Постанова
від 15.06.2010 по справі 2-а-1974/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-1974/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 червня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Касапа В.М.

при секретарі Федику Р.С.

< за участі > < перелік сторін >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом < в особі > < в чиїх ін тересах > Державної податков ої інспекції у м. Хмельницько му < 3-тя особа > до товариства з обмеженою відповідальніст ю "Медтехторгсервіс" < 3-тя осо ба > про стягнення до бюджету штрафних санкцій, -

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова ін спекція у м. Хмельницькому зв ернулась з позовом до ТзОВ "Ме дтехторгсервіс" про стягнен ня до бюджету штрафних санкц ій в розмірі 2048 грн. 55 коп.

В обгрунтування своїх вимо г вказує, що внаслідок провед ених перевірок щодо контролю за здійсненням розрахункови х операцій, виявлені порушен ня відповідачем Закону У країни „Про застосування реє страторів розрахункових опе рацій у сфері торгівлі, грома дського харчування та послуг ” та прийняті рішення про зас тосування штрафних (фінансов их) санкцій в сумі 2048 грн. 55 коп., я ку просить стягнути в повном у обсязі.

В судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мав в повному обсязі.

Представник відповідача з аперечень на адміністративн ий позов не подав, в судове зас ідання не з' явився повторно , про день, час, місце судового засідання повідомлений нале жним чином.

Судом явка представника ві дповідача в судове засідання не визнавалася обов' язково ю. За таких обставин, з врахува нням думки представника пози вача, суд вважає за можливе ро зглянути справу без участі п редставника відповідача на п ідставі наявних доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, з' ясував ши повно і всебічно обставин и справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню в повн ому обсязі.

Судом встановлено, що відпо відач - товариство з обмеже ною відповідальністю "Медте хторгсервіс", ідентифікацій ний код 32517688, зареєстрований ви конавчим комітетом Хмельниц ької міської ради, як юридичн а особа.

10.11.2009р. та 17.12.2009р., року працівник ами ДПІ у м. Хмельницькому про ведено перевірки господарсь ких одиниць аптечного кіоску № 4, що розташований за адресо ю вул. Купріна 38, м. Хмельницьки й та аптеки центральної клін ічної № 4 , що розташована за ад ресою вул. Лермонтова 9/4 м. Стро костянтинів суб'єкта господа рської діяльності ТзОВ "Медт ехторгсервіс", юридична адре са: вул. Ватутіна, 28, м. Хмельниц ький, на предмет додержання в имог Закону України „Про застосування реєстраторів р озрахункових операцій у сфер і торгівлі, громадського хар чування та послуг” № 265/95-ВР від 06.07.1995 (Закон) та інших законодав чих актів, що регулюють розра хункові операції в сфері гот івкового обігу, про що складе но акт від 17.12.2009 р.

В ході проведення перевіро к, перевіряючими встановлено порушення вимог п. 9, п. 11, п. 13 ст. 3 Закону, а саме: не забезпе чено щоденне друкування на Р РО фіскальних звітних чеків; не забезпечено проведення р озрахункової операції через РРО з використанням режиму п опереднього програмування н айменування, цін товарів (пос луг) та обліку їх кількості; не забезпечено відповідність с ум готівкових коштів на місц і проведення розрахунків сум і коштів, яка зазначена в денн ому звіті реєстратора розрах ункових операцій в розмірі 18,7 1 грн.

Згідно п. 9, п. 11, п. 13 ст. 3 Закону суб'єкти підприємницької д іяльності, які здійснюють ро зрахункові операції в готівк овій та/або в безготівковій ф ормі (із застосуванням платі жних карток, платіжних чеків , жетонів тощо) при продажу тов арів (наданні послуг) у сфері т оргівлі, громадського харчув ання та послуг зобов'язані що денно друкувати на реєстрато рах розрахункових операцій ( за виключенням автоматів з п родажу товарів (послуг) фіска льні звітні чеки і забезпечу вати їх зберігання в книгах о бліку розрахункових операці й; проводити розрахункові оп ерації через реєстратори роз рахункових операцій з викори станням режиму попереднього програмування найменування , цін товарів (послуг) та облік у їх кількості; забезпечуват и відповідність сум готівков их коштів на місці проведенн я розрахунків сумі коштів, як а зазначена в денному звіті р еєстратора розрахункових оп ерацій, а у випадку використа ння розрахункової книжки - за гальній сумі продажу за розр ахунковими квитанціями, вида ними з початку робочого дня.

Відповідно до п.4 та п. 6 ст. 17 Закону передбачено, що за п орушення вимог цього Закон у до суб'єктів підприємниць кої діяльності, які здійснюю ть розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних органів держав ної податкової служби Україн и застосовується фінансова с анкція у розмірі двадцяти не оподатковуваних мінімумів д оходів громадян - у разі нев иконання щоденного друку фіс кального звітного чеку або й ого не зберігання в книзі обл іку розрахункових операці та п'яти неоподатковуваних мін імумів доходів громадян - у ра зі проведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій без в икористання режиму попередн ього програмування найменув ання, цін товарів (послуг) та о бліку їх кількості.

Згідно ст. 22 Закону у раз і невідповідності суми готів кових коштів на місці провед ення розрахунків сумі коштів , яка зазначена в денному звіт і, а у випадку використання ро зрахункової книжки - загальн ій сумі продажу за розрахунк овими квитанціями, виданими з початку робочого дня, до суб 'єктів підприємницької діяль ності застосовується фінанс ова санкція у п'ятикратному р озмірі суми, на яку виявлено н евідповідність.

Відповідно до ст. 2 Закону фінансова санкція - грошова сума, що стягується за поруше ння вимог цього Закону з с уб'єктів підприємницької дія льності за місцем їх реєстра ції до відповідного місцевог о бюджету.

Згідно ст. 25 Закону суми фінансових санкцій підлягаю ть перерахуванню суб'єктами підприємницької діяльності до Державного бюджету Украї ни в десятиденний термін з дн я прийняття органами державн ої податкової служби України рішення про застосування та ких фінансових санкцій.

Відповідно до п. 7 ст. 11 Зако ну України „Про державну по даткову службу в Україні" орг ани державної податкової слу жби в установленому законом порядку мають право застосов увати до підприємств, устано в, організацій і громадян фін ансові санкції у порядку та р озмірах, встановлених законо м.

На підставі виявлених пору шень ДПІ у м. Хмельницькому пр ийняті рішення про застосува ння штрафних (фінансових) сан кцій № 0007532303/0/10061 від 28.12.2009р. на суму 1105 грн. 00 коп.; № 0006992303/0/9356 від 30.11.2009р. на с уму 518 грн. 55 коп.; № 0006982303/0/9357 від 30.11.2009р. на суму 425 грн. 00 коп.

Дані рішення відправлені р екомендованими листами та от римані відповідачем, що підт верджується повідомленнями про вручення.

Станом на 18 лютого 2010 року заб оргованість відповідача пер ед ДПІ у м. Хмельницькому скла дає 2048 грн. 55 коп., вона є обґрунт ованою, відповідає чинному з аконодавству і підлягає стяг ненню. Наявність зазначеної заборгованості підтверджує ться довідкою про заборгован ість, наданими позивачем коп іями актів перевірок, копіям и корінців рішень про застос ування штрафних (фінансових) санкцій, копіями розрахункі в штрафних санкцій.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 КАС Ук раїни, ст.ст. 2, 3, 13, 17, 22, 25 Закону України „Про застосування р еєстраторів розрахункових о перацій у сфері торгівлі, гро мадського харчування та посл уг”, п. 7 ст. 11 Закону України „Про державну податкову слу жбу в Україні", -

П О С Т А Н О В И В:

позов Державної подат кової інспекції у м. Хмельниц ькому задоволити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Мед техторгсервіс", код 32517688, в дохід Державного бюджету 2048 (дві тис ячі сорок вісім) грн. 55 коп. штра фних санкцій.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження поста нови суду та апеляційної ска рги. Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня складенн я постанови в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарже ння.

Повний текст постанови виготовлено 18 червня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сил и >

Суддя /підпис/ < Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя В.М. Касап

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.06.2010
Оприлюднено20.07.2010
Номер документу9933957
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1974/10/2270

Ухвала від 17.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

Постанова від 15.06.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Касап В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні