8 ), та рідна сестра теперішнього директора зазначеного підприємства ОСОБА_7 без відповідних документів, які підтверджують їх походження та надають право на перевезення.

В той же час, фактично виробничі потужності розташовані та діяльність МПП «Гігант», в тому числі, здійснюється за адресою: АДРЕСА_3 , яка є суміжною з юридичною адресою. Крім того, переробка незаконно порубаних та незаконно отриманих лісоматеріалів також здійснюється на вищевказаних виробничих потужностях, після чого виготовляється партія пиломатеріалів для подальшого експорту за кордон.

При цьому, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , з метою легалізації наявної у них незаконно порубаної деревини отримують у невстановлених на даний час осіб або в Державних лісових господарствах товарно-транспортні накладні, в тому числі підроблені та такі, які містять неправдиві відомості, які в подальшому також використовують для отримання сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, який є єдиним документом, який надає право на переміщення через митний кордон лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів отримано достовірну інформацію про те, що за місцем проживання ОСОБА_6 та ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_2 , можуть знаходитись: документи, які стосуються порубки лісоматеріалів та видачі товарно-транспортних накладних, підроблені печатки та штампи державних лісових та мисливських господарств, які використовувалися для підроблення товарно-транспортних накладних, підроблені печатки інших фізичних осіб підприємців, які також використовувались для підроблення товарно-транспортних накладних та інших документів на лісо- та пиломатеріали, записні книжки (блокноти, аркуші паперу) з даними щодо розрахунків за незаконно придбані лісоматеріали та пиломатеріали та номерами мобільних телефонів спільників вчинюваного ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 злочину, банківські документи, які свідчать про отримання та зняття коштів за придбані та реалізовані лісоматеріали і пиломатеріали на підставі підроблених товарно-транспортних накладних, документи, які стосуються придбання лісоматеріалів, їх перевезення та облікування, примірники підроблених товарно-транспортних накладних та інші документи, що стосуються виготовлення таких накладних, комп`ютери, ПЕОМ (комп`ютер, ноутбук, планшет), які останній використовує для внесення неправдивих відомостей до документів та виготовлення підроблених документів, та на яких може знаходитись електронна переписка щодо вищевказаних документів та обставин злочинної діяльності.

Вищевказані предмети, речі й документи, які планується відшукати та вилучити, мають значення для досудового розслідування та судового розгляду, оскільки можуть бути доказами вчинення злочину та підтверджувати вину осіб, причетних до його вчинення.

На даний час, з метою вірної кваліфікації дій ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , виникла необхідність в призначенні та проведенні почеркознавчої експертизи, методологія проведення якої передбачає отримання взірців почерку, в тому числі вільних. Проте, ОСОБА_6 та ОСОБА_7 категорично відмовилися добровільно надавати взірці почерку.

Вищевказані предмети, речі й документи, які планується відшукати та вилучити, мають значення для досудового розслідування та судового розгляду, оскільки можуть бути доказами вчинення злочину та підтверджувати вину осіб, причетних до його вчинення.

Встановлено, що ОСОБА_7 обізнаний з методами роботи правоохоронних органів, має сталі зв`язки серед них, останній є колишнім працівником органів поліції, у зв`язку з чим ОСОБА_7 добре застосовує засоби та методи конспірації з метою унеможливлення виявлення слідів його злочинної діяльності і відповідно речей, предметів та документів, які здобуті внаслідок зайняття злочинною діяльністю та підтверджують його причетність.

Отримати вказані документи та речі, які планується відшукати в ході обшуку у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до ст. 93 КПК України, або за допомогою інших слідчих дій на даний час неможливо, оскільки такі підтверджують злочинну діяльність ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , спільників вчинюваного ними злочину, а тому останнім можуть вживатися заходи по їх знищенню або спотворенню.

Згідно з інформацією з Реєстру прав власності на нерухоме майно будинок АДРЕСА_2 значиться зареєстрованим на праві власності за громадянином України ОСОБА_7 .

На підставі викладеного, слідчий просить надати дозвіл стороні кримінального провадження, а саме, слідчим слідчої групи на обшук будинку АДРЕСА_2 , який належить на праві приватної власності ОСОБА_7 , та в якому останній постійно проживає, іншому володінні зазначеної особи, а саме: приміщеннях побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення, в підсобних і нежитлових приміщеннях, які відносяться до даного будинку, з метою відшукання та вилучення:

документів, які стосуються порубки, перероблення (розпиловки) лісоматеріалів та отримання товарно-транспортних накладних;

печаток та штампів державних лісових та мисливських господарств, які використовувалися для підроблення товарно-транспортних накладних;

печаток інших фізичних осіб підприємців, які також використовувалися для підроблення товарно-транспортних накладних та інших документів на лісо та пиломатеріали;

документів, які стосуються експорту за кордон лісо- та пиломатеріалів та оформлення сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, для здійснення експортних операцій на підставі підроблених документів та документів, які містять неправдиві відомості;

записних книжок (блокноти, записники, аркуші (клаптики) паперу) з даними щодо розрахунків за незаконно придбані лісоматеріали та пиломатеріали та номерами мобільних телефонів спільників вчинюваного ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 злочинів;

банківських документів, які свідчать про отримання та зняття коштів за придбані та реалізовані лісоматеріали і пиломатеріали на підставі підроблених товарно-транспортних накладних;

примірників підроблених товарно-транспортних накладних та інших документів, що стосуються виготовлення таких накладних;

комп`ютерів, ПЕОМ (комп`ютер, ноутбук, планшет), які ОСОБА_7 використовує для внесення неправдивих відомостей до документів та виготовлення підроблених документів та на яких може знаходитись електронна переписка щодо вищевказаних документів та підтверджувати злочинну діяльність останнього.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити, посилаючись на обставини, викладені у клопотанні та додані до нього матеріали кримінального провадження.

Як встановлено слідчим суддею, згідно з витягом з Єдиного реєстру досудового розслідування за номером кримінального провадження 22021070000000019 органом досудового розслідування слідчим відділом УСБУ в Закарпатській області здійснюється розслідування кримінального провадження, відомості про яке 12.04.2021 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 - ч. 2 ст. 201-1 КК України.

Досудове розслідування розпочато за фактом того, що ряд мешканців Тячівського району, діючи за попередньою змовою, організували канал контрабанди через митний кордон України лісоматеріалів, заборонених до переміщення через митний кордон України. 03.04.2021 року в зону митного контролю митного поста «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби на ділянку «виїзд» прибув вантажний автомобіль марки «DAF», р.н.з. НОМЕР_1 , під керуванням громадянина України ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , в якому через митний кордон України переміщувався вантаж «пиломатеріали хвойні обрізні з ялин та ялиці» загальним обсягом 41,5 м.куб. Згідно з поданими до митного оформлення документами відправником даного вантажу значиться ФОП « ОСОБА_6 ». У відповідності до сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій серії ЗК № 784712 від 24.03.2021 року підставою для його отримання стали товарно-транспортні накладні від жовтня 2019 року. В той же час, як вбачається з повідомлення Закарпатського обласного управління № 04-10/604 від 08.04.2021 року за результатами огляду вищевказаних пиломатеріалів встановлено, що на вищевказаному транспортному засобі фактично знаходиться пиломатеріал обрізний, хвойних порід, світлого кольору, відсутні поверхневі та наскрізні тріщини, наявний внутрішній конденсат на тенті, які за зовнішніми ознаками мають вигляд пиломатеріалів виготовлених з свіжоспиляної деревини. Вказані обставини можуть свідчити про те, що вищезгаданий сертифікат серії ЗК № 784712 від 24.03.2021 року отриманий ФОП « ОСОБА_6 » незаконним шляхом на підставі підроблених документів, а фактично через митний кордон переміщується інша партія лісоматеріалів без відповідних документів, в тому числі сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження під час проведення оперативно-розшукових заходів отримано інформацію про те, що до вчинення вказаного злочину можливо причетні: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканка АДРЕСА_2 (зареєстрована як фізична особа-підприємець основний вид діяльності лісопильне та лісостругальне виробництво); ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканець АДРЕСА_2 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрований в АДРЕСА_3 .

За твердженням слідчого та виходячи з наявних матеріалів кримінального провадження, документи, які планується відшукати та вилучити згідно з поданим клопотанням, мають значення для досудового розслідування у рамках даного кримінального провадження, а саме, з метою вірної кваліфікації дій ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , у зв`язку з чим виникла необхідність в призначенні та проведенні почеркознавчої експертизи, однак вони відмовилися добровільно надавати взірці почерку.

Інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна (номер інформаційної довідки: 271884403 від 26.08.2021) підтверджується, що житловий будинок АДРЕСА_2 , із складовими частинами до нього, на праві власності в цілому належить ОСОБА_7 .

Доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів (ст. 84 КПК України).

За приписами ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Згідно з ч. 2 ст. 233 КПК України під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання (ч. 3 ст. 234 КПК України).

Згідно з ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Заслухавши пояснення слідчого з приводу внесеного клопотання, розглянувши клопотання та дослідивши додані до нього матеріали, беручи до уваги, що стороною кримінального провадження у судовому засіданні доведено наявність достатніх підстав для проведення обшуку в будинку АДРЕСА_2 , який належить на праві власності ОСОБА_7 , та в якому останній постійно проживає, іншому володінні зазначеної особи, з метою відшукання та вилучення: документів, які стосуються порубки, перероблення (розпиловки) лісоматеріалів та отримання товарно-транспортних накладних; документів, які стосуються експорту за кордон лісо- та пиломатеріалів та оформлення сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, для здійснення експортних операцій на підставі підроблених документів та документів, які містять неправдиві відомості; примірників підроблених товарно-транспортних накладних та документів, що стосуються виготовлення таких накладних, слідчий суддя вважає, що клопотання у цій частині є підставним та підлягає до задоволення.

Що стосується інших вимог клопотання, слідчий суддя приходить до переконання, що вони до задоволення не підлягають, оскільки є належним чином необґрунтованими, виходячи з викладу обставин можливого вчинення кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається дане клопотання.

При цьому слідчий суддя враховує, що відповідно до ч. ч. 1, 2, 6 ст. 22 КПК України кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створює необхідні умови для реалізації сторонами їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків.

Положеннями ч. ч. 1, 3 ст. 26 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом. Слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

З контекстного аналізу наведених норм вбачається, що сторона кримінального провадження при поданні певного клопотання зобов`язана довести обставини, на які вона посилається.

Статтею 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод регламентовано, що кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Таким чином, подане клопотання про проведення обшуку підлягає частковому задоволенню.

Разом з тим, слідчий суддя зауважує, що за приписами ч. 7 ст. 236 КПК України при обшуку слідчий, прокурор має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення обшуканого житла чи іншого володіння особи чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати документи, тимчасово вилучати речі, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 376 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надати стороні кримінального провадження № 22021070000000019 слідчим слідчої групи: старшому слідчому в ОВС 2 відділення слідчого відділу УСБУ в Закарпатській області підполковнику юстиції ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС 2 відділення слідчого відділу підполковнику юстиції ОСОБА_10 , старшому слідчому в ОВС 2 відділення слідчого відділу майору ОСОБА_11 , старшому слідчому в ОВС 2 відділення слідчого відділу підполковнику юстиції ОСОБА_12 , старшому слідчому 2 відділення слідчого відділу старшому лейтенанту юстиції ОСОБА_13 , старшому слідчому 2 відділення слідчого відділу майору юстиції ОСОБА_14 , слідчому 2 відділення слідчого відділу майору ОСОБА_15 , слідчому 2 відділення слідчого відділу ОСОБА_16 дозвіл на проведення обшуку в будинку АДРЕСА_2 , який належить на праві приватної власності ОСОБА_7 , та в якому останній постійно проживає, іншому володінні зазначеної особи, а саме: приміщеннях побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення, в підсобних і нежитлових приміщеннях, які відносяться до даного будинку, з метою відшукання та вилучення:

документів, які стосуються порубки, перероблення (розпиловки) лісоматеріалів та отримання товарно-транспортних накладних;

документів, які стосуються експорту за кордон лісо- та пиломатеріалів та оформлення сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, для здійснення експортних операцій на підставі підроблених документів та документів, які містять неправдиві відомості;

примірників підроблених товарно-транспортних накладних та документів, що стосуються виготовлення таких накладних.

У задоволенні решти вимог клопотання відмовити.

Вказана ухвала надає дозвіл на проникнення в житло та інше володіння за адресою: АДРЕСА_2 , лише один раз.

Ухвала є чинною протягом одного місяця з дня її постановлення і оскарженню не підлягає.

Визначити час проголошення повного тексту ухвали 02 вересня 2021 року о 16 год. 00 хв.

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду

Закарпатської області ОСОБА_1

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення01.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99337287
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —308/11657/21

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Сарай А. І.

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Сарай А. І.

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Сарай А. І.

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Сарай А. І.

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Сарай А. І.

Ухвала від 01.09.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Сарай А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні