Ухвала
від 06.09.2021 по справі 930/1771/21
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/1771/21

Провадження №1-кс/930/577/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.09.2021 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області в складі слідчої судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ ВП № 5 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене із прокурором Немирівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , на підставі матеріалів кримінального провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021020070000221 від 08.08.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, -

В С Т А Н О В И Л А :

До Немирівського районного суду звернувся ст. слідчий СВ відділу поліції № 5 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області з капітан поліції ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивовано тим, що 07.08.2021 року до ВП №5 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області, надійшло повідомлення з приводу того, що на 416 + 650 км автодороги «М-12», сполученням м. Немирів м. Вінниця, М-12, неподалік смт. Вороновиця Вінницького району Вінницької області, відбулось ДТП, за участі автомобіля марки «FIAT» моделі «SCUDO» із реєстраційним номером НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , автомобіля марки «VOLKSWAGEN» моделі «LT 35 D» із реєстраційним номером НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , автомобіля марки «KIA» моделі «SPORTAGE» із реєстраційним номером НОМЕР_3 під керуванням ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та автомобіля марки «ВОЛЬВО 740» із реєстраційним номером НОМЕР_4 під керуванням ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відомості про вказане кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021020070000221 від 08.08.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

У результаті вищевказаної ДТП, тілесні ушкодження тілесні ушкодження отримали: пасажирка автомобіля марки «FIAT»моделі «SCUDO», ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , жителька АДРЕСА_1 ; малолітня пасажирка автомобіля марки «KIA» моделі «SPORTAGE» із реєстраційним номером НОМЕР_3 ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , жителька АДРЕСА_2 ; пасажир автомобіля марки «VOLKSWAGEN» моделі «LT 35 D» із реєстраційним номером НОМЕР_2 ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , житель АДРЕСА_3 ;пасажир автомобіля марки «VOLKSWAGEN» моделі «LT 35 D» із реєстраційним номером НОМЕР_2 ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , житель АДРЕСА_4 .

З моменту ДТП, ОСОБА_9 , ОСОБА_11 та малолітню ОСОБА_13 автомобілем ЕМД було доставлено до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_9 ».

Того ж дня малолітню потерпілу ОСОБА_13 з КНП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » було доставлено до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_10 ».

Постраждалий у вищевказаній ДТП ОСОБА_12 , до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » звернувся наступного дня, тобто 08.08.2021.

Відповідно до вимог ст. 242 КПК України слідчий або прокурор зобов`язані забезпечити проведення експертизи у кримінальному провадженні щодо встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень.

Частиною 1 ст. 159 КПК України передбачено, що такий захід забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей та документів полягає у надання стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх ( здійснити їх виїмку).

Частиною 2 ст. 159 КПК України визначено, що тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

У зв`язку з вищевикладеним є необхідність в отриманні тимчасового доступу та вилученні з КНП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » та з КНП « ІНФОРМАЦІЯ_10 » документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме історії хвороби та рентгенівських знімків осіб, що постраждали у вищевказаній ДТП для проведення за даними медичними документами судово-медичних експертиз з метою визначення ступеню тяжкості та характеру отриманих ними тілесних ушкоджень.

Ст. слідчий СВ відділу поліції №5 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності, в якій просив задовольнити клопотання.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаної інформації, розгляд даного клопотання проводилось без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 4ст. 107 КПК Українине здійснювалась, оскільки сторони в судове засідання не з`явились.

Дослідивши матеріали клопотання, слідча суддя дійшла наступного висновку.

Згідно зі ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ст. 161 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю не відносяться до документів, доступ до яких заборонено.

Згідност. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Частиною 5 п. 2ст. 163 КПК Українипередбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин, з урахуванням доводів старшого слідчого ОСОБА_3 , викладених у клопотанні, слідча суддя дійшла висновку, що подане клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки без застосування даного заходу забезпечення кримінального провадження у інший спосіб не можливо встановити важливі обставини вказаного кримінального провадження, які відповідно до ст. 91 КПК України підлягають доказуванню, а саме ступінь тяжкості та характер отриманих постраждалими у ДТП тілесних ушкоджень .

Керуючись ст.ст.40, 107, 131,132,159-164 КПК України, слідча суддя,-

П О С Т А Н О В И Л А:

Клопотання ст. слідчого СВ відділу поліції №5 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати тимчасовий доступ старшому слідчому слідчого відділення відділу поліції № 5 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області капітану поліції ОСОБА_3 , або слідчомуслідчого відділеннявідділу поліції№ 5Вінницького РУПГУНП уВінницькій областілейтенанту поліції ОСОБА_14 , або слідчому слідчого відділення відділу поліції № 5 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_14 тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю, а саме до оригіналів історії хвороби і рентгенівських знімків ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , жительки АДРЕСА_1 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , жительки АДРЕСА_2 , ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , жителя АДРЕСА_3 та ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , жителя АДРЕСА_4 , які зберігаються у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_9 », що розташований за адресою: АДРЕСА_5 , а також надати тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю, а саме до оригіналу історії хвороби і рентгенівських знімків ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , жительки АДРЕСА_2 , які зберігаються у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_10 », що розташований за адресою: АДРЕСА_6 , з метою їх вилучення для проведення судово-медичної експертизи для визначення ступеня тяжкості та характеру отриманих внаслідок ДТП тілесних ушкоджень.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя ОСОБА_1

СудНемирівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення06.09.2021
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу99501672
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —930/1771/21

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 23.11.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 23.11.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 28.09.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 06.09.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 11.08.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні