Ухвала
від 09.09.2021 по справі 625/232/21
КОЛОМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 625/232/21

Провадження № 2/625/101/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09.09.2021 року Коломацький районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді - Лосєва Д.К.

за участю секретаря - Калюжної Л.Д..

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в с. Різуненкове клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів в рамках розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до Коломацької селищної ради Харківської області про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду із позовом, в якому просить суд визнати за нею в порядку спадкування за законом після смерті її тітки ОСОБА_3 право на земельну ділянку загальною площею 2,4466 га, що розташована на території Богодухівського (Коломацького) району Харківської області, з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Ухвалою Коломацького районного суду Харківської області від 17.08.2021 провадження у справі відкрито. Справу призначено до розгляду у порядку загального позовного провадження.

У судове засідання учасники справи не з`явилися.

Від представника позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про витребування у приватного нотаріуса Богодухівського (колишнього Валківського) районного нотаріального округу Дем`яненко В.О. копій матеріалів спадкової справи №46/2021, заведеної після смерті ОСОБА_3 .

Від представника відповідача будь-яких заяв або клопотань не надходило.

Суд дослідивши наявні у справі матеріали, вважає, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно з п. 4 ч. 3 ст. 2 ЦПК України, основними засадами (принципами) цивільного судочинства є змагільність сторін.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

У відповідністю до ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи наведене, а також те, що зазначені докази мають значення для вирішення справи, клопотання позивачки є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 84, 222 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати в строк до 06 жовтня 2021 року у приватного нотаріуса Богодухівського (колишнього Валківського) районного нотаріального округу Дем`яненко В.О. належним чином завірені матеріали спадкової справи №46/2021, заведеної після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1

У відповідністю з ч. 7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобовязані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Д.К. Лосєв

СудКоломацький районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.09.2021
Оприлюднено10.09.2021
Номер документу99495454
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —625/232/21

Рішення від 06.10.2021

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 09.09.2021

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні