Ухвала
від 07.09.2021 по справі 260/1562/21
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710 У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

07.09.2021 р. Справа №260/1562/21

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Супрун Ю.О., розглянувши в письмовому провадженні в порядку загального позовного провадження адміністративну справу за позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області (88000, вул. Болгарська, 2. м. Ужгород, код ЄДРПОУ: 38629032) до Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім Сан Ойл (61058, Харківська область, місто Харків, вулиця Ромена Роллана, 12, код ЄДРПОУ 39197130) про застосування заходів реагування, -

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області звернулось до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім Сан Ойл , в якому просило суд:

- зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім Сан Ойл застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення роботи шляхом опечатування входу та відключення від джерел енергоживлення АЗС ТД Сан Ойл №97 розташованої за адресою: 89307, Закарпатська обл., Свалявський район, село Драчино, вулиця Драчинська, 117А до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 30.04.2021 відкрито провадження по справі.

Ухвалою суду від 30.06.2021 передано адміністративну справу № 260/1562/21 за підсудністю до Харківського окружного адміністративного суду в порядку статті 29 КАС України, оскільки місцезнаходженням відповідача є: 61058, Харківська область, місто Харків, вулиця Ромена Роллана, 12.

Згідно Витягу з протоколу автоматичного розподілу справи між суддями від 03.08.2021, справу розподілено до провадження судді Супрун Ю.О.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 09.08.2021 року прийнято до провадження адміністративну справу № 260/1562/21 та призначено підготовче засідання на 07.09.2021 о 11:00 год..

Представники сторін у судове засідання не з`явились, про дату час та місце засідання повідомлені належним чином.

При цьому до канцелярії суду від учасників справи надійшли клопотання про розгляд справи призначеного на 07.09.2021 без участі сторін, у зв`язку із неможливістю прибуття в судове засідання.

Крім того, 02.09.2021 до Харківського окружного адміністративного суду від сторін надійшла заява про примирення сторін з підписами усіх сторін, де зазначено, що сторони дійшли згоди про примирення на стадії судового розгляду по справі №260/1562/21, умовами якої вказано:

1. Відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім САН ОЙЛ м. Харків зобов`язується добровільно встановити автоматизовану систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення на об`єкті Товариства за адресою: 89307, Закарпатська область, Свалявський район, с. Драчино, вул. Драчинська, 117а до 31.12.2021 року.

2. Відповідач зобов`язаний сплатити позивачу п`ятдесят відсотків суми сплаченого при поданні позову судового збору в сумі 1135,00 грн. (одна тисяча сто тридцять п`ять) гривень 00 копійок на рахунок Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області до 30.09.2021 року.

3. Наслідки укладення даної Заяви про примирення сторонам роз`яснені та зрозумілі.

4. Позивач і Відповідач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Заяви про примирення сторін, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб.

5. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

6. Після погодження Сторонами умов даної Заяви про примирення сторін, Відповідач здійснює її підписання та передає її Позивачу. Обов`язком Позивача є подання Заяви про примирення сторін до Харківського окружного адміністративного суду.

7. Позивач заявляє, що у випадку належного виконання Відповідачем даної Заяви про примирення сторін, не матиме жодних претензій до Відповідача по справі № 260/1562/21.

8. Дана Заява про примирення сторін укладена в трьох примірниках, які мають однакову юридичну силу - по одному для кожної із сторін та для Закарпатського окружного адміністративного суду.

9. Дана Заява про примирення сторін набирає чинності з дня її затвердження Харківським окружним адміністративним судом.

У зв`язку з тим, що спір між сторонами врегульовано шляхом примирення, просили суд провадження у цій справі закрити.

Відповідно до п.10 ч.1 ст.4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта. Відтак, суд вважає за можливе питання про затвердження мирової угоди вирішити у порядку письмового провадження.

Згідно з вимогами ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (в тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши матеріали справи та з`ясувавши всі обставини справи, суд вважає, що заява про примирення підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що подану заяву про примирення підписано з обох сторін особами, уповноваженими представниками сторін начальником Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області Гудак Р.В. та директором Товариства з обмеженою відповідальністю САН ОЙЛ - Ткаченко А.М. Підписи обох сторін скріплені печатками.

В силу приписів ч.5 ст.47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.1, 3, 4, 5 ст.190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з примиренням сторін суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Крім того, сторони, ознайомлені з правовими наслідками мирової угоди, згодні з умовами мирової угоди і обидві сторони настоюють на визнанні і затвердженні мирової угоди.

Також, з поданої заяви вбачається, що сторони мають належне уявлення про сутність цих умов примирення і всіх її елементів. Не існує ніяких факторів, які могли б вплинути на їх уявлення про мету цих умов примирення. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови примирення відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам. Сторони погоджуються, що їх волевиявлення, викладені в цих умовах примирення, є вільним та здійсненним без будь-якого примусу.

Відповідно до ч.ч. 2, 4 ст. 183 КАС України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: закриття провадження у справі. Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, примирення сторін проводиться в порядку, встановленому статтями 189, 190 цього Кодексу.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Відповідно до статті 191 КАС України ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Враховуючи вищевикладене, оскільки умови примирення між сторонами у цій справі є такими, що не суперечать закону, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження умов примирення сторін у даній справі та про закриття провадження у справі у зв`язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення по адміністративній справі № 260/1562/21.

За приписами ч. 2 ст. 239 КАС України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Розподіл судових витрат здійснюється в порядку статті 141 КАС України.

Керуючись положеннями ст.ст.5, 47, 141, 183, 190-191, 229, 238, 239, 248, 256, 263, 293, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Затвердити умови примирення сторін у справі №260/1562/21 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області (88000, вул. Болгарська, 2. м. Ужгород, код ЄДРПОУ: 38629032) до Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім Сан Ойл (61058, Харківська область, місто Харків, вулиця Ромена Роллана, 12, код ЄДРПОУ 39197130) про застосування заходів реагування, викладені в заяві про примирення сторін від 26.08.2021:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім САН ОЙЛ м. Харків зобов`язане добровільно встановити автоматизовану систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення на об`єкті Товариства за адресою: 89307, Закарпатська область, Свалявський район, с. Драчино, вул. Драчинська, 117а до 31.12.2021 року.

2. Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім САН ОЙЛ зобов`язане сплатити Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області п`ятдесят відсотків суми сплаченого при поданні позову судового збору в сумі 1135,00 грн. (одна тисяча сто тридцять п`ять) гривень 00 копійок до 30.09.2021 року.

3. Наслідки укладення даної Заяви про примирення сторонам роз`яснені та зрозумілі.

4. Сторони підтверджують, що ні в процесі укладення цієї Заяви про примирення сторін, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб.

5. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

6. Після погодження Сторонами умов даної Заяви про примирення сторін, Відповідач здійснює її підписання та передає її Позивачу. Обов`язком Позивача є подання Заяви про примирення сторін до Харківського окружного адміністративного суду.

7. Позивач заявляє, що у випадку належного виконання Відповідачем даної Заяви про примирення сторін, не матиме жодних претензій до Відповідача по справі № 260/1562/21.

8. Дана Заява про примирення сторін укладена в трьох примірниках, які мають однакову юридичну силу - по одному для кожної із сторін та для Закарпатського окружного адміністративного суду.

9. Дана Заява про примирення сторін набирає чинності з дня її затвердження Харківським окружним адміністративним судом.

Закрити провадження у справі № 260/1562/21 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області (88000, вул. Болгарська, 2. м. Ужгород, код ЄДРПОУ: 38629032) до Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім Сан Ойл (61058, Харківська область, місто Харків, вулиця Ромена Роллана, 12, код ЄДРПОУ 39197130) про застосування заходів реагування.

Роз`яснити сторонам, що у разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Роз`яснити позивачу, що повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Копії ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 294 цього Кодексу. Оскарження ухвали суду, яка не передбачена статтею 294 цього Кодексу, окремо від рішення суду не допускається.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, з урахуванням приписів п.3 Прикінцевих положень КАС України.

Текст ухвали складено та підписано 07.09.2021.

Суддя Супрун Ю.О.

Дата ухвалення рішення07.09.2021
Оприлюднено09.09.2021
Номер документу99415730
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —260/1562/21

Ухвала від 07.09.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 09.08.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 30.06.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 30.04.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні