Постанова
від 17.06.2010 по справі 4732/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адмі ністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"17" червня 2010 р. № 2а- 4732/10/2070

Харківський окружний адм іністративний суд в складі:

голову ючого-судді-Самойлової В.В.

при сек ретарі-Скляр С.С.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Харков і справу за адміністративни м позовом

прокурора Київського райо ну м. Харкова в інтересах держ ави в особі: Територіального управління Головної державн ої інспекції на автомобільно му транспорті в Харківській області до товариства з обм еженою відповідальністю "Лак кі" про стягнення фінансових санкцій,

ВСТАНОВИВ:

Позовна сторона зверн улася до належного суду з адм іністративним позовом, в яко му просить стягнути з товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Лаккі" до Державного бю джету України фінансові санк ції в сумі 1700,00 грн., посилаючись на те, що під час проведеної Т ериторіальним управлінням Г оловної державної інспекції на автомобільному транспорт і в Харківській області 10.04.2009 р. перевірки автотранспортног о засобу ГАЗ-3302, що належить ТОВ "Лаккі", встановлено порушенн я водієм останнього вимог За кону України "Про автомобіль ний транспорт", в з'язку з чим б уло складено акт про проведе ння перевірки додержання вим ог законодавства про автомоб ільний транспорт під час пер евезення пасажирів і вантажі в автомобільним транспортом № 084322 та винесено постанову № 063 366 про застосування до відпові дача фінансових санкцій, які не сплачені до теперішнього часу.

В судовому засіданні предс тавники позовної сторони З ливка К.О., Фролов Р.М. поз овні вимоги підтримали в пов ному обсязі та просили їх зад овольнити.

Відповідач, який належним ч ином повідомлений, відповідн о до ст. 35 КАС України, про дату, час і місце судового розгляд у в судове засідання повторн о не прибув, про причину неявк и суд не повідомив, заяву про р озгляд справи за його відсут ності та заперечень проти по зову не надав.

Суд вважає можливим розгля д справи за відсутності відп овідача на підставі наявних у ній доказів, відповідно до ст. 128 КАСУ.

Заслухавши позовну сторон у, дослідивши наявні в матері алах справи докази, суд вважа є, що позов підлягає задоволе нню з наступних підстав.

Встановлено, що 10.04.2009 року упо вноваженими особами Територ іального управління Головно ї державної інспекції на авт омобільному транспорті в Хар ківській області під час пер евірки автотранспортного за собу ГАЗ-3302, що належить відпов ідачу, встановлено порушення водієм останнього вимог ст. 48 Закону України "Про автомобі льний транспорт", а саме: надан ня послуг з перевезень ванта жів без оформлення ліцензійн ої картки, по факту чого було с кладено акт про проведення п еревірки додержання вимог за конодавства про автомобільн ий транспорт під час перевез ення пасажирів і вантажів ав томобільним транспортом № 08432 2 та за його наслідками винесе но постанову № 063366 про допущені порушення законодавства про автомобільний транспорт, як ою на відповідача накладено фінансові санкції у вигляді штрафу в сумі 1700 грн.

Вказану постанову було нап равлено відповідачу, яка ним у встановленому законом пор ядку оскаржена не була.

Згідно вимог ст. 60 Закону Укр аїни "Про автомобільний тран спорт", за порушення законода вства про автомобільний тран спорт до суб'єкта підприємни цької діяльності застосовую ться фінансові санкції.

Відповідно до ч. І ст. 70 Закон у України "Про автомобільний транспорт" про порушення зак онодавства про автомобільни й транспорт, передбачені пун ктами першим - шостим ст. 69 вказ аного Закону, посадовою особ ою територіального органу це нтрального органу виконавчо ї влади в галузі транспорту с кладається протокол не пізні ше двох місяців з дня вчиненн я цього порушення, який розгл ядає протягом десяти днів ке рівник цього територіальног о органу та за наявності підс тав ухвалює постанову про за стосування до перевізника фі нансових санкцій.

Відповідно до вищенаведен их норм Територіальним управ лінням Головної державної ін спекції на автомобільному тр анспорті в Харківській облас ті до відповідача було засто совано фінансові санкції на суму 1700 грн.

Пунктом 28 Порядку здійсненн я державного контролю на авт омобільному транспорті, пере дбачено, що фінансова санкці я повинна бути перерахована суб'єктом господарювання на зазначений у постанові рахун ок не пізніше ніж протягом 15 д нів після отримання ним копі ї постанови про застосування фінансових санкцій, про що по відомляється орган державно го контролю, посадовою особо ю якого винесено відповідну постанову.

Таким чином, відповідачем у встановлений строк вищевказ ана сума фінансових санкцій сплачена не була, а тому вона п ідлягає стягненню в судовому порядку, що є правовою підста вою для задоволення адмініст ративного позову.

Керуючись ст.ст. 9, 11, 128, 159 КАСУ , Законом України "Про автомоб ільний транспорт", суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнит и.

Стягнути з товариства з об меженою відповідальністю "Ла ккі" (юридична адреса: 61168, м. Харк ів, вул. Академіка Павлова, 319 А, кв. 25, код ЄДРПОУ: 31941567) до Державн ого бюджету України фінансов і санкції в сумі 1700 (одна тисяча сімсот) грн. 00 коп. до ГУДКУ у Ха рківській області на р/р 31114106700005 УДК у Комінтернівському райо ні м. Харкова, код 24134589, код плате жу 21081100, МФО 851011.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд протяг ом 10 днів з дня її проголошенн я, шляхом подання заяви про а пеляційне оскарження, а в раз і складання постанови у повн ому обсязі відповідно до ст. 16 0 КАСУ з дня складання постано ви в повному обсязі. Апеляцій на скарга подається протяго м 20 днів після подання заяви п ро апеляційне оскарження.

Повний текст постанови виг отовлено 17.06.10р.

Суддя Самойлова В.В.

Дата ухвалення рішення17.06.2010
Оприлюднено21.07.2010
Номер документу9933879
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4732/10/2070

Ухвала від 23.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Постанова від 17.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні