Ухвала
від 09.09.2021 по справі 906/1156/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"09" вересня 2021 р. м. Житомир Справа № 906/1156/19

Господарський суд Житомирської області у складі судді Маріщенко Л.О.,

розглядаючи справу

за позовом: Селянського (фермерського) господарства "Сонячний пагорб"

до 1) Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області

2) Глибочицької сільської ради

За участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на

стороні відповідача - Левківська сільська рада Житомирського району Житомирської

області

про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди землі

за участі представників сторін:

від позивача: Колосівська Л.Я. - голова господарства, відповідно до статуту

від відповідача-1: Федосюк В.О. - виписка з ЄДРПОУ

від третьої особи: не з`явився,

ВСТАНОВИВ:

Селянське (фермерське) господарства "Сонячний пагорб" звернулося в Господарський суд Житомирської області з позовом до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про визнання укладеною між Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області та Селянським (фермерським) господарством "Сонячний пагорб" додаткової угоди про поновлення терміну дії договору оренди землі від 28.08.2009 (державна реєстрація від 02.10.2009 за №040920900007) у редакції, запропонованій позивачем та викладеній у прохальній частині позовної заяви.

Ухвалою суду від 01.11.2019 позовну заяву прийнято до розгляду; постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 06.02.2020 зупинено провадження у справі №906/1156/19 до перегляду у касаційному порядку Великою Палатою Верховного Суду справи №378/596/16-ц.

Згідно бази даних автоматизованої системи "Діловодство спеціалізованого суду" суддя Терлецька-Байдюк Н.Я. від 27.02.2020 звільнена з посади судді Господарського суду Житомирської області у відставку.

Ухвалою суду від 12.03.2020 справу №906/1156/19 прийнято до провадження судді Маріщенко Л.О.

Судом встановлено, що у справі №378/596/16-ц Велика Палата Верховного Суду ухвалила постанову від 29.09.2020, повний текст якої пізніше було оприлюднене у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Ухвалою суду від 15.03.2021, поновлено провадження у справі № 906/1156/19.

09.09.2021 до суду від позивача надійшло клопотання про залучення до участі в справі в якості співвідповідача Глибочицьку сільську раду Житомирського району Житомирської області, оскільки Левківська територіальна громада включено до складу Глибочицької ОТГ, яка є правонаступником Левківської сільської ради. Спірна земельна ділянка перейшла у комунальну власність Глибочицької ОТГ, інтереси якої представляє ії сільська рада. Тому просить також змінити статус третьої особи на співвідповідача.

Представник відповідача в судовому засіданні заявила про відсутність підстав для знаходження Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області в статусі відповідача, оскільки спірна земельна ділянка має кадастровий номер та знаходиться в комунальній власності за межами населеного пункту.

Згідно витягу з ЄДРЮФОСтаГФ станом на 09.09.2021 Глибочицька сільська рада є правонаступником Левківської сільської ради Житомирського району та області, державна реєстрація припинення якої здійснена 18.05.2021 в результаті її реорганізації.

В судовому засіданні 09.09.2021 судом протокольною ухвалою згідно ст.ст. 48,52 ГПК України, здійснено заміну Левківська сільська рада Житомирського району Житомирської області правонаступником - Глибочицьку сільську раду, змінено статус третьої особи на співвідповідача, залучено до участі у справі № 906/1156/19 співвідповідача Глибочицьку сільську раду Житомирського району Житомирської області (12403, Житомирська область, Житомирський район, с. Глибочиця, вул. Михайла Грушевського, буд.2, код ЄДРПОУ 04348289)

Згідно ст.13 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: керує ходом судового процесу; сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами; роз`яснює у разі необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом; запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

За змістом статей 2, 7, 13 ГПК України основними засадами господарського судочинства є рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін; правосуддя в господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми власності, підпорядкування, місцезнаходження, місця створення та реєстрації, законодавства, відповідно до якого створена юридична особа, та інших обставин; рівності всіх фізичних осіб незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного і соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак; рівності фізичних та юридичних осіб незалежно від будь-яких ознак чи обставин; суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 15 ГПК України. Суд визначає в межах, встановлених Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання господарського судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до ч. 1 ст. 48 Господарського процесуального кодексу України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно із ч. 4 ст. 48 Господарського процесуального кодексу України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Керуючись статтями 48, 120,121, 182,183,234, 235 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи почати спочатку. Справу призначити до розгляду у підготовчому засіданні на "28" жовтня 2021 р. о 12:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 619.

2. Позивачу направити на адресу співвідповідача - Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області копію позовної заяви з додатками у строк протягом двох днів з дня вручення даної ухвали;

3. Відповідачу - Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області

- відповідно до ст. 165 ГПК України, подати відзив на позовну заяву у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали; одночасно надіслати копію відзиву та доданих до нього документів всім учасникам справи, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання;

- подати всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у строк - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі;

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.9 ст.165 ГПК України та ч.2 ст. 178 ГПК України.

Позивач має право подати відповідь на відзив відповідачів в разі їх наявності.

4. Повідомити учасників справи про проведення підготовчого засідання.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

5. Роз`яснити учасникам, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогам ст. 161-165 ГПК України та мають бути подані у строк, визначений в ухвалі.

6. Будь-які заяви, пояснення, клопотання, заперечення мають бути оформлені відповідно до ст. 170 ГПК України і подаватись згідно ст. 169 ГПК України тільки в письмовій формі через канцелярію господарського суду Житомирської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвалу підписано: 10.09.2021

Суддя Маріщенко Л.О.

Друк:

1 - в справу

2- позивачу (рек. )

3- відповідачу (рек)

4- третій особі (рек. з пов)

5-Глибочицькій сільській раді Житомирського району Житомирської області (12403, Житомирська область, Житомирський район, с. Глибочиця, вул. Михайла Грушевського, буд.2, код ЄДРПОУ 04348289)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення09.09.2021
Оприлюднено13.09.2021
Номер документу99509182
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/1156/19

Ухвала від 27.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 09.12.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 28.10.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 09.09.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 22.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 19.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 15.03.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 12.03.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 06.02.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Ухвала від 20.01.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні