Постанова
від 17.09.2007 по справі а13/285-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А13/285-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерну, 16тел. 230-31-77

ПОСТАНОВА

Іменем України

"17" вересня 2007 р.                                                                          м. Київ

12 год. 00 хв.          

Господарський суд в складі:

головуючого                                       судді Наріжного С.Ю.

при секретарі                                         Марценюк О.М.

розглянувши адміністративну справу №А13/285-07 за позовом  Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Миронівському районі Київської області, м. Миронівка

до Асоціації „Агро-Мир”, м. Миронівка

про стягнення  1040,01 грн.

Представники:

від позивача:  Макаренко Н.П. –за довіреністю;                           

від відповідача: не з'явився;

суть спору:

До господарського суду Київської області надійшла позовна заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Миронівському районі Київської області до Асоціації „Агро-Мир” (далі –відповідач) про стягнення 1040,01 грн. заборгованості по сплаті страхових внесків.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав, вважає їх обґрунтованими і правомірними та такими, що підлягають задоволенню з підстав, зазначених в позовній заяві.  

Представник  відповідача  в судове засідання не з'явився, письмових заперечень на позов не подав, хоча належним чином був повідомлений про місце і час судового засідання ухвалою суду від 27.08.2006р. За таких обставин справа розглядається без участі представника відповідача, за наявними у справі матеріалами, яких достатньо для розгляду справи по суті.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення представника позивача, судом   встановлено наступне.

Відповідно до ст. 46 Закону України „Про загальнообов‘язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” № 1105-ХІV від 23.09.1999 р. (надалі по тексту –Закон), Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань провадить збір та акумулювання страхових внесків, має автономну, незалежну від будь-якої іншої, систему фінансування

Згідно ст. 45 Закону, роботодавець як страхувальник зобов‘язаний своєчасно реєструватися у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду.

Відповідач зареєстрований у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань з 15.06.2001 р. (довідка в матеріалах справи) та є платником страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

          Відповідач не сплачував страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у сумі 1468,52 грн., в тому числі недоїмка 1040,01 грн., що підтверджується розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 2-й квартал 2007 року.

Розрахункова відомість про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 2-й квартал 2007 року підписана керівником та головним бухгалтером відповідача та самостійно подана позивачу.

          Доказів оплати заборгованості на час вирішення спору відповідачем до суду не подано.

          Відповідно до п. 1 ст.ст. 70, 71 КАС України належними є докази, які містять інформацію щодо предмету доказування. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення,

За таких обставин, вимога позивача, щодо стягнення з відповідача 1040,01 грн. заборгованості по платежах до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, підлягає задоволенню повністю.

Відповідно до ч. 2 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України якщо рішення ухвалене на користь сторони - суб'єкта владних повноважень, суд присуджує з іншої сторони всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати, пов'язані із залученням свідків та проведенням судових експертиз. У справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись  ст. 124 Конституції України, ст.ст 160-163, п. 6 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд,

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити повністю.

2.  Стягнути з Асоціації „Агро-Мир” (Київська обл., м. Миронівка, вул. Леніна 127; код 25657238) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Миронівському районі Київської області (08800, Київська обл., м. Миронівка, вул. Леніна 58;  код 25886080) 1040 (десять тисяч сорок) грн. 01 коп. заборгованості по страхових внесках.     

Дана постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або апеляційної скарги в порядку, встановленому ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України. Дана постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

              Суддя                                                                                                  

Дата ухвалення рішення17.09.2007
Оприлюднено04.10.2007
Номер документу994376
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а13/285-07

Ухвала від 27.08.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Постанова від 17.09.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні