Ухвала
від 02.09.2021 по справі 751/6383/21
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/6383/21

Провадження №1-кс/751/1862/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 вересня 2021 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду містаЧернігова ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2

за участі: прокурора ОСОБА_3

розглянувши клопотання прокурора у кримінальному провадженні прокурора Корюківської окружної прокуратури ОСОБА_3 про проведення огляду,

Встановив:

До суду з даним клопотанням звернувся прокурор, вказавши, що провадженні СУ ГУНП в Чернігівській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32021270000000033 від 28.04.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Досудовим слідством встановлено що групою осіб на території Чернігівської області організована діяльність з незаконного виготовлення паливно-мастильних матеріалів, шляхом змішування низькооктанового бензину зі спеціальними присадками, які в подальшому реалізуються оптом на території України через організовану даною групою мережу як легальних, так і нелегальних АЗС.

Для незаконного виготовлення паливно-мастильних матеріалів та їх зберігання з метою збуту, на думку органу досудового розслідування, використовуються виробничі потужності та ємності нафтобази, розташованої за адресою: Чернігівська область, Ріпкинський район, с. Неданчичі, вул. Садова, буд. 1А, де господарську діяльність здійснює ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Новітні нанотехнології» (код СДРПОУ 40110970).

Згідно отриманої інформації, органом досудового розслідування встановлено, що протягом 2021 року ТОВ «Науково- виробниче підприємство «Новітні нанотехнології» не звітувало про здійснення господарської діяльності з виготовлення та реалізації пального, акцизного податку з виготовленого та реалізованого пального не нараховувало та не сплачувало, однак, у 2021 році підприємством придбавались нафта сира у СП «Полтавська газонафтова компанія» (код ЄДРПОУ 20041662) та послуги з лабораторних випробувань продукції у ТОВ «Орган з сертифікації продукції «Сертифікаційний інформаційний центр».

Крім того, органом досудового розслідування встановлено, що у 2021 році ТОВ «Науково - виробниче підприємство «Новітні Нанотехнології» у ТОВ «Палтех» (код ЄДРПОУ 40912746) придбалась партія хімічної речовини «Деемульгатор IDI-380», яка призначена для використання у виробничих процесах при промисловій переробці нафти.

На думку органу досудового розслідування, зазначені факти свідчать про те, що у 2021 році ТОВ «Науково - виробниче підприємство «Новітні Нанотехнології» фактично здійснювало переробку нафти та виготовлення паливно-мастильних матеріалів.

Згідно отриманої інформації, органом досудового розслідування встановлено, що паливно-мастильні матеріали, виготовлені у 2021 році на виробничих потужностях за адресою: Чернігівська область, Ріпкинський район, с. Неданчичі, вул. Садова, буд. 1А, виготовляються під виглядом не підакцизних нафтопродуктів, по бухгалтерському та податковому обліку не проводяться, реалізація яких здійснюється за готівкові кошти без сплати відповідних податків.

Органом досудового розслідування встановлено, що на територію підприємства протягом тижня прибуває 2-3 автоцистерни з сирою нафтою, після чого дана сировина переробляється на дизельне пальне та низько октановий бензин, та вивозиться з території підприємства на тих же автомобілях, після чого реалізується за готівкові кошти оптовим покупцям такого пального, у т.ч. на деякі військові частини.

На підставі ухвали Новозаводського районного суду м. Чернігова 16.07.2021 проведено обшук в нежитлових, офісних, складських, виробничих приміщеннях нафтобази за адресою Чернігівська область, Ріпкинський район, с. Неданчичі, вул. Садова, буд. 1А.

За результатами проведеного обшуку виявлено та вилучено рідину з характерним запахом паливно-мастильних матеріалів, згідно переліку, вказаного в клопотанні.

Ухвалою слідчого судді Новозаводського районного суду м. Чернігова від 21.07.2021 на вищевказане майно накладено арешт, шляхом позбавлення права відчужувати, розпоряджатися та користуватися ним.

Інформаційним листом від 03.08.2021 ОСОБА_4 повідомив орган досудового розслідування про те, що пломбу на одному з резервуарів пошкоджено.

Відповідно, до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, нежитлові, офісні, складські, виробничі приміщення, які розташовані за адресою: Чернігівська область, Ріпкинський район, с. Неданчичі, вул. Садова, буд. 1А, належать на праві власності ТОВ «Норд Вест Синтез» (код ЄДРПОУ 41674787).

З метою перевірки належного зберігання арештованого майна, у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні огляду резервуарів, в яких знаходиться, вилучена в ході обшуку від 16.07.2021, рідина з характерним запахом паливно-мастильних матеріалів за адресою: АДРЕСА_1 , з відібранням додаткових зразків вказаної рідини.

В судовому засіданні прокурор клопотання про надання дозволу на проведення огляду підтримав, просив його задовольнити.

Вислухавши думку прокурора, вивчивши додатки, додані до клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання прокурора підлягає задоволенню, оскільки останній довів наявність достатніх підстав вважати, що проведення огляду резервуарів, в яких знаходиться, вилучена в ході обшуку від 16.07.2021, рідина з характерним запахом паливно-мастильних матеріалів за адресою: АДРЕСА_1 , з відібранням додаткових зразків вказаної рідини, має значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду, за встановлених обставин огляд є найбільш доцільним та ефективним способом виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які мають значення для досудового розслідування.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.234-237 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду прокурорами групи прокурорів у кримінальному провадженні зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 32021270000000033 від 28.04.2021: резервуарів, в яких знаходиться вилучена в ході обшуку від 16.07.2021 рідина з характерним запахом паливно-мастильних матеріалів за адресою: АДРЕСА_1 , з відібранням додаткових зразків вказаної рідини.

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення.

Виконання ухвали провести відповідно до ст. 236 - 237 КПК.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали проголошений 02.09.2021 о 14 год. 00 хв.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення02.09.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99408525
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —751/6383/21

Ухвала від 02.09.2021

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Деркач О. Г.

Ухвала від 02.09.2021

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Деркач О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні