Ухвала
від 06.09.2021 по справі 380/14458/21
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/14458/21

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

06 вересня 2021 року місто Львів Суддя Львівського окружного адміністративного суду Гулик А.Г., перевіривши у місті Львові матеріали позовної заяви Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону до відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України про скасування постанови про накладення штрафу

в с т а н о в и в:

до Львівського окружного адміністративного суду надійшов позов Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону код ЄДРПОУ 38326057, місцезнаходження: 79007, м.Львів, вул.Клепарівська, 20 (далі - позивач) до відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України про скасування код ЄДРПОУ 00015622, місцезнаходження: 01001, м.Київ, вул.Городецького, 13 (далі - відповідач) про скасування постанови про накладення штрафу.

Підставою позову є накладення у межах виконавчого провадження штрафу.

Судовий збір у розмірі 2270 грн сплачений згідно з платіжним дорученням №1046 від 19.08.2021 та зарахований на казначейський рахунок до спеціального фонду Державного бюджету України, що підтверджується виписками з КП "ДСС".

Адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Відповідно до частини другої статті 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій вказаної статті. Суддя встановив, що вказана справа не відноситься до справ, які згідно з частиною четвертою статті 257 КАС України не можуть розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження.

З урахуванням категорії та складності справи, обсягу та характеру доказів у ній, суддя вважає за доцільне розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомлення (викликом) сторін.

03.09.2021 до суду надійшло клопотання ОСОБА_1 про залучення його третьою особою, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача. Суддя, з урахуванням положень статті 49 КАС України та статусу ОСОБА_2 як стягувача у виконавчому провадженні, вважає, що рішення у справі може вплинути на його права чи обов`язки, а тому існують підстави для залучення його третьою особою, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача.

У зв`язку з цим, відповідно до частини 11 статті 171 КАС України позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Згідно зі статею 9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Крім того, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування обставин справи, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частини першої статті 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Згідно з частиною третьою статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи наведене, суддя з метою з`ясування усіх обставин справи вважає за необхідне витребувати від відповідача матеріали виконавчого провадження №65935453.

Керуючись статтями 160, 161, 171, 257, 260 КАС України, суддя

у х в а л и в :

прийняти позовну заяву до розгляду й відкрити провадження у справі.

Призначити справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судове засідання на 15 вересня 2021 року року 16:10год., яке відбудеться у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду за адресою: м.Львів, вул.Чоловського, 2, зал судових засідань №11.

Залучити третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_1 .

Позивачу не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Витребувати від відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України належним чином засвідчені копії матеріалів виконавчого провадження №65935453.

Вказані докази надіслати до суду протягом 5 робочих днів з моменту отримання ухвали суду.

Відповідачу встановити строк для подання відзиву до суду протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Третій особі встановити строк для подання пояснень до суду протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та копії позовної заяви з додатками.

Копії відзиву, відповіді на відзив, заперечення та доданих до них документів повинні бути надіслані (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду.

Повідомити відповідача суб`єкта владних повноважень про наявність матеріалів позову та можливість їх отримання лише безпосередньо у суді.

Повідомити сторін про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України у мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А.Г. Гулик

Дата ухвалення рішення06.09.2021
Оприлюднено07.09.2021

Судовий реєстр по справі —380/14458/21

Постанова від 30.11.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 23.11.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 23.11.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Рішення від 29.09.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 06.09.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні