Ухвала
від 02.06.2021 по справі 295/6130/21
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/6130/21

Категорія 39

2-а/295/117/21

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

02.06.2021 року м.Житомир

Суддя Богунського районного суду м.Житомира Воробйова Т.А,

розглянувши матеріали адміністративного позову

ОСОБА_1

до Київської митниці Держмитслужби

про визнання протиправною та скасування постанови в справі про порушення митних правил,

в с т а н о в и в :

До Богунського районного суду м.Житомира 18.05.2021 надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Київської митниці Держмитслужби про визнання протиправною та скасування постанови в справі про порушення митних правил.

Відповідно до відповіді УДМС України в Житомирській області, на запит суду щодо надання інформації щодо встановлення зареєстрованого місця проживання учасників судового процесу відповідно до ч.3 ст.171 КАС України, позивач зареєстрований за адресою, що територіально віднесено до юрисдикції Богунського районного суду м.Житомира.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статями 160 , 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України , та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України , немає.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до вимог статей п.3 ч.6 ст. 12 , 257 КАС України адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Київської митниці Держмитслужби про визнання протиправною та скасування постанови в справі про порушення митних правил є справою незначної складності та підлягає розгляду у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч.5 ст.262 КАС України , суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ч.1 ст.286 КАС України , адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи скорочені строки розгляду справ зазначеної категорії, відсутність клопотання про розгляд справи в спрощеному провадженні з викликом сторін, суд вважає, що є підстави для розгляду справи в спрощеному провадженні без виклику сторін.

Керуючись статями 171 , 243 , 248 , 261-263 , 286 КАС України ,-

у х в а л и в:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Київської митниці Держмитслужби про визнання протиправною та скасування постанови в справі про порушення митних правил.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін (у письмовому провадженні).

Запропонувати відповідачу протягом п`яти днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу , що відповідно до частин третьої, четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України , до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Відповідно до ч.4 ст.159 КАС України , неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Згідно із ч.8 ст.79 КАС України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://bg.zt.court.gov.ua .

Учасники справи мають права та обов`язки, передбачені ст.44 КАС України , окрім цього сторони (позивач і відповідач) мають процесуальні права та обов`язки визначені ст.47 КАС України .

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.А.Воробйова

роздрук. прим.:

1 - до справи

2 - позивачу

3 - відповідачу

Дата ухвалення рішення02.06.2021
Оприлюднено10.09.2021
Номер документу99491466
СудочинствоАдміністративне
Сутьпорушення митних правил

Судовий реєстр по справі —295/6130/21

Рішення від 13.10.2021

Адміністративне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Ухвала від 02.06.2021

Адміністративне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні